SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Distributor

    Share
    avatar
    chiqen
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Kedah
    Age : 36
    location : kedah
    Points : 6202
    Reputation : 1
    Number of posts : 93
    28042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Distributor

    Post by chiqen

    selamat pagi dah nak tengah hari semua..
    nak tanya distributor tu untuk apa?
    kalau lampu check engine menyala ada kena mengena dgn distributor tak
    nak tahu sebab pomen suruh cari distributor
    katanya lampu check engine menyala sebab distributor rosak
    nak kepastian la apa fungsi distributor
    sekian terima kasih semua
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 28/4/2011, 6:55 am by keba

    distributor tu utk mnyampaikan api ke spark plug n jgk utk mnentukan timing ignition..
    ada 4 jnis distributor:
    -electronic dist
    -transistorized dist
    -distributorless dist
    -contact point

    kalau dist ni rusak, enjin x buli idup..
    avatar

    Post on 28/4/2011, 7:49 am by chiqen

    thanks bro keba..
    aku rasa mmg distributor aku rosak..
    sebab nak start enjin kereta aku susah juga..
    ko kata nk bg no fon pomen vtec kat aku keba.. What a Face
    avatar

    Post on 28/4/2011, 9:21 am by keba

    x sempat pegi lg la bos..sa tgh exam week lg..last paper sbtu ni..nnt ptg sbtu sa p..ok?
    avatar

    Post on 28/4/2011, 5:14 pm by chiqen

    oh ye ke..
    good luck for your exam..
    avatar

    Post on 28/4/2011, 7:29 pm by keba

    ok..tq bos

    Post on 29/4/2011, 3:49 pm by oscar15

    ada siapa tau wira 4g15 punya distributor firing sequence? kalau wayer salah pasang, enjin teda power atau x buli idup kan? tolong.....
    avatar

    Post on 29/4/2011, 6:06 pm by keba

    1-3-4-2

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:28 am