SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    weber carburetor

    Share
    avatar
    CHE' wan
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 30
    location : semporna
    Points : 5022
    Reputation : 1
    Number of posts : 38
    28042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 weber carburetor

    Post by CHE' wan

    slm 1 sioloonerz ....nak tanya pasal kegunaan dcnf weber carburetor....apa effect pd enjin std ? Cool

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 28/4/2011, 2:42 pm by keba

    effect dia up power enjin la bos..hehe
    avatar

    Post on 28/4/2011, 5:41 pm by CHE' wan

    tq keba...klu sya kasi msuk tu brg tp yg lain masi std.... power root enjin btmbh juga ka?......lg satu , jenis weber carb sesuai utk saga 12v...he2....
    avatar

    Post on 28/4/2011, 7:28 pm by keba

    power mmg btambah bos..carb ni sa kureng pasti la bos..
    tp sa pnah buat saga 12v masuk carb wira 1.5..
    mmg bleh tahan jgk larian dia..tu baru pkai carb 1.5..
    sal carb ni, kena tgu turboman bg opinion la..hehe
    avatar

    Post on 2/5/2011, 6:43 am by SchulzCube

    Salah satunya adalah jika untuk kegunaan litar sahaja... Anda boleh guna weber carburetor jer tak payah guna system cam e manage... Cam info yang saya nampak kat kereta racing indon guna enjin silvertop guna weber carburetor jer tak masuk system. Tak pening2 nak ejes setting komputer. Yang buat saya percaya teori dia coz dia dah banyak menang drag kat litar indonesia... Artikel tersebut saya baca di Majalah kereta edisi khas indon. Lupa la pula edisi ke berapa...
    avatar

    Post on 3/5/2011, 10:35 am by keba

    enjin carb bleh pkai management ka bos??
    cucuk kat mana?
    avatar

    Post on 7/5/2011, 2:00 pm by DarkSmoke

    some say sidedrafts weber make better torque down low while the downdrafts weber make better peak horsepower...=)...adjust kc cun2...klu minyak masuk sma angin masuk sdh bnyk...ingition pn msti kc upgrade spaya rasa tu power..
    -its just my opnion-...lets wait for other sifu..=)
    avatar

    Post on 12/5/2011, 6:36 am by muse_pdc

    dah lame jgk dgr psl weber ni.... berangan jgk nk psg kt kete nih...
    brg mmg ssh nk dpt ke? bpe arge market skrg...huhu
    avatar

    Post on 12/5/2011, 7:52 am by aLFFiaN

    effect dia memang power lah... selaju air terjun ... faham2 jugalah effect paling ketara ialah minyak.. macam paip bocor.. kawan pernah pakai benda ni... dia cuba bet waja 1.6 , cubaan dia berjaya.. memang sapu habis walaupun dia cuma pakai saga LMST 1.3 .. dari start sampai top dia makan.. tapi umur engine tu alhamdullilah, banyak setting lari.. bunyi valve tu punyalah kuat.. macam mahu tercabut dari head saja...hahaha last2 engine kong... kekeke
    avatar

    Post on 12/5/2011, 9:54 am by muse_pdc

    hahaha..biase la tu..klau nk kn sesuatu..mst bnde laen kne korban kn..huhu
    tp sy pnh dgr pkai weber ni save je mnyak..xtaw la seting baek punyer kot..huhu
    avatar

    Post on 12/5/2011, 3:32 pm by DarkSmoke

    sya rasa..klu weber tu setting cun..mmg minyak bley kc jimat sikit..tp bergantung cara drive la..klu kaki tu rasa macam sedap jak pijak minyak..mmg fuel consumption pn tinggi la..heheh
    avatar

    Post on 12/5/2011, 3:44 pm by aLFFiaN

    apa guna pasang weber kalau kaki tidak pijak pedal sampai habis? bagus buka balik , main standard. ha ha ha ... tapi kalau ada setting cun memang ada skit jimat ... jimat2 pun tidak lawan standard lah...
    avatar

    Post on 12/5/2011, 4:01 pm by DarkSmoke

    btl juga la bro aLFFiaN...klu sdh pasang weber ni..biasanya...mmg ringan jak rasa kaki tu mau pijak minyak..hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:12 pm