SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    warning enjin tiba2 hidup..

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 7130
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    30042011

    http://i38.servimg.com/u/f3 warning enjin tiba2 hidup..

    Post by adeqyana

    salam 1 malaysia semua otai2..aku ada soalan yg nak di ajukn ni..td time aku memecut,tiba2 kereta aku tersentap & warning enjin idup..tp selepas beberapa saat warning enjin tu ilang balik..masa kereta aku tu tersentap dan warning enjin idup,kereta aku trus kehilangan power..jd macam berat pula...kenapa tu ya??ada masalah ka tu ngan enjin aku??atau turbo aku kong??atau minyak xsampai pi piston..aku boost 0.9..enjin aku masi std lg..xada brg2 yg kena upgred kecuali turbo jak pakai rhf3..tolong otai2 semua,apakah tandanya tu ya??

    [img][/img]

    [img][/img]
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 30/6/2011, 8:36 pm by keba

    kasi cucuk scanner dl bro..kalau lampu cek enjin mnyala masa blast 3500rpm, rasanya sb mnyak itam x support...kalau drive biasa pn mnyala jgk ms 3500rpm, sb sensor la tu kot

    Post on 2/7/2011, 5:22 pm by appangguak86

    adeqyana wrote:ooo..mgkin sbb tu sensor xpasang lg tu bro..itu la jd macam tu..fuh!!! tinggi juga bro punya boost ya..kira kaw2 udah tu bro,biasa2 jak pun dah set 1.5bar..huhu..mmg kencang gila kerat bro..

    klu d tawau,xtau pula aku bro d mana ada scan ecu..mgkin d kedai c ringgo ada kali tu..sbb aku pun br lg dalam main turbo ni,masi byk kedai aku xtau d twu ni yg leh scan ecu..

    bah buleh2 lh boost tu ba pkai2 p keja ja...tp mnyk mau ckp jga nnt pecah piston bro...ba nntlh aku blik twau try cri c2..d kk sush lh bro klau xknal..

    Post on 2/7/2011, 5:23 pm by appangguak86

    keba wrote:kasi cucuk scanner dl bro..kalau lampu cek enjin mnyala masa blast 3500rpm, rasanya sb mnyak itam x support...kalau drive biasa pn mnyala jgk ms 3500rpm, sb sensor la tu kot
    mngkin jga tu keba...sbb sya pnya mnyk itam ok je...ckup jga smua...tp xtaulh sensor lain ni..lgpn blum pena try antr p scan g ni
    avatar

    Post on 3/7/2011, 4:47 am by im

    sebaik2nya pergi scan la untuk lebih kepastian, sebab mana taw ada masalah lain yang bole dikesan sekaligus masa scan tu settle problem...thats my opinion la....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 12/12/2017, 3:53 am