SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Boost Tinggi syok Ka???

    Share
    avatar
    ahmad_dhani
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 37
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 03009
    Points : 7176
    Reputation : 1
    Number of posts : 341
    04052011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Boost Tinggi syok Ka???

    Post by ahmad_dhani

    apa yg bestnya main BOOST tinggi ni?mari kita kongsikan....
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 4/5/2011, 1:37 pm by McJeremy

    kebanyakannya mereka mau power dan mau rasa bagaimana badan kita melekat dgn kerusi kereta tu...haha...tapi masalahnya kalau boost besar power lambat sampai...
    avatar

    Post on 4/5/2011, 6:00 pm by adeqyana

    hehe..klu bg aku pula klu boost tinggi ni aku suka dgr kipas turbo tu jak berdesing..hehe..lg pun macam sdp klu tekan trus terasa melekat d kerusi..hehe..
    avatar

    Post on 4/5/2011, 6:39 pm by ahmad_dhani

    berapa yg d katakan boost tinggi????
    avatar

    Post on 4/5/2011, 6:50 pm by adeqyana

    hehe..mungkin atas 1.5 bar,btl ka bro??..sbb aku pernah naik kereta GSR member aku dia set boost 1.8bar skali tarik mmg melekat d bangku..itu kereta kegunaan seharian la..lain kali klu kereta drag kn bro..mgkin 2 bar ke atas br kali blh d panggil boost tinggi..btl ka bro??
    avatar

    Post on 4/5/2011, 6:55 pm by ahmad_dhani

    tidak tau pula,aku punya set 21 psi jak,klu bar mungkin dlm 1.4...
    avatar

    Post on 4/5/2011, 7:11 pm by adeqyana

    ooo..macam tu ya..aku pun xtau berapa bar br d ckp boost tinggi..
    avatar

    Post on 4/5/2011, 7:15 pm by ahmad_dhani

    rasa2nya 1 bar keatas pun d kira boost tinggi juga la kan???
    avatar

    Post on 4/5/2011, 7:17 pm by adeqyana

    ya la kali tu bro..lebih dari std kilang..
    avatar

    Post on 4/5/2011, 7:24 pm by ahmad_dhani

    apa kelebihan boost tinggi ni????
    avatar

    Post on 5/5/2011, 9:06 pm by keba

    power lg kuat bos..pickup improved, top improved...
    tp malangny fuel consump pn naik jgk..hehe
    avatar

    Post on 6/5/2011, 9:06 am by ahmad_dhani

    dr segi ketahanan injin pula macam mana???
    avatar

    Post on 6/5/2011, 9:37 am by keba

    bgantung kpd boost...kalau yg bot, max 0.6bar..
    kalau enjin torbo, bleh boosting smpai 2bar..
    kalau mo men lbih 2bar, elok anta blok coating dl

    pastu bgantung kpd torbo jgk..
    utk torbo mira, max 1.2bar..
    torbo mit n nissan kalau xsilap 1.8~1.9bar
    avatar

    Post on 6/5/2011, 2:18 pm by ahmad_dhani

    apa tu blok coating???
    apa fungsinya???
    avatar

    Post on 6/5/2011, 7:51 pm by keba

    block coating tu proses menyalutkan blok dengan lapisan ceramic...
    ni utk kasi kuat cylinder block..bila da buat block coating, lazimnya piston pn kasi coating jgk..
    tp block coating ni x semestiny wat utk boost tinggi..
    kalau pkai intercooler metanol pn kena wat block coating jgk..
    avatar

    Post on 7/5/2011, 1:25 am by Lockon

    boost tgi...boost tgi..bosst tgi..power pun mari oohh...aku mula2 dlu boost tgi 1.5..trasa sda power smpi hjung..
    avatar

    Post on 7/5/2011, 10:33 am by ahmad_dhani

    mr.keba,d mana mau buatbolk coating???
    lockon,ko pakai kereta apa model???injin apa???
    avatar

    Post on 7/5/2011, 8:03 pm by keba

    x kompom la bos..kdai2 engnrg ad jgk yg buat..
    kalau macam kat perai ni bnyk kdai yg bleh wat tp ad 2 3 kdai je yg pro..
    avatar

    Post on 9/5/2011, 9:53 am by ahmad_dhani

    mr.keba,thankz infonya...
    avatar

    Post on 9/5/2011, 2:32 pm by adeqyana

    keba : bos,block coating ni tinggi ka kosnya klu buat???rasa2 dalam brp RM tu ya??
    avatar

    Post on 11/5/2011, 3:02 pm by keba

    nk coat block skali ngan piston ka?? kalau utk blok kelisa+piston kelisa, 1k jgk..hehe
    avatar

    Post on 14/5/2011, 10:17 am by adeqyana

    ooo...besar juga kosnya ya keba..tp klu dah buat block coating ni leh la kn boost tinggi2 tanpa rasa ragu2..hehe..
    avatar

    Post on 15/5/2011, 1:25 pm by ahmad_dhani

    adeq,macam berminat jak....
    avatar

    Post on 15/5/2011, 6:16 pm by adeqyana

    hehe..xada la bro ahmad_dhani....saja2 tanya..mana tau ada rezeki leh la try buat..hehe..lg pun block 850 ku lama udah tersadai..mana tau ada rezeki kira mau wat la ni block coating n oversize piston..hehe..cuma skrg mau timba2 ilmu dulu dari otai2 sioloon ni..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/10/2017, 2:49 pm