SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Minyak kluar ekzos pagi2

    Share
    avatar
    syahir09
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 33
    location : KUANTAN
    Points : 4822
    Reputation : 4
    Number of posts : 148
    06052011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Minyak kluar ekzos pagi2

    Post by syahir09

    ada minyak or apa ntah yg keluar ikut exzoz aku pg-pg.
    apa hal ekkkkkk???
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 6/5/2011, 7:41 pm by keba

    air wrna itam ka bos?? mgkin jelaga dlm ekjos da bcampur ngan wap air dari enjin..
    yg ni normal..

    tp mgkin jgk mnyak itam yg kluar..kalau mnyak enjin yg keluar, mgkin valve seal suda keras..
    try rev masa idle..kalau ad kluar asap putih, kompom valve seal suda keras..
    avatar

    Post on 7/5/2011, 9:37 am by syahir09

    x kluar asap.macam air.tp ada itam tompok2.skejap je.ari2 start macam tu.letih aku lap lantai.heee
    avatar

    Post on 7/5/2011, 9:49 am by syahir09

    1 lg.mcmana nak kendalikan kete turbo ni??

    leh naik top speed slalu ke?

    klu slalu tarik pickup xpe ke?

    tolong bg pendapat.......
    avatar

    Post on 7/5/2011, 1:59 pm by Kornurts

    syahir09 wrote:x kluar asap.macam air.tp ada itam tompok2.skejap je.ari2 start macam tu.letih aku lap lantai.heee

    hitam tompok2 tu bro mmg wap air la tu.,sda brcampur dgn debu2 asap hitam yg mlekat d dinding dlm paip ekzos tu...mmg prkara biasa tu klu pgi2...hihihi.. Cool
    avatar

    Post on 7/5/2011, 3:04 pm by syahir09

    klu biasa je okla.risau juga aku.mana tau kot nak telan duit lg.hhhhee
    avatar

    Post on 7/5/2011, 3:19 pm by Kornurts

    hihihi...klu kluar asap time tkan myak bru mau $$$ tu bro...bro pkai enjin tubo ka??L2s??
    avatar

    Post on 7/5/2011, 3:32 pm by syahir09

    L5 3 silinder...

    Yer ke?
    Tp waktu pg je....
    Risau ni...
    avatar

    Post on 7/5/2011, 4:15 pm by im

    tajuk minta edit, sebab tajuk "help me" itu boleh menyebabkan topik anda akan ditutup dan dimasukkan ke dalam tong sampah...sekian...

    sila baca syarat2 forum sebelum membuka topik...
    avatar

    Post on 7/5/2011, 4:59 pm by syahir09

    im wrote:tajuk minta edit, sebab tajuk "help me" itu boleh menyebabkan topik anda akan ditutup dan dimasukkan ke dalam tong sampah...sekian...

    sila baca syarat2 forum sebelum membuka topik...



    kt mana syarat2 forum??
    maafla....sy bdk br blajar...
    avatar

    Post on 7/5/2011, 5:53 pm by Kornurts

    syahir09 wrote:L5 3 silinder...

    Yer ke?
    Tp waktu pg je....
    Risau ni...

    pagi2 mmg biasanya macam tu...tu wap2 dlm paip ekzos akn kluar sbb mlm sjuk tu paip ekxos...besi kn...x da hal punya tu bro... Cool
    avatar

    Post on 8/5/2011, 4:02 am by syahir09

    ok.sy rs pun air juga.

    sebab macam air ngan tompok itam skit2.

    lega rasa klu bukan minyak itam

    tq bro kornurts......
    avatar

    Post on 8/5/2011, 4:05 am by Kornurts

    Welcome bro..mmg biasa trjadi bgtu...hehehehe... Cool
    avatar

    Post on 8/5/2011, 4:18 am by syahir09

    jd ari2 keje aku bertambahlah.

    kena lap lantai.

    nanti wife bebel...heee
    avatar

    Post on 8/5/2011, 7:55 am by im

    syahir09 wrote:jd ari2 keje aku bertambahlah.
    kena lap lantai.
    nanti wife bebel...heee
    kalau setakat wap air putih dan kesan minyak keluar masa awal pagi, itu menunjukkan injin itu sihat...
    jangan saja minyak injin yang keluar...yang ni memang parah...

    jadi masalah settle ka belum??
    avatar

    Post on 8/5/2011, 9:41 am by syahir09

    im wrote:
    syahir09 wrote:jd ari2 keje aku bertambahlah.
    kena lap lantai.
    nanti wife bebel...heee
    kalau setakat wap air putih dan kesan minyak keluar masa awal pagi, itu menunjukkan injin itu sihat...
    jangan saja minyak injin yang keluar...yang ni memang parah...

    jadi masalah settle ka belum??

    settle

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 6:02 am