SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Timing enjin rendah sgt.. macam mana mau kasi naik timing enjin??

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6798
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    07052011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Timing enjin rendah sgt.. macam mana mau kasi naik timing enjin??

    Post by adeqyana

    Salam 1 malaysia semua otai2 sialoon..aku ada skit masalah ni..timing enjin aku terlalu rendah la..kdg2 macam mau mati juga sbb trlalu rendah..apa lg klu time mlm idup lampu..mmg rendah gila..dalam 600/800 rpm jak..macam mana mau kasi naik timing enjin tu ya??? Ejas kat mana??? ada ckp d TB..tp mana satu skrew yg mau d ejas tu??

    Tolong otai2 semua..




    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 8/5/2011, 7:12 pm by afe

    cmne nk ckap eh...dia macam tabung jgk tp dlm tu ade catalytic converter..klu engine L5 tabung tu btul2 lpas turbo..hjung yg 1 lg tu ade 2screw n spring utk sambung ngan pipe exhaust..kt catalytic ni ade 2 oxygen sensor sblum n slpas...fungsi catalytic converter ni pula utk kurangkan pencemaran drpd asap exhaust tu...

    biasa org buang tabung catalytic ni pstu bt pipe baru yg ade downpipe..engine lg lawas n pickup
    klu L2 xtau pula ade ke x bnda ni..biasa engine jepun mst ade
    avatar

    Post on 8/5/2011, 9:55 pm by keba

    tabung cat tu sume enjin torbo mira ade..tp rmai yg buang sb tabung cat ni da curi power dlm 10% drp power enjin..

    syahir09: L5 efrl ka bos?? kalau enjin ni kena pkai brg cam adeqyana ckp..

    afe: kereta torbo pn ade skru tu jgk ea?? ingt NA je yg ade..hehe..tq for da info Cool

    Post on 9/5/2011, 4:12 am by afe

    kbyakan kete ade tempat utk adjust idling...klu engine carburetor siap leh adjust air/fuel ratio tuuuuu...hehehe
    tp engine injection just leh adjust idling utk angin je la..utk air/fuel ratio kna tune ECU@tipu ECU

    nk kata smua engine turbo ade screw idling macam ni xpasti la bro...tp klu L5 4piston n kete adeqyana tu adela

    klu bro nmpak screw macam ni, bro try pusing la..klu rpm idling tu naik yela tu...hehehee
    klu bro takut2 nk try, bro kira brp pusingan bro pusing screw tu..nt leh adjust macam asal blik...biasa klu setting asal screw tu rapat terus

    ade setengah engine, diorg sumbat lubang screw ni ngan getah...sb tu kita xprasan screw ni ade ke x
    avatar

    Post on 9/5/2011, 5:35 am by syahir09

    adeqyana wrote:hehe..ya ka bro..kita tgu otai2 lain jawab..aku pakai L2..xsama dgn L5..bro punya rmp berapa time idle??

    8000 lebih
    avatar

    Post on 9/5/2011, 8:39 am by keba

    afe wrote:kbyakan kete ade tempat utk adjust idling...klu engine carburetor siap leh adjust air/fuel ratio tuuuuu...hehehe
    tp engine injection just leh adjust idling utk angin je la..utk air/fuel ratio kna tune ECU@tipu ECU

    nk kata smua engine turbo ade screw idling macam ni xpasti la bro...tp klu L5 4piston n kete adeqyana tu adela

    klu bro nmpak screw macam ni, bro try pusing la..klu rpm idling tu naik yela tu...hehehee
    klu bro takut2 nk try, bro kira brp pusingan bro pusing screw tu..nt leh adjust macam asal blik...biasa klu setting asal screw tu rapat terus

    ade setengah engine, diorg sumbat lubang screw ni ngan getah...sb tu kita xprasan screw ni ade ke x
    oo gitu rupany..ingt kereta NA je ad skru ni..hehe
    tq bos
    avatar

    Post on 9/5/2011, 9:23 am by turboman

    kereta efi or carb sume ada tmpt tuk ejas timing la..cuma kekedg ada sesetgh kereta yg pki carb or efi ni xsama tmpt utk ejas tu timing..ada kt trothle body..sensor..n byk g..kt airbox pn ada..xsmstinya dia nmpk macam screw..byk jns ada yg guna spana no.8 or 6..soo bgntungla pda pomen or korg nk cri n ejas tu timing
    avatar

    Post on 9/5/2011, 2:30 pm by adeqyana

    syahir09 : bro,tingginya 8000rpm?? bkn 800rpm ka bro???hehe..

    afe : ooo bro afe,catalytic ni klu bahasa kampung2 sarang tabuan..ya,semua kereta turbo mira ada benda ni kn..hehe..makalum la,aku xberapa tau bahasa standard..hehe..bro maksud bro "biasa klu setting asal screw tu rapat terus"tu rapat ke atas or rapat ke bawah??sbb try pusing2 pi bawah macam nak mati enjin bro..tp apa2 hal pun tq bos..byk info bos bagi..tqvvm..

    keba :..hehe keba br aku tau nama sebenar org panggila sarang tabuan tu..rupanya nama tabung cat atau dlm bahasa org putih catalytic..hehe..tq 4 da info bos..

    Post on 9/5/2011, 3:49 pm by afe

    klu kete sy laa...screw tu rapat kebawah...maybe bro punyer dh ade org adjust sblum ni kot
    so bro adjust idling ade naik x??
    avatar

    Post on 10/5/2011, 10:52 am by adeqyana

    afe : ooo macam tu ya bro..mgkin la sblm ni dah ada kna adjust sbb bln 1 hari tu aku pi cuci TB sbb macam semput2 time tu kereta aku..tp bila aku adjust sampai abis pun xnaik2 bro..tetap juga 800rpm..bunyi jak ada bising skit,tp rpm ttp sama..mgapa tu ya bro??

    Post on 10/5/2011, 4:45 pm by afe

    maybe TB bro kotor@ xbrp ok kot....sb klu TB ok mmg rpm akan naik klu adjust itu screw
    kna tnggu jwpan otai jgklaa..hehehe
    avatar

    Post on 11/5/2011, 1:00 pm by syahir09

    aku pakai L5 3 silinder

    timing aku pun rendah jgak. 700

    nak adjust tp skru xder.

    pomen cuci trottle body terus naik rpm jd 1200

    rupanya trottle body kotor

    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:26 pm by adeqyana

    ooo..macam tu ya...aku heran juga sbb sblm ni aku pernah juga cuci trottle body..tp xnaik2 juga timing aku..aku takut pomen tu tipu aku ckp dah cuci,tp xjuga dia cuci sbb xada kesan pun dia buka tu trottle body..bro syahir09,brapa uapah klu cuci TB kat sana??
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:37 pm by syahir09

    rm 10

    dia matikan enjin.dia x bukak TB tu.dia cabut hos yg pd trottle body tu

    dia tekan wire TB dan TB terbukak.

    dia cuci ngan kain yg dah celup petrol.

    mmg kotor giler.

    dia perah kain tu, itam je kluar.

    bleh buat sndiri.
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:43 pm by keba

    pakai spray tb cleaner pn bleh..lg elok sb mmg da dikhaskan utk cuci tb..
    kalau kat cni, kos utk sebotol spray dlm rm20..lg pun skali cuci, x abes 1 botol..
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:46 pm by adeqyana

    maksud bro syahir09,gosok2 TB pakai kain yg dah celup ngan petrol la ya??? bro "dia tekan wire" ke atau kabel yg sambung dgn padel minyak tu??klu blh aku pun nak wat sendiri jak..aku fikir klu cuci TB ni TB kna cabut..rupanya macam tu je ek??
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:48 pm by adeqyana

    keba : bos, pakai spray tb cleaner tu just spray kat dalam TB or spray kat kain baru lap2 dalam TB tu??atau spray TB br lap2 pakai kain itu TB??
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:55 pm by syahir09

    letak minyak petrol pada kain.

    kain balut pada skru driver and ikat.( takut lekat kain dlm TB )

    tekan wire pd TB sampai terbukak.

    then u lap la habuk dlm TB tu.
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:57 pm by syahir09

    Perah dulu minyak petrol pd kain tu.

    nanti penuh pula minyak dalam TB.
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:59 pm by syahir09

    cuba jela. mana tahu ada perubahan.

    u pakai filter open pod ke?

    aku pakai yg tu la.

    itu yg buat TB cpt kotor
    avatar

    Post on 11/5/2011, 3:01 pm by syahir09

    Klu sebab TB kotor.

    Then u cuci,perubahan akan berlaku serta merta lps u start enjin

    Klu x jd jgk, aku x taula.

    maybe sbb lain.
    avatar

    Post on 11/5/2011, 3:10 pm by syahir09

    adeqyana wrote:maksud bro syahir09,gosok2 TB pakai kain yg dah celup ngan petrol la ya??? bro "dia tekan wire" ke atau kabel yg sambung dgn padel minyak tu??klu blh aku pun nak wat sendiri jak..aku fikir klu cuci TB ni TB kna cabut..rupanya macam tu je ek??

    Yer.guna kain yg dah celup petrol.

    yer.tekan kabel minyak.

    Klu cabut lg bagus.

    tp try la dulu.

    klu itu sebabnya,cabutla TB tu n cuci betul2.
    avatar

    Post on 11/5/2011, 3:14 pm by keba

    adeqyana wrote:keba : bos, pakai spray tb cleaner tu just spray kat dalam TB or spray kat kain baru lap2 dalam TB tu??atau spray TB br lap2 pakai kain itu TB??
    xperlu pkai kain..start enjin, rev enjin sikit smpai tb tbukak pastu spray ngan tb cleaner..
    pastu rev kuat2 sikit..spray lg smpai puas ati.. rambo
    avatar

    Post on 11/5/2011, 4:19 pm by adeqyana

    syahir09 : ooo..macam tu ya bro..tq bro atas tunjuk ajar tu...ya,aku pakai open pod jenis cendawan HKS..itu la kali cpt kotor TB aku tu..

    keba : ooo..macam tu ya keba..ya la nnti aku cari spry tu kat tawau ni..dan try cara ko ajar tu..tq keba..
    avatar

    Post on 11/5/2011, 4:19 pm by syahir09

    keba wrote:
    adeqyana wrote:keba : bos, pakai spray tb cleaner tu just spray kat dalam TB or spray kat kain baru lap2 dalam TB tu??atau spray TB br lap2 pakai kain itu TB??
    xperlu pkai kain..start enjin, rev enjin sikit smpai tb tbukak pastu spray ngan tb cleaner..
    pastu rev kuat2 sikit..spray lg smpai puas ati.. rambo

    betul jgak apa yg bro keba ckp tu
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:07 pm by keba

    macam lg senang guna kain ngan petrol..lap terus smpai bkilat..hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 29/6/2017, 5:09 am