SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Timing enjin rendah sgt.. macam mana mau kasi naik timing enjin??

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6910
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    07052011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Timing enjin rendah sgt.. macam mana mau kasi naik timing enjin??

    Post by adeqyana

    Salam 1 malaysia semua otai2 sialoon..aku ada skit masalah ni..timing enjin aku terlalu rendah la..kdg2 macam mau mati juga sbb trlalu rendah..apa lg klu time mlm idup lampu..mmg rendah gila..dalam 600/800 rpm jak..macam mana mau kasi naik timing enjin tu ya??? Ejas kat mana??? ada ckp d TB..tp mana satu skrew yg mau d ejas tu??

    Tolong otai2 semua..




    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 12/5/2011, 5:26 am by adeqyana

    hehe...btl2 keba..snang skit kn mau guna cara lap guna kain..hehe
    avatar

    Post on 12/5/2011, 3:49 pm by syahir09

    aku guna kain tu sebab terdesak.hee.asyik mati tgh jln je.nak cr spray pun x sempat.
    avatar

    Post on 12/5/2011, 6:13 pm by adeqyana

    ooo bro syahir09,blh mati tgh jln juga tu enjin ya klu TB kotor??bahaya juga tu ya...
    avatar

    Post on 13/5/2011, 1:04 pm by fuumin

    rupanya normal yah klu on aircond or kipas radiator brpusing tu rpm pandai naik..dlu aku pun rpm idle rendah msa bru2 lg msuk enjin ,dlm 900 gitu x on aircond la .tapi lps gatal tangan g spray tu TB idle jadi 1500 ,start enjin pagi2 rpm 3000 ,bikin sakit hati jg ni start enjin sja macam mau racing sda wakakakaa
    lps psg grounding wire ,rpm ada ok sikit msa idle 1200
    avatar

    Post on 13/5/2011, 4:35 pm by adeqyana

    fuumin : bro spray TB guna apa bro??timing aku masi lg rendah bro biarpun dekat 6bln udah tukar enjin..
    avatar

    Post on 14/5/2011, 1:09 pm by fuumin

    adeqyana wrote:fuumin : bro spray TB guna apa bro??timing aku masi lg rendah bro biarpun dekat 6bln udah tukar enjin..



    threebond bro namanya..
    avatar

    Post on 15/5/2011, 7:01 am by adeqyana

    ooo..ok2...nnti aku cuba cari klu ada d tawau ni..tq for da info bro..
    avatar

    Post on 15/5/2011, 7:32 am by fuumin

    welcome bro..diy ka nnt bro?
    avatar

    Post on 15/5/2011, 8:38 am by adeqyana

    ya bro..diy sendiri..hehe..cuba2 jak bro..hehe
    avatar

    Post on 15/5/2011, 11:56 am by fuumin

    ok jg tu ,ada jg cara2 penggunaan tu hehe
    avatar

    Post on 15/5/2011, 12:19 pm by greddywolf

    salam.. tak nak try guna produk d'carbo???
    avatar

    Post on 15/5/2011, 6:19 pm by adeqyana

    rasanya pernah guna d kereta bini produk d'carbo ni..klu xsilap la..apa2 produknya tu bro??
    avatar

    Post on 15/5/2011, 7:20 pm by im

    dapat ke menaikkan timing injin produk tu bro???
    avatar

    Post on 15/5/2011, 8:02 pm by Shinigami_TWU

    klu kaberator tu taw la jugak aku.. ada skru mo di adjust.. tp kena adjust tyme akon dan tyme xpakai akon... adalah dkt kaberator tu jugak mo di putar skrunya.. pakai tgn jew pun boleh ptr.. xto pula klu yg efi ne...
    avatar

    Post on 16/5/2011, 1:47 am by greddywolf

    adeqyana wrote:rasanya pernah guna d kereta bini produk d'carbo ni..klu xsilap la..apa2 produknya tu bro??

    info produk www.dcarbo2u.com atau search facebook d'carbo


    Last edited by greddywolf on 16/5/2011, 2:10 am; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 16/5/2011, 1:53 am by greddywolf

    ciri-ciri produk
    -menanggalkan lapisan karbon didalam ruang pembakaran(combustion chamber) sesebuah enjin, termasuk injap(valve), spark plug, piston head, head dan intake manifold..
    -etc check website


    Last edited by greddywolf on 16/5/2011, 2:07 am; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 16/5/2011, 1:57 am by greddywolf

    im wrote:dapat ke menaikkan timing injin produk tu bro???
    naikkan timing engine tu tak la dapat bro im tp saya lihat banyak komen yg menyatakan tb engine c adeqyana kotor so produk ni la solution utk cuci isi perut engine
    avatar

    Post on 16/5/2011, 4:16 am by im

    greddywolf wrote:
    im wrote:dapat ke menaikkan timing injin produk tu bro???
    naikkan timing engine tu tak la dapat bro im tp saya lihat banyak komen yg menyatakan tb engine c adeqyana kotor so produk ni la solution utk cuci isi perut engine
    ooo macam tu ka...bro greedywolf, bukak topik baru untuk d'carbo di section sales automotive>others....
    avatar

    Post on 16/5/2011, 6:06 am by greddywolf

    erm.. jgan sala paham bro.. bukan nak jual benda ni.. hehe.. saja nak bagi opinion masla bro adeqyana.. kan kita nak bertukar pendapat.. so saya bagi la pendapat mana tau dia nak cuba produk.. itu sahaja.. bukan nak promot..

    Post on 16/5/2011, 11:41 am by afe

    bro greddywolf...mna nk dpat itu d'carbo?? harga market skrg brp bro??
    sy pn penah dgr kebaikkan bnde ni...ade yg ckap macam bt top overhaul...ade juga ckap leh cuci TB, intake manifold and injector nozzle...btul ka bro??? berminat ni...hehehe

    cmne lak ngan keburukan bnde ni bro?? d'carbo yg msuk dlm engine dlm bntuk liquid ke gas?
    tkut nt klu trlalu byk liquid masuk leh pecah itu engine...
    avatar

    Post on 16/5/2011, 1:33 pm by im

    afe wrote:bro greddywolf...mna nk dpat itu d'carbo?? harga market skrg brp bro??
    sy pn penah dgr kebaikkan bnde ni...ade yg ckap macam bt top overhaul...ade juga ckap leh cuci TB, intake manifold and injector nozzle...btul ka bro??? berminat ni...hehehe

    cmne lak ngan keburukan bnde ni bro?? d'carbo yg msuk dlm engine dlm bntuk liquid ke gas?
    tkut nt klu trlalu byk liquid masuk leh pecah itu engine...
    off topic ni afe...bukak topik baru di sioloon autochat untuk bincang pasal kebaikan & keburukan d'carbo...
    avatar

    Post on 16/5/2011, 2:30 pm by adeqyana

    hehe..ok2 bro greddywolf..nnti aku try cari n test guna produk ni...

    tp skrg masalah tu ttp juga sama xpandai naik timing aku..klu bilang TB rosak, tu pomen ckp ok jak..lg pun dia ckp normal tu 7-800 rpm tu..tp aku rasa rndah sgt timing tu..dah edjust2 tu screw,tp xjuga naik2..klu rendah blh la sampai mau mati tu enjin,tp klu mau kasi tinggi xblh pula..tlong semua otai2..
    avatar

    Post on 16/5/2011, 2:40 pm by fuumin

    adeqyana wrote:hehe..ok2 bro greddywolf..nnti aku try cari n test guna produk ni...

    tp skrg masalah tu ttp juga sama xpandai naik timing aku..klu bilang TB rosak, tu pomen ckp ok jak..lg pun dia ckp normal tu 7-800 rpm tu..tp aku rasa rndah sgt timing tu..dah edjust2 tu screw,tp xjuga naik2..klu rendah blh la sampai mau mati tu enjin,tp klu mau kasi tinggi xblh pula..tlong semua otai2..

    biasanya keta2 baru skrg time idle mmg bwh 1k rpm..mgkn enjin dr jipun gitu jg ,tapi x pasti la pla klu 7-800 rpm tu macam terlebih rendah pla..FYI viva n myvi enjin idle 850 rpm ,ni kereta ku la xtau pla org lain hehe
    avatar

    Post on 16/5/2011, 3:01 pm by Shinigami_TWU

    mmg biasa tu bro... 700-800 normal bha tu.. aku pnya skg pun klu xhidup akon rpm 700-800 jak.. klu akon hdp lak 1100.. maw kasi rendah pi 900 jak ne timing idle hidup akon...
    avatar

    Post on 16/5/2011, 3:04 pm by greddywolf

    mungkin mo remap balik itu ecu kali.. hehehe... agak2 jah klu salah tolong betulkan...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:30 am