SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Timing enjin rendah sgt.. macam mana mau kasi naik timing enjin??

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 6786
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    07052011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Timing enjin rendah sgt.. macam mana mau kasi naik timing enjin??

    Post by adeqyana

    Salam 1 malaysia semua otai2 sialoon..aku ada skit masalah ni..timing enjin aku terlalu rendah la..kdg2 macam mau mati juga sbb trlalu rendah..apa lg klu time mlm idup lampu..mmg rendah gila..dalam 600/800 rpm jak..macam mana mau kasi naik timing enjin tu ya??? Ejas kat mana??? ada ckp d TB..tp mana satu skrew yg mau d ejas tu??

    Tolong otai2 semua..




    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 16/5/2011, 3:10 pm by fuumin

    rendah jg yah rpm idle bro akufiq ,tapi ok la tu klu x mau mati jg hehe
    kes bro adeqyana mgkn enjin nya selalu mau mati tu la mau up tu rpm idle hehe
    avatar

    Post on 16/5/2011, 7:01 pm by adeqyana

    akufiq : oo..macam tu ya bro akufiq..fikir aku punya jak rendah btl..klu normal macam tu, xada masalah la..cuma xberapa best la macam setengah mati mau imbang clucth..huhu..

    fuumin : bukan juga selalu mau mati bro..ok juga la timing 700-800 tu..enjin stedy juga..cuma yg masalahnya ssh mau imbang clucth klu slow n jln xbgs macam jalan berlubang2..kna rem2 skit supaya xbergegar time imbang tu clucth..hehe..kna lagi aku pakai clucth semi racing,tmbah bergegar kereta aku klu 1st mau gerak atau slow..huhu..klu leh kasi naik skit timingnya ok la,xpayah rem2 tu minyak..hehe..bkn apa,nnti org ckp temberang & mau belumba pula klu aku selalu rem2 minyak..padahal tgh mengimbang clucth..huhu..
    avatar

    Post on 16/5/2011, 7:33 pm by Shinigami_TWU

    owh.. aq pya bro mmg rndh tp xrase cam nak mati enjin pun.. tp sebelum ne tyme blum ganti kaberator.. tyme tu kaberator telampaw kotor,, aq pya enjin rendah 700-800 macam nak mati jak enjin kereta ku bro... skg dah gnti karb xjugak rasa nak mati even rpm telampaw rendah.. xpasti klu efi ne caner nak bg up balik... klu carb sng jer nak set timing tu sendiri...
    avatar

    Post on 17/5/2011, 3:45 am by fuumin

    adeqyana wrote:akufiq : oo..macam tu ya bro akufiq..fikir aku punya jak rendah btl..klu normal macam tu, xada masalah la..cuma xberapa best la macam setengah mati mau imbang clucth..huhu..

    fuumin : bukan juga selalu mau mati bro..ok juga la timing 700-800 tu..enjin stedy juga..cuma yg masalahnya ssh mau imbang clucth klu slow n jln xbgs macam jalan berlubang2..kna rem2 skit supaya xbergegar time imbang tu clucth..hehe..kna lagi aku pakai clucth semi racing,tmbah bergegar kereta aku klu 1st mau gerak atau slow..huhu..klu leh kasi naik skit timingnya ok la,xpayah rem2 tu minyak..hehe..bkn apa,nnti org ckp temberang & mau belumba pula klu aku selalu rem2 minyak..padahal tgh mengimbang clucth..huhu..

    yah bah kan ,tu clutch la tu yg bikin kereta mu mau mati bro hehe..mmg susa tu klu jemm hehe..
    avatar

    Post on 17/5/2011, 6:17 am by adeqyana

    akufiq : ya bro,itu la tgh tanya2 dari otai sioloon ni klu efi macam mana mau kasi up tu timing..aku sdh pusing2 yg ada skru tu,tp timing xjuga naik..tp klu turun blh pula..huhu..

    fuumin : ooo..ya bro..kompom klu jem bergegar kaki ku imbang clucth..org sblh pun heran macam budak br belajar bawa kereta..hehe..itu la klu dapat kasi naik skit timing nya ni sekurang2 xlah teruk sgt enjin bergegar klu 1st mau gerak..hehe

    Post on 17/5/2011, 6:33 am by afe

    sy rasa baik bro cabut itu TB pstu cuci leklok...sb klu lap pakai kain+petrol just bhgian butterfly (plate besi bulat dlm TB) tu jer nampak cuci..dlm lubang idling screw n hbgian stepper motor xbersih bro..
    klu nk bt sndri susah jgk bro..kna anta p pomen yg btul2 expert psal TB..sb bkn semua pomen reti nk setting TB ni
    avatar

    Post on 17/5/2011, 9:25 am by adeqyana

    btl2 tu bro..tp ari tu dah hantar servis TB..macam ni juga timing dia..mgkin sbb mmg kali timing enjin jepun macam ni..sbb aku tgok kat bonet kereta aku dia tulis 800 rpm..dalam dalam bahasa jepun la..gbr kat bawah ni..

    [img] [/img]
    avatar

    Post on 17/5/2011, 9:28 am by adeqyana

    mgkin btl la juga tu kn klu enjin L2 & L5 idle 800 rpm..sbb gbr ni br aku perasan ada terlekat d bonet L5 aku..

    [img] [/img]
    avatar

    Post on 17/5/2011, 11:11 am by fuumin

    nah kan setting dr kilang tu bro hehe
    avatar

    Post on 17/5/2011, 12:20 pm by Shinigami_TWU

    mgkn sbb clutch rendah sgt kot bro... aku pnya pun sama jugak.. klu jem,tepaksa imbang clutch btol2... tp mmg gtu la.. sbb klu tggi sgt ssh nak bwa race bro... xdpt ganti gear tnpa lepas pedal mnyk... hehehe...... klu bro mo kasi nek balik boleh bha di putar sendri kabel clutch tu...
    avatar

    Post on 17/5/2011, 2:17 pm by adeqyana

    fuumin : hehe..ya bro..br aku perasan..padahal lama udah aku tgok benda ni terlekat d bonet aku..td br aku perasan ada tulisan RPM..hehe..mgkin btl la tu timing dari kilang 800rpm..

    akufiq : aku tgok tinggi udah aku punya kabel clucth ni bro..mgkin kali sifat clucth racing macam ni sbb aku pakai clucth racing yg 3 puck tu..tp nnti aku tgok blk la kabel clucth aku kot2 blh d kasi tinggi lg..apa2 hal pun tq bro atas info tu..
    avatar

    Post on 17/5/2011, 6:03 pm by Shinigami_TWU

    klu kabel mksdnya boleh la di adjust tu bro.. lain halnya klu yg pakai hydrolik tu macam keta2 baru skg.. kena hntr pi bgkl kasi buang mnyk taw tmbh mnyk sikit utk kasi tggi or rndh clutch... klu clutch bru ganti mmg ngam la law nak kasi rendah clutch... klu dah rasa cam nak habis tu,, bek kasi tggi balik.. kang susah ganti gear nnt... Ohya,, bape harga clutch racing ar bro?? mhl ka?? sbb aku rasa cam ada tnda2 nak habis clutch ne.. taw2 boleh ganti clutch racing ka.. hehe
    avatar

    Post on 17/5/2011, 6:55 pm by keba

    adeqyana wrote:mgkin btl la juga tu kn klu enjin L2 & L5 idle 800 rpm..sbb gbr ni br aku perasan ada terlekat d bonet L5 aku..

    [img] [/img]
    tumpang lalu sikit...huhu
    ape kaitan 800rpm ngan Below Top Depth Centre (BTDC)??
    avatar

    Post on 18/5/2011, 3:25 am by fuumin

    btdc = before top dead centre (wikipedia)
    avatar

    Post on 18/5/2011, 10:51 am by adeqyana

    akufiq :ooo..macam tu ya bro..aku beli hari tu bro clutch semi racing exedy 3 puck dalam rm800..dia 1 set ngan clucth cover..ini utk kancil la,xtau klu harga untuk kereta besar..ini pun harga tahun lalu..skrg kali dah murah..

    keba : alamak keba,sori aku pun xtau pasal BTDC tu..apa benda tu keba???ni gbr pun aku br perasan ada d bonet L5 aku..

    fuumin : bro,apa benda tu BTDC (before top dead centre)?????
    avatar

    Post on 18/5/2011, 11:01 am by Shinigami_TWU

    owh.. yg xhabis bulat tu bha yg 3puck ne kan bro?? yg macam kipas ataw syuriken tu kan?? mhl jugak tu.. klu nak gnti racing pnya clutch kena ganti skali mataharinya ka bro?? mksdku clutch cover tu??? xgnti tu bleh ka jugak??
    avatar

    Post on 18/5/2011, 11:36 am by adeqyana

    ya bro..itu la 3puck tu..yg macam dalam gbr d bawah ni..bgs ganti sekali clucth covernya bro..sbb brg ni jual 1set clucth & clucth cover..dia xada jual clucth 3 puck tu jak bro..klu xganti pun blh cuma brg ni jual 1 set sama clucth cover..
    avatar

    Post on 18/5/2011, 3:26 pm by Shinigami_TWU

    owh.. jual satu set pula.. adeh.. mhl jugak tu.. k,,thanx bro... nnt keja labuan balik raya aku mesti maw up dah kereta tu.. hahaha...
    avatar

    Post on 18/5/2011, 4:35 pm by wwnwewin

    msalah ko macam sy jg dl...
    boleh adjust bukaan throttle tue...ada skru yg pgg tue throttle...d bwh...
    kalau xdpt jg...boleh adjust kat skru yg sy tunjukan ni...
    merah = adjust cable
    biru = bukaan throttle
    hitam = angin

    cba try adjust itu dl...
    harap boleh mnolong ;p
    avatar

    Post on 18/5/2011, 4:37 pm by wwnwewin

    avatar

    Post on 18/5/2011, 8:25 pm by fuumin

    x nmpk pic nya bro
    avatar

    Post on 19/5/2011, 2:27 am by adeqyana

    ya bro,xnampak gbr nya..xsbr udah ni mau tgok d mana yg mau d adjust tu...tq 4 da info bro..
    avatar

    Post on 19/5/2011, 6:04 pm by keba

    fuumin wrote:btdc = before top dead centre (wikipedia)
    hehe..silap maksud la pulak..ttukar below ngan before..
    maksud BTDC secara senang, brp darjah sbelum piston mcapai tinggi (sesaran max dlm cylinder..
    BTDC ni slalunya ad dicop d cam pulley..ataupn d head..
    BTDC utk mnunjukkan bila spark plug mnyala (ignition timing)..
    cntohnya bg enjin 4g15, BTDC adalh 15˚..
    maksudnya, spark plug mnyala bila camshaft d 15˚ BTDC (pada 15˚ camshaft sbelum piston mcapai tinggi max)
    avatar

    Post on 20/5/2011, 4:04 am by adeqyana

    oooo..itu pula maksudnya keba..ya kn,apa kaitannya 800rpm dgn BTDC tu kn???ni yg aku jd musklil lg ni..

    avatar

    Post on 20/5/2011, 5:15 am by wwnwewin

    sory bro...xbrapa pro dlm upload2 bnda ni...
    sy bg link ja kalau xdpt buka k??
    yg sy bg ni,xpasti btl ka x...
    tp ini yg adjust utk kc naik timing sy dl...
    boleh adjust smpi 3000 rpm lg...
    hahaha!

    http://img831.imageshack.us/i/image942.jpg/


    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/6/2017, 8:17 pm