SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    rpm 4000 warning engine keluar...

    Share
    avatar
    donz01
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 37
    location : KOta Kinabalu
    Points : 4745
    Reputation : 1
    Number of posts : 16
    11052011

    http://i38.servimg.com/u/f3 rpm 4000 warning engine keluar...

    Post by donz01

    Salam 1 malaysia warga sioolonn... nak tanya skit boleh..hehehehe... ni masalah aku ni... bila jak masuk minyak cecah rpm 4000 warning engine terus keluar... lagi 1 engine cepat overheat bila naik bukit atau pun jalan tengah jam... air dalam radiator mendidih ni... engine 4agze supercharge... tolong lah otai2 di luar sana sila bagi komen tentang masalah kereta ni...huhuh..trimah kasih

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 11/5/2011, 7:28 am by donz01

    Xda ker org nak bantu saya ni..huhu.... xpalah
    avatar

    Post on 11/5/2011, 1:47 pm by im

    sebaik2nya bawa pi bengkel yang ada scan tool untuk detect masalah tu...
    sebab mesti ada masalah berkaitan sensor tu...
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:44 pm by keba

    temp enjin naik x bos?? enjin sa pn salu jd camtu..
    x pyh tgu 4000rpm..maintain 150-160 pn naik temp..
    avatar

    Post on 11/5/2011, 2:52 pm by syahir09

    nak tanya otai2

    jarum temp normal jarum biasa kt tengah ke?
    avatar

    Post on 11/5/2011, 3:11 pm by McJeremy

    yup...normal dekat tengah....
    avatar

    Post on 11/5/2011, 3:13 pm by McJeremy

    radiator awak ada gantikah...atau masih guna original lagi....
    avatar

    Post on 11/5/2011, 3:16 pm by keba

    McJeremy wrote:radiator awak ada gantikah...atau masih guna original lagi....
    pkai radiator std kancil lg single core..kena tukar radiator aloi double core br ok..
    avatar

    Post on 11/5/2011, 3:21 pm by McJeremy

    yup...yg penting radiator cukup support kalau tidak temp naik terus lo...
    avatar

    Post on 11/5/2011, 4:23 pm by syahir09

    McJeremy wrote:radiator awak ada gantikah...atau masih guna original lagi....

    ori L5

    yg aluminium double layer brapa harga ek??
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:02 pm by keba

    aloi double layer L5 x kompom la brp..
    kalau aloi triple core, 250 da dpt kat sni..
    kalau nk brand forge racing skali ngan kipas dlm 350 jgk
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:07 pm by syahir09

    bleh tahan harganya...

    tp apa lebihnya bro?

    klu air radiator tu kering,xder masalah ker?
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:11 pm by keba

    kalau air radiator kering, mgkin jd overheat..
    bila da overheat, head pn crack..lg teruk kalau blok twist..
    avatar

    Post on 11/5/2011, 5:17 pm by syahir09

    keba wrote:aloi double layer L5 x kompom la brp..
    kalau aloi triple core, 250 da dpt kat sni..
    kalau nk brand forge racing skali ngan kipas dlm 350 jgk

    klu pakai radiator forge racing,and then air kering,xder masalah ke pada enjin bro keba??
    avatar

    Post on 12/5/2011, 2:49 pm by keba

    ader masalh jgk...walaupn pkai radiator 10core pn, kalau air kering mmg overheat jgk enjin tu..
    sb radiator hny tempat heat exchanger..air pulak sbg agent heat exchanger..
    kalau air sbg agent da xdak utk absorb heat enjin, cmana nk sejukkan enjin..

    avatar

    Post on 12/5/2011, 3:42 pm by syahir09

    oooo info yg baik bro.thanks
    avatar

    Post on 13/5/2011, 7:28 am by donz01

    keba wrote:temp enjin naik x bos?? enjin sa pn salu jd camtu..
    x pyh tgu 4000rpm..maintain 150-160 pn naik temp..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:12 pm