SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Nak Upgrade Wira 1.5 Manual

    Share

    atokmcd
    FRESHIE
    FRESHIE

    Points : 7410
    Reputation : 0
    Number of posts : 4
    25102007

    http://i38.servimg.com/u/f3 Nak Upgrade Wira 1.5 Manual

    Post by atokmcd

    Askum n selamat berkenalan...

    sini aku nak tanya skit camana & apa perlu dibuat untuk upgrade power skit kereta wira aku ni. contohnya tukar air filter, clutch or anything else.

    sila bagi tau camana n apa perlu buat

    thanks.
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 12/11/2007, 3:55 pm by SMG

    vip_user wrote:
    SMG wrote:kalau mok maintain enjin N/A tu & sanggup labur byk $$$ boleh cuba benda ni dulu:

    1.adjustable cam pulley
    2.Fuel regulator
    3.porting
    4.camshaft (cth :powerzone)
    5.clutch ( cth :trinity)
    6.larger injector
    7.fuel controller
    8.Ecu (cth : microtech)
    9.crank pulley
    10.manifold & bullet & exzos piping
    11.throttle body (sanggup?) rambo
    12.ligthen flywheel
    13.air intake "mok bagus lagi uhmmpp" ( cth :apexi)
    14.JE piston (kalau mok venture oversize piston saja)
    15.metalhead gasket

    apa lagi aaa? nanti la sambung

    kalau ada silap minta maaf byk2 k Mad

    nie dah over budget...kala2 main turbo..
    2 items nie bole mencecah 5-6k... Shocked


    hehehe, ala bro tu bagi yang masih sayang dengan enjin stended bah. kan topic pasal 1.5 jak.. itu cuma tips2 jak bah..huhuh...rileks la

    nda payah ikut semua Laughing

    kalau main tebo buat benda lebih kurang macam tu pun bulih ba
    avatar

    Post on 12/11/2007, 3:58 pm by SMG

    Nieto wrote:1.5 tidak la!! haha, depend oso la... kalau hisap tanpa henti dengan kuat pandai kecut tu lama lama... kawan saya punya 2jz baru 7bulan sudah kecut, hilang bentuk, terpaksa tukar hks

    bro,tapi hks span cepat hancur juga..3 layer ataupun 2 layer bila kena air tu nda tahan la..kali tahan dari apexi lah ohh
    avatar

    Post on 12/11/2007, 6:20 pm by Nieto

    haha hks boleh tukar sponge, apexi kena tukar habis... bergantung pada cara driving sama kereta juga... K&N lebih tahan, tapi ndak kick bunyi dia... Blitz pun bagus, tapi lama lama berkarat nie!!

    Post on 16/10/2011, 10:40 am by rezeux2u

    atokmcd wrote:Askum n selamat berkenalan...

    sini aku nak tanya skit camana & apa perlu dibuat untuk upgrade power skit kereta wira aku ni. contohnya tukar air filter, clutch or anything else.

    sila bagi tau camana n apa perlu buat

    thanks.

    tengok budget ko jugak brape banyak ko brani belanja... untuk permulaan sesi lari2 anak nih.. try masuk HighCam, Adjustable Campully, Clutch 1.6 and p tunning... tu pun da belanja dalam below 1k plus hehehe...

    *kenapa aku suggest clutch 1.6? sbb 1.8 takdek top... lagi pun enjin ko 1.5 je ape pekdah nak masuk clutch 1.8? bukan ade clutch slip pun kan...

    Post on 16/10/2011, 10:51 am by rezeux2u

    SMG wrote:kalau mok maintain enjin N/A tu & sanggup labur byk $$$ boleh cuba benda ni dulu:

    1.adjustable cam pulley
    2.Fuel regulator
    3.porting
    4.camshaft (cth :powerzone)
    5.clutch ( cth :trinity)
    6.larger injector
    7.fuel controller
    8.Ecu (cth : microtech)
    9.crank pulley
    10.manifold & bullet & exzos piping
    11.throttle body (sanggup?) rambo
    12.ligthen flywheel
    13.air intake "mok bagus lagi uhmmpp" ( cth :apexi)
    14.JE piston (kalau mok venture oversize piston saja)
    15.metalhead gasket

    apa lagi aaa? nanti la sambung

    kalau ada silap minta maaf byk2 k Mad



    gila ni macam nak pergi perang!pelan2 kayuh masuk MIVEC satu kali mesti sentap punya lah hahahahha!

    Post on 17/9/2012, 8:50 am by mini93

    kalau kmi orang kat tawau mw upgrade n\a sng jak..

    1.masuk intake 4throtel blacktop or silvertop (pling pnting)... yg pnting presure sensor.. jgn guna air flow sensor,,
    2.poting la haed
    3.crankshaft waja kasi masuk..
    4.piston besar..
    5.sistem unichip
    6.cluth ganti la twin or triple plate.(wat sndiri)
    7.regulator.
    8.camshaft..(pipercam)
    9.adjustable campulley..

    ni pn da ckup... kos mura dan puas hati.. stakat honda vtec da leh mkn da ni,, cuba la cara ni.. googluck...hehehehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/12/2017, 11:24 am