SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    tanda2 engine overheating...

    Share

    afe
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 30
    location : Kota Bharu_Bangi
    Points : 4667
    Reputation : 1
    Number of posts : 114
    21052011

    http://i38.servimg.com/u/f3 tanda2 engine overheating...

    Post by afe

    apakah tanda2 engine overheating @ otw nak overheating???
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 22/5/2011, 5:46 pm by Shinigami_TWU

    termostat duk dkt paip msuk enjin xsilap... sbb itu mekanik tukjuk hos besambung dari intercoller ke enjin.. pastu bila tekan mnyk.. tndang air dri intecoller...
    avatar

    Post on 22/5/2011, 6:40 pm by keba

    kalau tmostat dkat situ, mmg air tendang bos..
    sb tmostat tutup tp water pump dk tendang air..

    blainan ngan tmostat dk d paip ke radiator..
    bila water pump tendang air, tmostat yg tutup jadi xde la air tendang kat radiator..

    refer pic ni..bg enjin yg mana tmostat d merah, mmg air akan tendang d pnutup radiator..
    tp bg enjin yg mana tmostat d biru, air xkan tendang sb tmostat suda tahan air drp masuk radiator..
    avatar

    Post on 22/5/2011, 6:48 pm by bumbek

    aku dah buka termostate alasan cuaca kita panas..... yg pakai termostate ni sesuailah negara2 sejuk.... betulkah tu, kipas sentiasa on dah 5tahun ok jak..... hehhehhehe
    avatar

    Post on 22/5/2011, 7:46 pm by Shinigami_TWU

    owh.. rasanya termostat enjin lmst kat merah tu... cuma dia belah kiri letaknya... gambar nr belah kanan pula... radiator pun belah kiri... owh,, ptt air tendang di penutup radiator... aku bru buang air ganti bru keba dari radiator ku.. skg xpaki coolant lg tu.. xpa ka tu cuma air??? t bru letak coolant... blum beli lagi...

    Post on 22/5/2011, 7:58 pm by afe

    thermostat sy ok bro..kipas on jer macam biasa..temperature pn normal
    maybe sb position thermostat macam bro keba cakap tu kot...
    ***[engine L5 JB-JL..radiator double layer L5]***

    Post on 22/5/2011, 8:04 pm by afe

    pkai air utk sementara blh la...lama2 leh karat juga
    klu pkai air bukit @ air mineral lmbat skit nk karat..tp .klu air paip kerajaan tu mudah karat..
    baik bro pkai coolant cpat2...hehehe
    avatar

    Post on 22/5/2011, 11:40 pm by Kornurts

    akufiq wrote:owh.. rasanya termostat enjin lmst kat merah tu... cuma dia belah kiri letaknya... gambar nr belah kanan pula... radiator pun belah kiri... owh,, ptt air tendang di penutup radiator... aku bru buang air ganti bru keba dari radiator ku.. skg xpaki coolant lg tu.. xpa ka tu cuma air??? t bru letak coolant... blum beli lagi...


    hehehe////ok tu bro...x smstinya pkai coolant...ikut resepi masing2...hihihihi Cool

    Post on 23/5/2011, 4:34 am by afe

    klu radiator bro masih cun n xde karat2 baik bro pkai coolant jer...nt dh karat kna cuci radiator lak.pstu water hos yg getah tu jd macam keropok sb ade kerak karat...
    klu radiator yg dh karat biasa org xpakai coolant.sb org kata coolant leh hakis itu karat last2 radiator leh bocor

    klu ikutkan theory coolant laa..coolant ni ada thermal capacity (muatan haba) yg lbih tinggi dr air.jd coolant leh serap haba dr engine lg byk dr air dan lepaskan haba dlm radiator lebih cepat..so engine cpat sejuk compare ngan air...coolant juga ade agent anti-karat

    cuma nisbah campuran air ngan coolant tu sy xbrp pasti...kna tggu otai coolant jwb...hihihihiii
    avatar

    Post on 23/5/2011, 5:22 am by Shinigami_TWU

    afe wrote:pkai air utk sementara blh la...lama2 leh karat juga
    klu pkai air bukit @ air mineral lmbat skit nk karat..tp .klu air paip kerajaan tu mudah karat..
    baik bro pkai coolant cpat2...hehehe

    owh.. cam tu ka bro... skg ne pakai air betapis.. pakai air bio aura ne.. kah3x... k,, t bli coolant...
    avatar

    Post on 23/5/2011, 6:21 pm by keba

    bumbek wrote:aku dah buka termostate alasan cuaca kita panas..... yg pakai termostate ni sesuailah negara2 sejuk.... betulkah tu, kipas sentiasa on dah 5tahun ok jak..... hehhehhehe
    sa pn set kipas on je...da dekat 2 tahun set camtu..stakat ni xdak prob lg malu
    avatar

    Post on 23/5/2011, 6:31 pm by keba

    afe wrote:thermostat sy ok bro..kipas on jer macam biasa..temperature pn normal
    maybe sb position thermostat macam bro keba cakap tu kot...
    ***[engine L5 JB-JL..radiator double layer L5]***

    L5 jb x kompom la dk belah mana..hehe
    da ok tu pkai dble layer..
    kalau overheat jgk, msti sb pump..
    avatar

    Post on 23/5/2011, 6:34 pm by keba

    btol cam afe ckp tu...coolant ni slain bleh mcegah karat, muatan haba tntu air pn mningkat..
    jadi lg efisyen la utk sjukkan enjin..kai air mineral cam bio aura pn bleh..sb air mineral cmni bleh mcegah karat..
    avatar

    Post on 24/5/2011, 4:13 am by fuumin

    x pandai aku tgk tu radiator double layer or x hmm
    enjin L2s double layer ka?

    Post on 24/5/2011, 6:16 am by afe

    biasa engine turbo pakai double layer..sy penah tgk radiator yg 3 layer..tp xtau kete ape pakai..hehehe
    radiator double layer ni tebal skit dr single layer...bka cap n tgk dlm tu ade 2 baris lubang byk2
    avatar

    Post on 24/5/2011, 7:47 pm by keba

    yupt..btol tu cam afe ckp..kalau bukak tgk, ad 2 layer..
    kbanyakn hafkat mira skang masih pkai 1 layer..
    2 layer jarang2 dpt..kalau ad msti dlm 200 jgk..
    tambh rm30 lg, dpt pkai 2 layer alum (baru dlm kotak).. Very Happy

    Post on 24/5/2011, 10:05 pm by afe

    skrg ni kedai accessories dh ade jual mcm2 parts...cuma quality jer xtau cmner
    avatar

    Post on 25/5/2011, 12:23 pm by adeqyana

    Kornurts : bro pakai coolant warna apa bro?? klu guna coolant air biasa yg warna hijau tu xberapa elok bro sbb lama kelamaan paip air tu pandai sumbat sbb byk macam kotoran yg d hasilkan oleh coolant tu..klu mau pakai coolant,pakai yg mahal..dia macam berminyak sikit tu..klu coolant yg biasa,dia macam air semata2..tp klu coolant mahal tu dia macam agak berminyak skit..huhu..hari tu buka enjin 850 aku tu,nah macam mau tersumbat udah dia punya saluarn paip tu sbb aku selalu guna coolant murah..bgs la pakai air biasa..hehe..lg pun xsilap aku coolant ni tugas dia utk rawat radiator jak supaya xberkarat..hehe..btl ka tu ya???btlkn klu aku silap..

    Post on 25/5/2011, 1:14 pm by afe

    [code]


    klu sy pakai coolant toyota macam pic atas ni...
    klu nk tau coolant ni ori ke xori click link ni...
    http://www.jackyyong.com/wp/genuine-vs-fake-toyota-long-life-coolant
    avatar

    Post on 25/5/2011, 5:16 pm by keba

    nk pkai coolant pn ad cara jgk nak isi..
    rasanya msti ramai yg isi trus dlm tank air radiator kan??
    avatar

    Post on 25/5/2011, 5:21 pm by Kornurts

    keba wrote:nk pkai coolant pn ad cara jgk nak isi..
    rasanya msti ramai yg isi trus dlm tank air radiator kan??

    mksud ko isi terus cmna keba???klu sy,sy kasi kosong dulu radiator..pastu msukkn coolant 1 btol..thn tambah air...pastu d 1 botol lg letak dlm water rizab tank...btul ka bgtu cara dia keba??
    avatar

    Post on 25/5/2011, 5:25 pm by keba

    oo..sa salu tgk, org isi trus dlm expansion tank radiator..
    kalau nk kaw2 sikit, kasi flush abes air tmasuk yg ad dlm blok..
    cam kornurts wat pn ok jgk..tp air karat x kluar abes la

    Post on 25/5/2011, 7:07 pm by afe

    klu pakai 100% coolant ok x??
    klu ikut manufacturer coolant toyota ni nisbah coolant n air 70/30 @ 50/50 jer...
    avatar

    Post on 26/5/2011, 6:47 pm by keba

    coolant bnyk sgt pn x elok jgk..walaupn coolant bnyk, yg mjadi agen heat exchanger masih lg air..
    coolant hny utk tujuan ttentu cam elak balku karat n mngurangkn suhu air..
    avatar

    Post on 27/5/2011, 2:42 am by Shinigami_TWU

    macamnama nak kuarkan habis air dri radiator termasuk air karat ar keba??? sbb aq dah flush habis air dri radiator bru2 ne... pastu siap kasi jln air smpi xda keluar dah air karat dari lubang penutup di bawah radiator tu.. skali aku psg plug penutup dibawah tu dan isi semula air,, keluar lagi air karat dri tmpt cap radiator tu... padahal dah aku kuarkan brabis airnya temasuk yg dri reserve tank tu.... huhu
    avatar

    Post on 27/5/2011, 3:53 am by keba

    tu baru air dlm radiator..air yg ad dlm enjin blom kluar lg..
    bukak hos radiator yg masuk ke radiator..bukak d bhagian enjin, bukan d bhagian radiator..
    pastu masukkan air mlalui lubang radiator..pastikan air mngalir..jgn isi pakai botol..
    start enjin n biarkan running smpai smua air karat kluar..
    air masuk mlalui radiator n kluar d thermostat

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 26/6/2017, 3:03 pm