SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    enjin kete aku tersedak sedak waktu pg

    Share
    avatar
    syahir09
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 34
    location : KUANTAN
    Points : 4878
    Reputation : 4
    Number of posts : 148
    26062011

    http://i38.servimg.com/u/f3 enjin kete aku tersedak sedak waktu pg

    Post by syahir09

    aku pakai l5 3 piston

    knapa enjin aku tersedak sedak kejap waktu mula-mula nak jalan terutama waktu pg.

    enjin jd sebu skejap,pastu stedy smula.

    aku dah cuci trottle body tp xde kesan pun.

    tolong otai-otai kancil.

    aku dah g jumpa pomen,tp dia pun pening mikir.
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 26/6/2011, 6:20 pm by keba

    try cek fuel filter..
    avatar

    Post on 28/6/2011, 2:13 pm by syahir09

    keba wrote:try cek fuel filter..

    bkn sebab spark plug ke?
    avatar

    Post on 28/6/2011, 4:52 pm by syahir09

    xde siapa yg leh bantu aku?
    avatar

    Post on 29/6/2011, 1:54 pm by nick19

    keba wrote:try cek fuel filter..

    betul ckp dia 2,cba kmu cek fuel filter dgn spark plug jga..
    avatar

    Post on 30/6/2011, 8:47 pm by keba

    syahir09 wrote:
    keba wrote:try cek fuel filter..

    bkn sebab spark plug ke?
    kalau spark plug, coil n distributor, kes dia laen sikit bos..
    utk kes tsebut, jadi semput2 masa rpm ttentu..bukan masa mula nk jalan..

    kalau masa baru nk jalan ni, mgkin sb lain..
    ni pndapat ja bos..kalau ad salah tlg btolkan malu
    avatar

    Post on 1/7/2011, 10:09 am by syahir09

    plug aku dah tukar
    filter pun dah
    tp ttp jd macam tu...
    avatar

    Post on 2/7/2011, 12:23 pm by Lockon

    check head..
    avatar

    Post on 3/7/2011, 7:42 am by syahir09

    agak2 kenapa ngan head bro lockon?
    avatar

    Post on 3/7/2011, 11:47 am by keba

    l5 efdet ka efrl bos??
    sb sa ad jmpa l5 efrl prob sama..
    cek punya cek sb wiring
    avatar

    Post on 3/7/2011, 5:52 pm by Lockon

    mntau ada crack ka..tu saranan sja la..paling bgus ko chek semua la bhgian yg mc ko blum periksa..macam keba ckp tu,mntau wiring ka..ko kc kcuk wiring atau amik wiring l5 tu jgk??throttle sensor sda chek??
    avatar

    Post on 7/7/2011, 12:02 pm by kent1189

    syahir09 wrote:xde siapa yg leh bantu aku?
    Kalau ikut xprince ku dulu, macam tu la..asal pagi je semput, kena tekan pedal minyak. pas 2/minit baru ok. kalau jalan terus pagi pandai mati enjin kan.. Cuba engko cek kat "Morning Choke". yang berfungsi meninggikan rpm enjin pada keadaan enjin sejuk. biasa kalu enjin sejuk, rpm akan tingi n akan trn sedikit dmi sdikit bila dh start panas. kalau enjin karburator la, if morning choke ni tak function, sesetengah enjinlama akan semput waktu start pagi.. hrap dpt bantu
    avatar

    Post on 7/7/2011, 1:21 pm by dzeta88

    kalau pengalaman aku pula CDI.. hohoho..
    avatar

    Post on 15/7/2011, 12:14 pm by syahir09

    kent1189 wrote:
    syahir09 wrote:xde siapa yg leh bantu aku?
    Kalau ikut xprince ku dulu, macam tu la..asal pagi je semput, kena tekan pedal minyak. pas 2/minit baru ok. kalau jalan terus pagi pandai mati enjin kan.. Cuba engko cek kat "Morning Choke". yang berfungsi meninggikan rpm enjin pada keadaan enjin sejuk. biasa kalu enjin sejuk, rpm akan tingi n akan trn sedikit dmi sdikit bila dh start panas. kalau enjin karburator la, if morning choke ni tak function, sesetengah enjinlama akan semput waktu start pagi.. hrap dpt bantu

    tp aku pakai l5 efrl bro?
    mcamana pula tu?
    avatar

    Post on 15/7/2011, 12:17 pm by syahir09

    Lockon wrote:mntau ada crack ka..tu saranan sja la..paling bgus ko chek semua la bhgian yg mc ko blum periksa..macam keba ckp tu,mntau wiring ka..ko kc kcuk wiring atau amik wiring l5 tu jgk??throttle sensor sda chek??

    aku pun pikir macam sensor je problem..

    sensor trottle body or fuel sensor...

    fuel sensor tu ada kt mana ek bro lockon
    avatar

    Post on 15/7/2011, 12:32 pm by syahir09

    klu x sensor mana2 yg problem, aku pikit ni sah trottle body yg kong

    ada siapa siapa yg leh bg pendapat?
    avatar

    Post on 15/7/2011, 2:09 pm by syahir09



    kat mana fuel sensor tu ek??
    avatar

    Post on 15/7/2011, 6:49 pm by keba

    xpnah dgr lak fuel sensor..kalau fuel level sensor pnah juga dgr..hehe

    bro, ecu da try cucuk scan blom? try scan dl tgk..nnt trus dpt detect ape yg rusak
    avatar

    Post on 16/7/2011, 7:15 am by syahir09

    keba wrote:xpnah dgr lak fuel sensor..kalau fuel level sensor pnah juga dgr..hehe

    bro, ecu da try cucuk scan blom? try scan dl tgk..nnt trus dpt detect ape yg rusak

    blum scan lg bro keba.

    tp aku nak try tukar trottle body seketul.

    skali ngan sensor ngan chock trottle body tgk..
    avatar

    Post on 17/7/2011, 10:09 am by keba

    elok p cucuk dl..kalau bleh detect sensor mana yg rusak, bleh jumat sikit..
    kos cucuk pn baru brp duit..

    Post on 20/7/2011, 4:57 am by GoGoRiB

    saya punya kereta xxx, enjin 2jz-gte pun ni macam ni
    avatar

    Post on 28/7/2011, 3:30 pm by jezzboyz

    hehe.. masalah yang same.. kena check nih... ase2nya cam head jea masalah kereta ku nih..... hihi...
    avatar

    Post on 29/7/2011, 4:18 pm by syahir09

    aku tukar sketul trottle body, skali sencor,settle masalah..heee

    tq otai2
    avatar

    Post on 29/7/2011, 8:44 pm by keba

    waaa..macam mahal..xpe la..da settle prob..
    baru bhagia drive kereta Very Happy
    avatar

    Post on 30/7/2011, 7:57 am by jezzboyz

    keba wrote:waaa..macam mahal..xpe la..da settle prob..
    baru bhagia drive kereta Very Happy


    ase cam mahal?? brape total semua tuh agak2???

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:24 pm