SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    .

    Share

    baihaqi.bustami
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 25
    location : Melaka
    Points : 4510
    Reputation : 1
    Number of posts : 23
    05072011

    http://i38.servimg.com/u/f3 .

    Post by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:29 pm; edited 2 times in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 11/7/2011, 8:48 pm by naqie

    bru igt nak msukkan enjin viva...zzz...rupenye ade idea lg advance..hehe
    avatar

    Post on 11/7/2011, 8:49 pm by keba

    baihaqi.bustami wrote:ni yang nak kena kumpul duit cepat ni. duit takde cerita pun tak guna kan. haha. double gigi tu macam mane eh?
    refer pic ni..ni sa jmpa dlm mudah..cover dlm pic ni da bg double smua gigi..
    nk maen 3 bar bleh la wat cmni..tp stakat NA, wat double 4 gigi da cukup

    Post on 11/7/2011, 8:57 pm by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:30 pm; edited 1 time in total

    Post on 11/7/2011, 9:03 pm by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:30 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 12/7/2011, 1:46 am by kent1189

    baihaqi.bustami wrote:ni gigi bahagian mane ni? hehe saye baru lagi main kereta ni, tak usik enjin lagi. exterior je dah siap. 3 bar to boost ke?

    kalau x silap aku ni bhg Gearbox bro, clutch cover..p pasal main gigi double ni xpham la aku pula. biasa main masuk2 je dlm GB tu kalau tukar clutch.. 3bar yg d mksud bro keba tu rasaku boost bar, jrg2 nk dngar istilah bar kalau bukan boost..minyak punya meter pun ada bar juga, hehe. p x masuk akal la kalau bar minyak nk d kaitkan dgn gearbox. hehe. tul x keba?

    Post on 12/7/2011, 7:52 am by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:31 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 12/7/2011, 10:04 am by keba

    yupt..3bar tu boost turbo..kalau men smpai 3bar elok double press smua gigi..baru x slip..
    sebab wat double press ni utk elakkn slip..utk NA, double press 4 gigi da cukup..modal baru 150..

    Post on 12/7/2011, 10:45 am by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:31 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 12/7/2011, 1:48 pm by adeqyana

    fuhhh!!! 3bar tu....mmg power gila la..huhu...kencang abis...ecu tu mmg kna tukar la tu sbb nak support 3 bar tu rasanya ecu std dah xmampu...kna cari ecu lain,xpun kna pakai safc 5 button tu kali..

    Post on 12/7/2011, 2:13 pm by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:32 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 12/7/2011, 7:18 pm by adeqyana

    hehe..yg set boost ni bro just turbo jak..klu n/a xada setting boost..
    avatar

    Post on 12/7/2011, 7:31 pm by keba

    adeqyana wrote:fuhhh!!! 3bar tu....mmg power gila la..huhu...kencang abis...ecu tu mmg kna tukar la tu sbb nak support 3 bar tu rasanya ecu std dah xmampu...kna cari ecu lain,xpun kna pakai safc 5 button tu kali..
    x perlu bos..ari tu ad kancil perlis mari pkai ecu std lg..support ngan emanage je..gear 3 da dpt 160..hehe
    avatar

    Post on 12/7/2011, 7:32 pm by keba

    baihaqi.bustami wrote:thanks bro! hehe. so sekarang ni cari enjin 1kr-fe, gb gune stock punye gb, double press 4 gigi, tukar klac, ecu nak mod jugak?
    x perlu mod..kalau wiring sama dgn enjin myvi, ad 4 wire je kena kacuk..
    pape pn, serahkn pd pomen..

    Post on 13/7/2011, 6:36 am by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:32 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 13/7/2011, 9:06 am by hustle

    huiyooo...
    3bar boost??? lri kt trek pn takat 2.5bar da ckp kmu bw jln 3bar???
    tabikkkk...
    avatar

    Post on 13/7/2011, 5:50 pm by keba

    hustle wrote:huiyooo...
    3bar boost??? lri kt trek pn takat 2.5bar da ckp kmu bw jln 3bar???
    tabikkkk...
    ni bukan competition halal punya kancil bos..
    sukan malam punya kancil..
    kancil ank buah tok janggut..
    perlis mari respek
    avatar

    Post on 13/7/2011, 5:51 pm by keba

    baihaqi.bustami wrote:tapi rasenya kalau dapat masuk gb 1.0 jugak lagi cun, tak gitu ke keba?
    x syok bos..berat sgt..pkai gb 850 lg syok..
    avatar

    Post on 13/7/2011, 6:16 pm by adeqyana

    hustle : huhu..klu kereta sukan mlm mmg macam tu bos..mmg kencang2..hehe..klu macam aku kereta pi pasar just boost std jak pun dah ok..hehe..

    keba : oh keba,br aku tau emanage tu just support ecu std..aku fikir klu dah pakai emanage,ecu std xpyh pakai..tq..tq..maklum la,br nak belajar..

    Post on 15/7/2011, 7:59 am by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:31 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 15/7/2011, 9:35 am by keba

    baihaqi.bustami wrote:saye dah tanye ade sorang bro ni jual halfcut boon 1.0, dia cakap enjin 1kr-fe tu tak boleh masuk kancil.
    sb gb xsama ke bos?

    Post on 15/7/2011, 10:01 am by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:31 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 15/7/2011, 7:02 pm by keba

    bleh tu bos..1krfe ni dguna jgk kat daihatsu sirion aka toyota boon..
    layout enjin lak kalau xsilap sa, sama dgn layout enjin myvi 1.0..
    mounting enjin depan n blkg sama dgn mounting kelisa..
    cuma mounting gb jnis gantung..tu yg x lepas masuk kat kancil..
    tp bleh pkai gb 850..

    Post on 15/7/2011, 9:36 pm by baihaqi.bustami

    .


    Last edited by baihaqi.bustami on 6/4/2016, 10:31 pm; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 17/7/2011, 10:14 am by keba

    bgkel pomen sa bleh la..kat penang
    avatar

    Post on 28/7/2011, 10:19 am by syamsul247

    keba wrote:bgkel pomen sa bleh la..kat penang

    penang kt mana boleh buat..?aku pon ade tgk kt mudah ada org nk tolak 1kr-fe..kalau boleh masuk aku pn nak.....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 5:55 am