SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Enjin L5

    Share

    dmax4707
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 30
    location : sipitang
    Points : 4649
    Reputation : 1
    Number of posts : 35
    06072011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Enjin L5

    Post by dmax4707

    salam semua,sy ada jumpa kancil, tp dah pakai enjin L5...kata org,pakai L5 ni part mahal n susah mau jumpa klu rosak...btl ka itu?...lg pn pakai timing chin kn....ok ka ini injin? L5 Twincam....
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 6/7/2011, 6:52 am by rayz yokai

    enjin L5 ok jg bro...smooth sikit dr enjin L2...ya lau nda silap, part L5 ni ada ssh sikit mau cari berbanding L2...

    Post on 6/7/2011, 7:43 am by dmax4707

    mmg smoth bro,tp itu passal klu susah cari susa juga mau angkt tu kancil....
    avatar

    Post on 6/7/2011, 9:53 am by suff_90

    ya..betul tu bro..mmg mhal..dua kali ganda dari part kancil biasa..sblm ni sy ada l5, mmg bgus bila pkai..tp lma2 bila mau tukar part..bha..jaga2 la..
    avatar

    Post on 6/7/2011, 2:55 pm by Kornurts

    klu part ada pun,lama bru dpt sbb kna main order lg ni bro...klu ngam part dia d enjin yg rosak,kna order,brminggu kli bru smpai atau smpai brbulan2..

    Post on 7/7/2011, 4:02 am by rayz yokai

    cari enjin l2 la bro...ni enjin senang sikit mau cr part....part yg br n part 2nd pn bnk.,..hehe

    Post on 7/7/2011, 5:58 am by dmax4707

    iya ka? asal L5 mmg bgitu ka?...ada kwn cakap L5 ni sama dgn injin kelisa.btl ka itu

    Post on 7/7/2011, 6:00 am by rayz yokai

    nda pasti la bro asal enjin L5 gitu tp yg pasti jrg mau mau men ma ni enjin...ya enjin L5 ma kelisa lbh kurang jg..

    Post on 7/7/2011, 7:54 am by dmax4707

    kalau lebih kurang,part kelisa masuk ka itu di L5? tp itu kerita yg saya jumpa suda kana beli org pula....masih mencari L2s stndert juga ni...adoi

    Post on 7/7/2011, 8:24 am by rayz yokai

    part macam lain sikit bro...ada jual d mudah.my kancil turbo tu bro..

    Post on 7/7/2011, 9:39 am by dmax4707

    habis suda...suda kna booking,kna jual la...lepas tu ada yg suda bikin,sy tidak mau yg suda kacau injin.....lg pn hrga pn macam boleh dapat kereta VTec suda
    avatar

    Post on 7/7/2011, 9:45 am by Kornurts

    dmax4707 wrote:habis suda...suda kna booking,kna jual la...lepas tu ada yg suda bikin,sy tidak mau yg suda kacau injin.....lg pn hrga pn macam boleh dapat kereta VTec suda

    haha..klu trlampau murah pn ragu2 jg mau beli tu bro..tkut enjin ada msalah suda kn...klu enjin kna kcau lg sudah...lg ragu2 mau beli...bgus angkt kncil stndard ja bro..cari yg murah2..pastu bru convert enjin L2s...enjin L2s complete dlm 3+++k..itu klu d adam garage..siap dorg buatkn surat lagi utk enjin tu..

    Post on 7/7/2011, 9:49 am by dmax4707

    itu la ni,mmg mau cari kancil stndert ja...but 660 pun harga mau 10K...850 lg mahal mau 20K....huhu....apa macam.....kancil Convert dlm 13K-15K....

    Post on 7/7/2011, 10:02 am by rayz yokai

    try cr kancil std ja dlu yg murah2 br tkr enjin p L2s...skrg bnk jual enjin halfcut..
    avatar

    Post on 7/7/2011, 10:07 am by Kornurts

    rayz yokai wrote:try cr kancil std ja dlu yg murah2 br tkr enjin p L2s...skrg bnk jual enjin halfcut..
    '


    btul tu bro..biar standard gaban,,janji murah..yg pnting dapat ni body kncil sja bah..janji ok la tu body...pastu bru convert enjin..yg aksesori lain2 atur pelan2...hahaha.. Cool
    avatar

    Post on 7/7/2011, 6:14 pm by keba

    dmax4707 wrote:kalau lebih kurang,part kelisa masuk ka itu di L5? tp itu kerita yg saya jumpa suda kana beli org pula....masih mencari L2s stndert juga ni...adoi
    kembar enjin kelisa bukan L5..plg dekat kembar enjin kelisa ialah enjin kelisa jepun..
    yg lain ad jgk kembar enjin kelisa tp 660cc sperti L6 n L9

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 10:42 pm