SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Enjin Kancil 850 Carburator nk masuk turbo kit (TOPIC CONVERTED TO: upgrade to 12valve EFI)

    Share
    avatar
    kent1189
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sarawak
    Age : 33
    location : miri sarawak
    Website : http://www.lowisslow.com
    Tag ID: : SFC 18976
    Points : 5819
    Reputation : 19
    Number of posts : 1183
    07072011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Enjin Kancil 850 Carburator nk masuk turbo kit (TOPIC CONVERTED TO: upgrade to 12valve EFI)

    Post by kent1189

    Salam 1Malaysia Semua. Aku baru masuk masuk forum ni.. Ku harap aku dh masuk tempat yang betul ni. Banyak benda yang saya tak tahu sya dpt tahu d sini. Sbnarnay saya ada satu persoalan yg berlegar2 di kepala saya sebelum tido. bini pn bingung tengok slalu trmenung. Saya plan nk beli satu complete set KARBURATOR TURBO KIT L2 untuk Kancil. Saya sekarang pakai enjin original 850cc manual, so saya nk pasang turbo kit tu kat kancil. persoalan saya disini ialah
    1. piston n 6biji valve tu boleh tak support kuasa turbo tu nanti? atau ada apa2 perlu dilakukan pada dalaman enjin. coz org yg jual brg tu kata just "PLUG N PLAY"

    2. ada tak head 12valve daihatsu untuk enjin karburator? plan nk masuk head 12valve kat enjin 850 with turbokit..

    3. kalau masuk turbo kit tu nanti sebesar mana perbezaan kuasa dri enjin asal tanpa turbo?

    apa2 pandangan kalian?
    sapa2 yg hebat bab2 turbo ni tlg la saya jwp k.. thanks

    [list][*]


    Last edited by kent1189 on 15/7/2011, 1:44 am; edited 1 time in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 7/7/2011, 3:01 pm by adeqyana

    aku cuba jawab soalan2 mu ni ya bro..tp aku pun br juga dalam bidang kereta ni..byk lg xtau ttg enjin ni..

    1. piston 850 tu mmg blh support klu turbokit ni..cuma xblh la boost tinggi2..just 0.5bar utk keselamatan..klu mau tahan kna tukar piston L2 or L2s punya bru leh boost tinggi skit..

    2. mmg ada head 12 valve tu,pakai head L2 punya..sbb xberapa bgs pakai yg 6 valve punya tu..cari jak d mudah,byk org jual head 12 valve tu..
    avatar

    Post on 7/7/2011, 3:32 pm by kent1189


    confirm ka bro head 12valve utk enjin karburator kancil? wa nk pgi cari la.. lg kalau suda masuk pistun L2s, lubang pistun sama ka? pastu pas masuk piston l2s n head 12valve bapa agak2 boost dpt naik?
    avatar

    Post on 7/7/2011, 6:11 pm by keba

    kalau dk kira2, macam elok beli enjin lntai L2S..
    trus kombet p injection..blok 850 pkai balik..
    brg dalam sume sarung L2S punya..
    avatar

    Post on 8/7/2011, 4:18 am by kent1189

    TQ. maksud ko keba, beli enjin L2s complete wiring + ecu + manifol ejos + intake ka?

    then suma tali perut dlm enjin 850 d ganti ngan l2s?

    saiz brg L2s ngan 850 sama suma ka keba, x ada nk mod mod lagi?

    thnks keba
    avatar

    Post on 8/7/2011, 7:17 am by adeqyana

    pasal head 12valve tu mmg ada bro..semua skrg kereta kancil main N/A pakai head ni..btl tu ckp keba tu,plg bgs skali angkat enjin lantai L2s..sbb xpyh pening2 lg pakai karburator..sbb susah nak set klu pakai karburator ni..lg pun klu dah pakai blok 850 tu blk,blh la set kaw2 skit..hehe..ya bro,klu dah beli enjin lantai sekali dgn wiring ni semua tali perut enjin 850 tu d ganti dgn set L2s...
    avatar

    Post on 8/7/2011, 7:32 am by kent1189

    [quote="adeqyana"]pasal head 12valve tu mmg ada bro..semua skrg kereta kancil main N/A pakai head ni..btl tu ckp keba tu,plg bgs skali angkat enjin lantai L2s..sbb xpyh pening2 lg pakai karburator..sbb susah nak set klu pakai karburator ni..lg pun klu dah pakai blok 850 tu blk,blh la set kaw2 skit..hehe..ya bro,klu dah beli enjin lantai sekali dgn wiring ni semua tali perut enjin 850 tu d ganti dgn set L2s...[/quote

    kalau pakai blok 850 dgn tali perut ori 850, gasket pkai double layer jugak kah macam masuk head 12v kelisa?


    Last edited by kent1189 on 8/7/2011, 7:39 am; edited 1 time in total
    avatar

    Post on 8/7/2011, 7:36 am by adeqyana

    bgs pakai la sbb utk keselamatan..pakai yg metal punya..
    avatar

    Post on 8/7/2011, 7:58 am by kent1189

    adeqyana wrote:bgs pakai la sbb utk keselamatan..pakai yg metal punya..

    dats mean asal blok 850cc kahwin dgn mana2 blok 12valve (l2s/l2/kelisa) mesti mk double layer gasket la bro? sorry k bnyak tanyak pula aku ni..
    avatar

    Post on 8/7/2011, 10:44 pm by keba

    kent1189 wrote:
    adeqyana wrote:bgs pakai la sbb utk keselamatan..pakai yg metal punya..

    dats mean asal blok 850cc kahwin dgn mana2 blok 12valve (l2s/l2/kelisa) mesti mk double layer gasket la bro? sorry k bnyak tanyak pula aku ni..
    x perlu..1 layer da ckup..
    tp kalau pkai head L2, rasany elok pkai gasket L2..

    blok 850 kacuk head L2 xdak prob cam blok kelisa kacuk head L2..
    head L2 sama jgk macam head kancil dari segi oil passage n water jacket..
    cuma blok yg bbeza..blok EF adlh 660cc, blok ED adlh 850cc..blok EJ lak 1.0..
    avatar

    Post on 9/7/2011, 1:50 am by Lockon

    beli jak enjin l2s,bkn afkat la..kc konbet smua g l2s tp blok tetap 850,jd nt enjin ko x pyh register lg..spec sda jd 850t,blok tgi.gearbox 850 pakai blk..skali tkr kc msuk piston l2s tu la jgk..1.7bar pun x hal..drpd ko men bot kaburater,susah tu,nt pening2 lg ko mo set blk2 tu myk
    avatar

    Post on 9/7/2011, 2:11 am by kent1189

    [quote="keba"][quote="kent1189"]
    adeqyana wrote:x perlu..1 layer da ckup..
    tp kalau pkai head L2, rasany elok pkai gasket L2..

    blok 850 kacuk head L2 xdak prob cam blok kelisa kacuk head L2..
    head L2 sama jgk macam head kancil dari segi oil passage n water jacket..
    cuma blok yg bbeza..blok EF adlh 660cc, blok ED adlh 850cc..blok EJ lak 1.0..

    kompius pulak aku ni keba, jezzboyz ckap kena pakai double layer gasket, kalau tak x dpt hidup enjin.. mana satu betul bro. adeqyana pn advice pakai double layer utk keselamatan, dia siap ckp pkai metal punya lagi tu
    avatar

    Post on 9/7/2011, 2:22 am by kent1189

    Lockon wrote:beli jak enjin l2s,bkn afkat la..kc konbet smua g l2s tp blok tetap 850,jd nt enjin ko x pyh register lg..spec sda jd 850t,blok tgi.gearbox 850 pakai blk..skali tkr kc msuk piston l2s tu la jgk..1.7bar pun x hal..drpd ko men bot kaburater,susah tu,nt pening2 lg ko mo set blk2 tu myk

    ok aku stuju dgn ko lockon, aku pn dh cancel dgn org tu nk beli dia punya turbo kit,,cian dia.hehe.. apa mksud ko "bkn afkat" lockon? bkn smua enjin l2/l2s dri afkat ka?,, brg lain mcam alternator, radiator, kompressor ekon aku still boleh pakai ka lockton, aku bukan nk wat men lomba, ilek jak..
    avatar

    Post on 9/7/2011, 11:50 am by adeqyana

    bro,klu pakai yg metal punya tu utk keselamatan dan ketahanan jak..klu nak pakai pun blh,xpakai pun xapa..cuma utk keselamatan dan ketahanan..macam enjin aku pun xpakai metal punya..cuma takut lama2 nnti rosak tu gasket sbb enjin terlalu panas..lg pun klu nak pakai double layer ni just nak tinggikan blok je..klu dah pakai blok 850 xpyh la pakai yg double layer tu sbb blok dah tinggi skit....singgel layer pun dah cukup..

    brg2 lain mcam alternator, kompressor ekon pakai blk je bro..cuma radiator tu ko kna pakai yg l2 punya..xsilap bro lockon tu enjin lantai kot..
    avatar

    Post on 9/7/2011, 12:42 pm by kent1189

    wa, skrang baru aku paham betul proses nk ngombet njen carb g efi.. ok thanks banyak2 bro 2 sekalian k.. hebat tul la ko smua ni, salute..hehe thanks alot.
    avatar

    Post on 9/7/2011, 6:40 pm by adeqyana

    hehe..sama2 kita belajar bro..aku pun masi baru lagi..xtau apa2 lg ni..masi belajar ttg enjin..
    avatar

    Post on 10/7/2011, 9:48 am by kent1189

    adeqyana wrote:hehe..sama2 kita belajar bro..aku pun masi baru lagi..xtau apa2 lg ni..masi belajar ttg enjin..

    ku ngatkan dh pham betul2, p mlm tdi ku susah btul nk tdo, panas otak ku fikir, gara2 ku trpikir kes ni: WIRING n ECU

    1: ECU + WIRING L2S TUBRO ngan ECU + WIRING L2S N/A sama atau tidak?

    2. adakah enjin N/A kena pakai WIRING + ECU N/A, then enji turbo kena pakai
    WIRING + ECU trubo jugak?

    3. situasinya begini, aku plan nk ambik wiring l2s turbo, p wat masa sekarang ku nk men N/A jak dulu. p takot WIRING + ECU turbo tu nanti x dpt manage coz turbo x da.. atau aku cuma perlu guna wiring l2s turbo, then guna ECU N/A. boleh ka gitu bro?

    tlg aku yang pening ni bro.. tq
    avatar

    Post on 10/7/2011, 6:33 pm by keba

    1) x sama..utk turbo, wiring dia lbih sikit..soket d manifold pn ad lbih drp NA
    2) seeloknya pkai wiring turbo..bleh pkai wiring NA tp mgkin susah mau setting, pkai emanage bleh settle prob
    3) x perlu guna ECU NA..wiring turbo bleh dpakai d enjin NA..tp wiring NA x elok dpkai pd enjin turbo
    avatar

    Post on 12/7/2011, 1:33 am by kent1189

    Owh, gitu ya bro.. kalau gitu ok la aku pkai wiring turbo utk projek N/A aku ni nanti..hehe. thansk thanks.. ECU pada kereta control semua letrik pegi accessories spt radio, wiper, lampu brek/headlamp, signal ka bro? ataupun ECU cuma control part enjin n aircon saja?
    avatar

    Post on 12/7/2011, 10:08 am by keba

    ecu control smua bos..tp bila kacuk wiring, ecu hny manage utk ignition shj..
    iaitu wiring pd enjin spt injector, coil, sensor
    avatar

    Post on 14/7/2011, 9:21 am by kent1189

    maksudnya hanya sebahagian la wayar2 dri ECU yg perlu d sambung kalau gitu. maksud ko bro kacuk wiring; wiring lampu2 dpan blakang, signal, central lock, alam, power window, and cd player pakai yg asal la bro? , coz ku plan nk pasang sendiri semua brg2 trmsuk wiring ni, kalau macm tu x bnyk kerja sngt la kan wiring.. Bos, ada manual wiring ECU L2s ka (utk wiring kacuk punya)? kalau ada tlg bagi bleh? hihihik Matrix

    and then, ttg setting valve supaya ngam dgn pergerakan pistun tu pulak camana? takot nanti kalau pistun tu naik habis, ada pula valve yg x sepatutnya buka, pandai buka pula.. hehe
    avatar

    Post on 14/7/2011, 6:22 pm by keba

    jgn wat sndiri bos..silap wiring, tbakar ecu..ecu L2S sketul mau 5rat jgk..
    pastu 1 lg petua, kalau da kacuk wiring, diagram da xde guna..

    valve x perlu setting..hny clerance kasi btol..
    pastu timing belt kunci ikut marking yg btol..itu shj..

    wiring lampu, brek, dll x perlu usik..hanya wiring utk enjin perlu kacuk..
    avatar

    Post on 15/7/2011, 1:16 am by kent1189

    Ooo cmtu eh.. x brani jugak la ku nak wat snd bhd cmni kalau ecu tu sja dh rm5rtus.. huhu. kena bagi pomen kantau juga la nih, anywy thank bro.. ko bnyk bg ku ilmu kt aku, p aku x da pa ilmu nk kongsi deng ko..hehe
    avatar

    Post on 15/7/2011, 7:07 am by keba

    sama2 bos..serahkn pd yg pakar..
    xpa..kita sama2 blaja..sa pn bnyk lg xtau malu
    avatar

    Post on 15/7/2011, 4:30 pm by kent1189

    Bro, kunci timing belt ikut marking yg btol tu cmana? x fham la.. ada pic tak? Suspect

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/8/2017, 7:10 am