SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Enjin Kancil 850 Carburator nk masuk turbo kit (TOPIC CONVERTED TO: upgrade to 12valve EFI)

    Share
    avatar
    kent1189
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sarawak
    Age : 33
    location : miri sarawak
    Website : http://www.lowisslow.com
    Tag ID: : SFC 18976
    Points : 5699
    Reputation : 19
    Number of posts : 1183
    07072011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Enjin Kancil 850 Carburator nk masuk turbo kit (TOPIC CONVERTED TO: upgrade to 12valve EFI)

    Post by kent1189

    Salam 1Malaysia Semua. Aku baru masuk masuk forum ni.. Ku harap aku dh masuk tempat yang betul ni. Banyak benda yang saya tak tahu sya dpt tahu d sini. Sbnarnay saya ada satu persoalan yg berlegar2 di kepala saya sebelum tido. bini pn bingung tengok slalu trmenung. Saya plan nk beli satu complete set KARBURATOR TURBO KIT L2 untuk Kancil. Saya sekarang pakai enjin original 850cc manual, so saya nk pasang turbo kit tu kat kancil. persoalan saya disini ialah
    1. piston n 6biji valve tu boleh tak support kuasa turbo tu nanti? atau ada apa2 perlu dilakukan pada dalaman enjin. coz org yg jual brg tu kata just "PLUG N PLAY"

    2. ada tak head 12valve daihatsu untuk enjin karburator? plan nk masuk head 12valve kat enjin 850 with turbokit..

    3. kalau masuk turbo kit tu nanti sebesar mana perbezaan kuasa dri enjin asal tanpa turbo?

    apa2 pandangan kalian?
    sapa2 yg hebat bab2 turbo ni tlg la saya jwp k.. thanks

    [list][*]


    Last edited by kent1189 on 15/7/2011, 1:44 am; edited 1 time in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 2/3/2012, 6:28 am by kent1189

    Ya la bro, lama suda tida diskusi sama bro keba ni..haha
    avatar

    Post on 17/3/2012, 11:22 pm by keba

    kent1189 wrote:Owh, kancil 660 1st edition guna low comp punya. bermaksud piston low com ni bole juga la diguna utk enjin N/a kan.. Thanks bro for the info.

    ada lagi mau tanya ni (suda bagi kaki, mau paha pulak hehe peace ..)

    yg dimaksudkan "Low comp" and "Hi comp" ni merujuk kpg material yg diguna utk buat piston ataupun dari segi reka bentuk piston tu sendiri bro?

    hi comp n low comp ni bgantung kepada compression ratio cylinder. utk enjin petrol NA, kbiasaan compression ratio dari 9.5 hingga 12.0. ratio 9.5-12.0 ni dikira hi compression. bg low comp pula, compression bawah drp 9.5.
    piston hi comp bleh convert jadi piston low comp. contoh macam bleh buat kawah kat piston. x pun potong kpala piston. ad jgk yg x usik piston tp rebore kawah kat head. tu pn bleh wat hi comp jadi low comp.
    avatar

    Post on 19/3/2012, 1:53 am by kent1189

    keba wrote:
    kent1189 wrote:Owh, kancil 660 1st edition guna low comp punya. bermaksud piston low com ni bole juga la diguna utk enjin N/a kan.. Thanks bro for the info.

    ada lagi mau tanya ni (suda bagi kaki, mau paha pulak hehe peace ..)

    yg dimaksudkan "Low comp" and "Hi comp" ni merujuk kpg material yg diguna utk buat piston ataupun dari segi reka bentuk piston tu sendiri bro?

    hi comp n low comp ni bgantung kepada compression ratio cylinder. utk enjin petrol NA, kbiasaan compression ratio dari 9.5 hingga 12.0. ratio 9.5-12.0 ni dikira hi compression. bg low comp pula, compression bawah drp 9.5.
    piston hi comp bleh convert jadi piston low comp. contoh macam bleh buat kawah kat piston. x pun potong kpala piston. ad jgk yg x usik piston tp rebore kawah kat head. tu pn bleh wat hi comp jadi low comp.
    hi/low com ni macam lebih merujuk kpd rekabentuk piston la kan bro..hehe. Thnks bro.. Kalu kes guna head EFI 12v turbo, tapi kekalkan blok dan piston 850, bole ka rebore tu piston 850 kasi jadi low com bro? pnah ka urg buat ni..hehe
    avatar

    Post on 20/3/2012, 3:09 pm by keba

    kent1189: lg elok buat kawah kat head. sb kalau korek piston, bnyak kos pulak kena bukak blok.
    avatar

    Post on 21/3/2012, 4:45 am by kent1189

    Uii.. bole korek head jugak ya bro.. tapi mcam proses port&polish saja korek2 head ni bro..hehe. sama ka tu?

    mksudnya boleh la guna piston 850 utk turbo asalkan di low compresskan (wat kawah) kan..
    avatar

    Post on 22/3/2012, 11:05 am by keba

    kent1189 wrote:Uii.. bole korek head jugak ya bro.. tapi mcam proses port&polish saja korek2 head ni bro..hehe. sama ka tu?

    mksudnya boleh la guna piston 850 utk turbo asalkan di low compresskan (wat kawah) kan..
    port n polish tu lbih kepada bahagian kemasukan angin d head. kalau buat kawah, wat d bahagian dlm cylinder (d kebuk pembakaran)
    avatar

    Post on 22/3/2012, 12:32 pm by kent1189

    Ok bro.. thanks 4 the brilliant info..

    Post on 28/4/2012, 11:49 am by nik fahmi

    salam otai2 trbo smua..sy newbie brhjt nk kacuk 850 sy dgn l5 tp sblm tu sy nk tnya otai2 dlu mngenai:
    1) l5 dgn l2 mna satu lg bgs?
    2) klo kita pkai l5 kacuk 850 nnti apa kmungknan mslh yg kita akn hdapi kelak? sbb bca komen2 org kta l5 ni problmatic.
    avatar

    Post on 2/5/2012, 5:42 pm by keba

    nik fahmi wrote:salam otai2 trbo smua..sy newbie brhjt nk kacuk 850 sy dgn l5 tp sblm tu sy nk tnya otai2 dlu mngenai:
    1) l5 dgn l2 mna satu lg bgs?
    2) klo kita pkai l5 kacuk 850 nnti apa kmungknan mslh yg kita akn hdapi kelak? sbb bca komen2 org kta l5 ni problmatic.
    L5 bnyk probem sb enjin spesies ni bnyk sensor.
    kao nk kacuk, elok amek head L2 bbanding head L5.
    lg pun L2 lg senang nk kacuk dgn blok kancil 850

    Post on 3/5/2012, 2:54 am by nik fahmi

    keba wrote:
    nik fahmi wrote:salam otai2 trbo smua..sy newbie brhjt nk kacuk 850 sy dgn l5 tp sblm tu sy nk tnya otai2 dlu mngenai:
    1) l5 dgn l2 mna satu lg bgs?
    2) klo kita pkai l5 kacuk 850 nnti apa kmungknan mslh yg kita akn hdapi kelak? sbb bca komen2 org kta l5 ni problmatic.
    L5 bnyk probem sb enjin spesies ni bnyk sensor.
    kao nk kacuk, elok amek head L2 bbanding head L5.
    lg pun L2 lg senang nk kacuk dgn blok kancil 850

    owh macam tu nsb baik bro habaq mai..tp klo kita kacuk ngn l2 brpe tggi max boost ngn speed yg kita leh dpt? kereta nk wat untk g berulng bljar jer dri klntan sbln skli blk rmh.. drive
    avatar

    Post on 3/5/2012, 8:33 am by keba

    kalau kacuk head L2, max boost 0.5bar. nk jalan jauh, lg elok kalau x pakai turbo. convert jd efi tp pakai head kelisa.

    Post on 3/5/2012, 8:51 am by nik fahmi

    keba wrote:kalau kacuk head L2, max boost 0.5bar. nk jalan jauh, lg elok kalau x pakai turbo. convert jd efi tp pakai head kelisa.

    ksan bla kta pkai efi head klisa lak macam mna? maaf bnyk tnya. salam
    avatar

    Post on 3/5/2012, 9:36 am by keba

    nik fahmi wrote:
    keba wrote:kalau kacuk head L2, max boost 0.5bar. nk jalan jauh, lg elok kalau x pakai turbo. convert jd efi tp pakai head kelisa.

    ksan bla kta pkai efi head klisa lak macam mna? maaf bnyk tnya. salam
    original enjin kancil pakai carburetor. kalau nk sedap, bleh convert pakai injection (efi). nk convert efi, bleh pakai head kelisa x pun head L2. tp msti beli 1 set dgn wiring n ecu baru bleh pasang kat enjin asal kancil

    Post on 3/5/2012, 11:39 am by nik fahmi

    keba wrote:
    nik fahmi wrote:
    keba wrote:kalau kacuk head L2, max boost 0.5bar. nk jalan jauh, lg elok kalau x pakai turbo. convert jd efi tp pakai head kelisa.

    ksan bla kta pkai efi head klisa lak macam mna? maaf bnyk tnya. salam
    original enjin kancil pakai carburetor. kalau nk sedap, bleh convert pakai injection (efi). nk convert efi, bleh pakai head kelisa x pun head L2. tp msti beli 1 set dgn wiring n ecu baru bleh pasang kat enjin asal kancil
    ok,thanks bro keba.. Smile

    Post on 17/5/2012, 7:25 pm by kimexT

    maaf,blh tumpang tanya x,brape harge rebore block 850 untuk msuk piston L2?sya btl2 minat nk kacuk enjin 850 dan L2 ni..ade sape2 blh bg tahu x? salam
    avatar

    Post on 19/5/2012, 10:29 am by kent1189

    Ssah nk ckp pasal harga d sini bro, lain tempat lain harga. kadang-kadang beza harga sampai 2-3ratus..

    Post on 19/5/2012, 3:07 pm by kimexT

    salam Ooo macam 2...klau bjet dlm 5rat ckup x??
    avatar

    Post on 22/5/2012, 2:45 pm by keba

    kimexT wrote: salam Ooo macam 2...klau bjet dlm 5rat ckup x??
    5rat tmasuk hrga piston n upah rebore? x cukup. simpan 1k++
    avatar

    Post on 23/5/2012, 1:44 am by kent1189

    kalau utk rebore saja cukup2 mkn tu..

    Post on 26/8/2012, 6:41 am by Yum L2s

    salam bro...boleh x 660ex carb aku..convert pkai brang2 l2 turbo..piston tkar l2 pnyala kan..mls aku nak bwa p reg..kereta msi nama org lain..
    avatar

    Post on 26/8/2012, 5:14 pm by bebiri

    Yum L2s wrote:salam bro...boleh x 660ex carb aku..convert pkai brang2 l2 turbo..piston tkar l2 pnyala kan..mls aku nak bwa p reg..kereta msi nama org lain..

    boleh tu boleh,tapi tidak sesuai.cos blok N/A tidak boleh tahan kalau psg turbo bolt-on .
    avatar

    Post on 27/8/2012, 5:31 am by keba

    Yum L2s wrote:salam bro...boleh x 660ex carb aku..convert pkai brang2 l2 turbo..piston tkar l2 pnyala kan..mls aku nak bwa p reg..kereta msi nama org lain..
    boleh. tp mau salin abes la brg dalam. piston, crankshaft dll

    Post on 27/8/2012, 3:58 pm by Yum L2s

    pnp je kan tu bro..??piston,crank shaft dan sewaktunya...

    tq bro bebiri N bro keba Smile
    avatar

    Post on 29/8/2012, 2:58 am by keba

    salin je. tp pastikan blok tu blok yg btol sb blok 850 ad 2 jnis. 1 jnis yg no enjin d atas water pump. 1 lg yg no enjin bawah distributor. kena amek yg no enjin bwh distributor.
    avatar

    Post on 29/8/2012, 3:06 am by kent1189

    keba wrote:salin je. tp pastikan blok tu blok yg btol sb blok 850 ad 2 jnis. 1 jnis yg no enjin d atas water pump. 1 lg yg no enjin bawah distributor. kena amek yg no enjin bwh distributor.
    enjin 850cc ada 2jenis? baru tau juga ni. apa beza 2 enjin ni bro?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/6/2017, 8:17 am