SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Minyak Enjin kena minum enjin

    Share
    avatar
    kent1189
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sarawak
    Age : 33
    location : miri sarawak
    Website : http://www.lowisslow.com
    Tag ID: : SFC 18976
    Points : 5943
    Reputation : 19
    Number of posts : 1183
    09072011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Minyak Enjin kena minum enjin

    Post by kent1189

    saya punya enjin (kancil 850) ada masalah dengan minyak m, after 2bln minyak mk top up 1liter. dulu pgi kch (950km), b4 jln dri miri service minyak enjin. datang kch kena top up lagi 1 liter.. cam tu juga la citanya balilk dari kch ke miri.minyak x da bocor, asap putih tak da keluar.. bingung ku fikir. b4 tu ada putus timing belt masa pecut gear 2, overhaul suma..
    head atas tukar dgn head kancil lampu bulat coz head asal crack.. p pistun stil pakai ori, p ada kesan sikit la kat pala pistun tu kena hentaman valve.. b4 overhaul minyak x pandai kurang pn... apa penyebab masalah minyak pandai habis ni bro sioloon sekalian..?
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 9/7/2011, 7:32 pm by keba

    head tu elok ke x bos?? salu bab2 makan mnyak ni sb enjin da lama..
    tp bleh jd juga sb pmukaan dalm enjin da jd kasar..
    try cek blok tu ad calar ke x pastu tgk skali head n brg2 dlm head..
    takut2 ad yg da kasar..
    avatar

    Post on 10/7/2011, 10:10 am by kent1189

    keba wrote:head tu elok ke x bos?? salu bab2 makan mnyak ni sb enjin da lama..
    tp bleh jd juga sb pmukaan dalm enjin da jd kasar..
    try cek blok tu ad calar ke x pastu tgk skali head n brg2 dlm head..
    takut2 ad yg da kasar..

    ok, thanks bro. myb ku prlu kasi keluar suma itu brg 850, msuk l2s macam yang korang cdangkan..11 tahun suda ba itu enjin. Keba, ku da soalan ttg wiring lam topik "enjin 850 karburator nk masuk turbo kit". dpt ko tlg xplen bro? tlg aku huhu
    avatar

    Post on 13/7/2011, 5:01 am by xiaomao

    angkat satu biji enjin l2s lantai komplit blok 850 guna balik..jadi 882cc tebo dah..
    avatar

    Post on 14/7/2011, 9:39 am by kent1189

    xiaomao wrote:angkat satu biji enjin l2s lantai komplit blok 850 guna balik..jadi 882cc tebo dah..

    performance kalau compare dgn enjin L2s turbo standard? mana powr lagi (882cc dgn gearbox 850) thanks..
    avatar

    Post on 14/7/2011, 6:12 pm by keba

    kent1189 wrote:
    xiaomao wrote:angkat satu biji enjin l2s lantai komplit blok 850 guna balik..jadi 882cc tebo dah..

    performance kalau compare dgn enjin L2s turbo standard? mana powr lagi (882cc dgn gearbox 850) thanks..
    opkos la 882t bos..l2s std top 130~140kmh je..
    882t kalau da tune, gear 3 bleh p 140
    avatar

    Post on 15/7/2011, 1:21 am by kent1189

    FuhhhYoooo.. makin semangat aku ni nk jln projek kombet EFI bro, gear 3 buli smpai 140..hihihi apa lagi gear 5 hik hik hik.. (INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG, INSAN TERSAYANG SEDANG MENUNGGU KEPULANGAN ANDA) dont dance
    avatar

    Post on 15/7/2011, 7:06 am by keba

    gear 5 kalau ad speed cut lg, stakat 140~150 ja bos..hehe
    avatar

    Post on 15/7/2011, 9:42 am by kent1189

    cukup la 140-150 tu bro, meter pn smpai 140jer.. lgi pn bwak kncil laju2 kt swak ni x brani, jln bumping..hehe kalau highwy macam d smnjg boleh la kan.
    avatar

    Post on 28/7/2011, 3:49 pm by jezzboyz

    kent1189 wrote:cukup la 140-150 tu bro, meter pn smpai 140jer.. lgi pn bwak kncil laju2 kt swak ni x brani, jln bumping..hehe kalau highwy macam d smnjg boleh la kan.

    tukar meter myvi SE.. comfirm buleh naik 2o0kmj....
    avatar

    Post on 28/7/2011, 5:32 pm by Kornurts

    kent1189 wrote:FuhhhYoooo.. makin semangat aku ni nk jln projek kombet EFI bro, gear 3 buli smpai 140..hihihi apa lagi gear 5 hik hik hik.. (INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG, INSAN TERSAYANG SEDANG MENUNGGU KEPULANGAN ANDA) dont dance

    mmg cun pkai EFI bro...sdgkan kncil Carburator gear 5 bru dpt 140kmh [letak meter]..klu pkai EFI lg...kompom terduduk tu jarum meter...hahahha Cool
    avatar

    Post on 28/7/2011, 5:50 pm by jezzboyz

    Kornurts wrote:
    kent1189 wrote:FuhhhYoooo.. makin semangat aku ni nk jln projek kombet EFI bro, gear 3 buli smpai 140..hihihi apa lagi gear 5 hik hik hik.. (INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG, INSAN TERSAYANG SEDANG MENUNGGU KEPULANGAN ANDA) dont dance

    mmg cun pkai EFI bro...sdgkan kncil Carburator gear 5 bru dpt 140kmh [letak meter]..klu pkai EFI lg...kompom terduduk tu jarum meter...hahahha Cool

    yang nih nak tengok nih... best tengok meter terduduk nih... ase cam power jea kereta nih.. hahahahahaha....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/10/2017, 10:29 am