SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    L2s use monifold 12v

    Share

    arpishz
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 29
    location : petaling jaya
    Points : 4572
    Reputation : 1
    Number of posts : 2
    19072011

    http://i38.servimg.com/u/f3 L2s use monifold 12v

    Post by arpishz

    Salam,

    Saya ada pertanyaan nak kongi dengan semua.

    sekarang saya guna enjin L2s dah masuk blok 850 pingston low compresur. Bila dah buat semua and overhall turbo ada masaalah. Saya ingat xnak lagi pakai turbo nak jadikan NA. Skang pomen advice dkt saya buang turbo and pakai monifold 12v.

    Ada masaalah tak bila saya pakai monifold 12v tu?. saya ada dengar, xboleh pakai.

    mintak otai2 tunjuk ajar skit.


    Mod note:
    topic already moved from english section
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 20/7/2011, 3:13 am by kent1189

    manifol ejos ka bos? pd pndpt aku la bro, x da masalah kalau ko cabut jak manifold turbo tu n d ganti dgn manifold N/A, coz enjin ko suda pkai head 12valve kan... apa2 pn tgu pndpt otai2 lagi ..

    Post on 20/7/2011, 3:54 pm by arpishz

    aah monifold ekzos.. 2 yang skang tengah tngu nak masuk monifold 12v N/A.. 2 nak tanya pendapat semua.. kot2 ada yang problem ker.. turbo 2 nak bukak..
    avatar

    Post on 21/7/2011, 3:46 pm by keba

    ermmm..bleh masuk trus manifold ekjos 12v..
    tp agak lembik jgk la..sory tpksa ckp cmni..
    elok cari punca prob tu dl...
    enjin turbo kombet NA mmg x bleh nk melajukan diri..
    sb piston low comp tu bos..

    Post on 22/7/2011, 3:58 am by rayz yokai

    klu dr turbo mau men NA bgs tkr piston p high comp bro...
    klu mc gna piston low comp mmg lembik enjin NA bro tu...
    avatar

    Post on 22/7/2011, 11:56 am by Lockon

    cri piston n/a..hntam jak saga 1.3 la..manifold bleh jak pakai blk,tp kuasa macam x ckup ja tu nt

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/10/2017, 10:26 am