SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    engine oil leak antara head dgn distributer?

    Share
    avatar
    kent1189
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sarawak
    Age : 33
    location : miri sarawak
    Website : http://www.lowisslow.com
    Tag ID: : SFC 18976
    Points : 5817
    Reputation : 19
    Number of posts : 1183
    23072011

    http://i38.servimg.com/u/f3 engine oil leak antara head dgn distributer?

    Post by kent1189

    ni distributer kancil, nk tanya; bule ka minyak enjin keluar dari celah antara head dgn distributer? (tempat yg ada ejas skru utk bgi timing cun) ku confius yg mana satu leaking, head gasket atau dari sambungan distributer ni.. coz minyak tu macam flo dr atas (distributer), then turun ke gasket, so gasket basah, sampai ke gearbox..



    Last edited by kent1189 on 23/7/2011, 8:38 am; edited 2 times in total
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 30/7/2011, 5:18 pm by im

    Kornurts wrote:peningkatan performance rasanya ada jg sikit tu..tp pling ketara trhdp karen api antara coil-dstributer-spark plug... Cool
    jadi, memang tidak ada oil seal kancil la tu kan?
    avatar

    Post on 30/7/2011, 8:43 pm by keba

    ya ka x wujud bos?? sa pn krg ingt suda..sori silap info..hehe malu
    avatar

    Post on 31/7/2011, 12:18 am by im

    keba wrote:ya ka x wujud bos?? sa pn krg ingt suda..sori silap info..hehe malu
    ya, kalau tengok posting bro kent1189 di bawah ni
    kent1189 wrote:suda ku buka n ganti O ring bos, tapi cuma o ring yg ada dlm distributer. b4 dat aku da pgi kdai sparepart cari "Oil Seal" tu, smpai 3 buah kdai aku tnya tapi diaorg ttp ckap ayat yg sama iaitu " Kanci distributer teda Oil seal, pakai O ring saja...
    avatar

    Post on 31/7/2011, 1:16 am by kent1189

    keba wrote:ya ka x wujud bos?? sa pn krg ingt suda..sori silap info..hehe malu

    tak apa, bukan semua benda kta bule ingat 100%, CPU pn bule heng kalau bnyak2..hehe
    avatar

    Post on 31/7/2011, 1:20 am by kent1189

    im wrote:
    Kornurts wrote:peningkatan performance rasanya ada jg sikit tu..tp pling ketara trhdp karen api antara coil-dstributer-spark plug... Cool
    jadi, memang tidak ada oil seal kancil la tu kan?

    ya bro, mmg x da getah lain selain O ring dlm distributer.. puas juga aku cucuk2 dgn jari dlm lobang distributor d head tuh, cuma aku da hairan sikit ritu napa dier punya Oring tu cam besar sikit ja, besar agak2 2 mm in diameter dr asal, mau push sikit bru msuk.. wat msa skrg, ok suda teda bcor.
    avatar

    Post on 31/7/2011, 3:35 am by im

    kent1189 wrote:
    im wrote:
    Kornurts wrote:peningkatan performance rasanya ada jg sikit tu..tp pling ketara trhdp karen api antara coil-dstributer-spark plug... Cool
    jadi, memang tidak ada oil seal kancil la tu kan?

    ya bro, mmg x da getah lain selain O ring dlm distributer.. puas juga aku cucuk2 dgn jari dlm lobang distributor d head tuh, cuma aku da hairan sikit ritu napa dier punya Oring tu cam besar sikit ja, besar agak2 2 mm in diameter dr asal, mau push sikit bru msuk.. wat msa skrg, ok suda teda bcor.
    jadi problem settle la tu kan...bole close topik sudah ni kali...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/8/2017, 12:19 pm