SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Iswara LMST standard masuk EFI atau TURBO kit???

    Share

    Cheguevera
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 31
    location : Kota Kinabalu
    Points : 4541
    Reputation : 1
    Number of posts : 28
    28072011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Iswara LMST standard masuk EFI atau TURBO kit???

    Post by Cheguevera

    Bro2 siolooners.. Mau tanya sikit pasal masuk EFI main N/A atau TURBO kit kat enjin iswara LMST (4G13p) lau tidak silap la (tolong betulkan kalau silap k.. hehe.. Mana lebih baik???

    TURBO KIT:
    1) Brapa harga pasang siap
    2) Apa barang masuk cthnya extractor.
    3) Ketahanan guna enjin asal

    EFI @ N/A
    2) Brapa kos dan pemasangan??

    Sya penah try kc tekan sampai rpm p 7000.. Gear 1 (40-50 km/H) Gear 2 (50-115 km/H) Gear 3 (115-140 km/h) Gear 4 (140-160 km/H) Gear 5 (max 170-180 km/H).. Karburator ada adjust jarum ja, lain standed habis.. Boleh ckp puas hati, tpi mau pick-up lagi mantap ba.. siapa ada pengalaman dan pendapat??? TQ otai2 sioloon
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 28/7/2011, 10:06 pm by keba

    suda ok tu bro..nk men torbo pn susah sb karb..
    pastu kalau masuk efi, ad speed cut lg..mgkin x dpt cecah top speed skrg

    Post on 29/7/2011, 10:12 am by Cheguevera

    keba wrote:suda ok tu bro..nk men torbo pn susah sb karb..
    pastu kalau masuk efi, ad speed cut lg..mgkin x dpt cecah top speed skrg

    Hehe.. tpi kan bro, mau sampi 140km/H, makan masa 19saat.. ada cara lagi ka bro mau tambah pickup?? sya dengar surbo bleh tambah power sikit.. hehe.. 2 hati ni bro, mau ubah performance enjin atau main vip ala2 lowet.. Skrng enjin masih ok walaupun slalu blast. sya guna minyak fully synthetic 10/50. memang ada sdikit beza pada enjin berbanding yg biasa.
    avatar

    Post on 29/7/2011, 2:35 pm by Shinigami_TWU

    bro,, gear 1 jgn telampau blast bro.. ckp 6000-6500 jak bro... tu pomen ckp kat aku la.. gear 2-5 kaw blast la smpi pedal msk pi enjin pun xpa.. kereta aku sama cam kaw bro.. lmst jugak.. cuma aku gear 3 -5 blast smpi rpm 7500-8000 dah... top 180-190.. tp skg kereta dah total lost sbb eksiden..

    ya,, macam bro keba ckp law kaw psg efi ada fuel cut sdh tu bro... nda boleh sdh tarik smpi rpm 7000 tu.. batuk2 trus ketamu... btulkan aku law tersalah... aku pun noob jugak sal enjin ne.. drg ckp pomen jak...
    avatar

    Post on 29/7/2011, 4:05 pm by im

    ok sudah bah kereta mu punya power tuh, top boleh lagi cecah 200km/h tu...cuma kena turun bukit la...
    samada maw masuk turbo atau EFI, pastinya akan guna $$$ banyak tuh....baik terus tukar injin saja bro...
    avatar

    Post on 29/7/2011, 8:47 pm by keba

    Cheguevera: suda laju tu bos 140 dlm 19saat..lg laju drp sa..hehe
    surbo mmg bleh tambh pickup..tp alang2 beli surbo smpai 100 lbih,
    sa rasa lg elok up karb pkai karb wira 1.5

    Post on 30/7/2011, 4:15 pm by Cheguevera

    keba wrote:Cheguevera: suda laju tu bos 140 dlm 19saat..lg laju drp sa..hehe
    surbo mmg bleh tambh pickup..tp alang2 beli surbo smpai 100 lbih,
    sa rasa lg elok up karb pkai karb wira 1.5

    TQ utk info2 bro2 sekalian.. Bro keba, masuk karb wira tidak jejas block ka bro?? mau dpt tu brng dri half cut atau ada jual carb tu jak??? agak2 brapa tu aaa... sya kalau balik kg bro, jalan bukit2.. tu la mau pickup sikit.. kalau sdh naik bukit, macam lemas ja tu enjin tidak ckup power.. Bgus juga cadangan tu masuk karb 1.5 wira.. hehe..
    avatar

    Post on 30/7/2011, 8:50 pm by keba

    block x jejas..kat sni karb wira 1.5 dlm 300 jgk bos..
    ad 2 jnis..4g15 n 4g91..
    hrga lbih kurang je 2 karb ni..
    tp kalau karb 4g91, ad bnyi mletop sikit kat ekjos..
    karb 4g15 lak macam biasa..xdak byi letupn

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:26 pm