SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Kancil 660 Panas...

    Share
    avatar
    myusof
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 34
    location : Pulau layang-layang
    Points : 4438
    Reputation : 1
    Number of posts : 4
    31072011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Kancil 660 Panas...

    Post by myusof

    salam sahabat sioloon... semua..
    Kiranya minta bantuan berkenaan kereta saya...
    saya ada kancil 660.. sudah top overhaul... tapi bertambah teruk pulak selepas.. overhaul....panas saja (tak pasang air-cond pun sama.. apa lagi kalau pasang air-cond.bertambah cepat lah naik meter Temperature ) Meter Temperature sentiasa akan naik... tak pernah stay.. .. semua benda sudah tukar.. keadaan tetap sama..

    diharap ada yang dapat membantu.

    sekian ,
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 7/10/2011, 8:02 pm by qj3

    water temp ni sensornya ada d casing termostat tu..sebla dpan..sebla belakangnya pula utk kasi on kipas klu termostat suda tendang buka..

    yg utk oil tu yg tnjuk d meter tu bukan oil temp..tpi sensor utk jumlah kndungan oil engine..utk oil temp yg biasa org beli adapter pasang d oil filter tu..pastu cucuk tu oil temp situ..
    avatar

    Post on 8/10/2011, 3:23 pm by fuumin

    water temp ba yg kta kna jaga kn..oil temp ni kira optional sja la kan..klu kereta yg daily use utk g keja n seminggu sekali jln jauh kali x ada kepentingan jg

    Post on 8/10/2011, 7:21 pm by qj3

    x hal jg klu tiada oil temp..lainla klu kereta track mmg wajip..
    avatar

    Post on 15/10/2011, 11:49 am by jezzboyz

    elok xyah pakai xpe thermostart nih kan???....
    avatar

    Post on 15/10/2011, 2:36 pm by fuumin

    lg bgs pki bro jezz ,spya enjin cpt pns n mncapai suhu yg bgs utk beroperasi hehe
    avatar

    Post on 15/10/2011, 6:22 pm by jezzboyz

    untuk cepat operasi la kan?? tp kereta ku dah xda.. xmo buh la.. hehe. stakat nih ok jea... hihi..

    Post on 13/2/2012, 5:26 am by zia

    kereta saya kancil 660. Kereta sy tiba-tiba mati enjin, dah dihantar ke workshop. pula, contact point dan carburator pun dah diservis, tp pomen ckp masih x leh nak hidup kereta tu. Ntah apa masalah. Pastu dia cakap, nak buka separuh enjin dan check. Ada sape2 yg tahu apa mungkin dah berlaku dgn kereta sy tu? Peliknya kenapa tiba2 boleh mati enjin sedangkan sy cuma pasang aircond dah tak tekan minyak pun...(setelah drive 20km dah rehat dlm kereta dalam keadaan tak matikan enjin).
    avatar

    Post on 13/2/2012, 10:28 am by Kornurts

    myusof wrote:salam sahabat sioloon... semua..
    Kiranya minta bantuan berkenaan kereta saya...
    saya ada kancil 660.. sudah top overhaul... tapi bertambah teruk pulak selepas.. overhaul....panas saja (tak pasang air-cond pun sama.. apa lagi kalau pasang air-cond.bertambah cepat lah naik meter Temperature ) Meter Temperature sentiasa akan naik... tak pernah stay.. .. semua benda sudah tukar.. keadaan tetap sama..

    diharap ada yang dapat membantu.

    sekian ,

    mksud ko bro smua brg sda tukar?
    radiator?
    motor kipas radiator?
    thermostart?
    water pump?

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/8/2017, 7:05 am