SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    The 4AGE Blacktop Air Intake

    Share
    avatar
    ravekeeper3
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 32
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : request?
    Points : 5327
    Reputation : 1
    Number of posts : 200
    01082011

    http://i38.servimg.com/u/f3 The 4AGE Blacktop Air Intake

    Post by ravekeeper3

    elo brosss....sya ada kesangsian disni...engine sya 4age blacktop...air flow dia yang jenis ori punya...yng ada sensor dekat filter box...hehehe...sa mo pakai trumpet ba ni...mcmana dgn tu sensor? ada effect ka klu sya buka ja trus??
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 1/8/2011, 8:23 pm by keba

    bleh bukak trus..tp sensor jgn buang..kasi lekat dgn soket
    avatar

    Post on 2/8/2011, 2:26 am by ravekeeper3

    yang mana satu soket tu aa bro?

    emm..ni sa tida taw ada kaitan dgn air intake ka tida..bila sya on acon, rpm sya drop dn tida stabil...dlam 400-600 naik turun gitu...lepas tu, stiap kali sya tkn clutch maw tukar gear, tu rpm drop drastic dn masa tu engine slalu mati....ini apa prob dia? ada kaitan dgn air intake system ka?
    avatar

    Post on 2/8/2011, 11:35 pm by keba

    x kompom la bos..mgkin wiring ekon pn kacau jgk..
    ari tu tukar enjin, ekon pkai asal ke psg ekon hafkat?
    avatar

    Post on 3/8/2011, 11:52 am by ravekeeper3

    aduu broo...sa beli ne mesin sya, uda sedia blacktop ni...mmm tntang acon tu nanti dlu la...yng paling penting ni tu trumpet punya soket baa...soket yng mana stu tu aa?
    avatar

    Post on 3/8/2011, 8:22 pm by keba

    soket yg lekat kat filter box
    avatar

    Post on 5/10/2011, 4:41 am by ravekeeper3

    sorry bro keba..dah lama x on ni thread.. hmm...sya respon balik, kan kalu kita tukar pegi trumpet, filter box tu kena buka sekali?
    avatar

    Post on 5/10/2011, 5:37 am by keba

    kalau da pkai trompet, da xbleh pkai filter box
    avatar

    Post on 9/10/2011, 8:17 am by ravekeeper3

    kn dkat filter box tu ada sensor...tu mo buat macam mana? cabut ka?
    avatar

    Post on 10/10/2011, 12:44 pm by ravekeeper3

    mcmana dgn filter box tu?
    avatar

    Post on 14/10/2011, 3:22 pm by keba

    sory bro..lama x on9..x kompom sgt la sal sensor tu..kena tgu otai2 blacktop..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/7/2017, 3:33 am