SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    FUNGSI SENSOR EXZOS

    Share
    avatar
    syahir09
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 34
    location : KUANTAN
    Points : 4878
    Reputation : 4
    Number of posts : 148
    03082011

    http://i38.servimg.com/u/f3 FUNGSI SENSOR EXZOS

    Post by syahir09

    ADA siapa TAHU X APA FUNGSI SENSOR PADA EKZOS?

    KLU SENSOR TU ROSAK,APA AGAKNYA JD?

    KLU CABUT BENDA TU juga APA KESANNYA?

    Similar topics

    -
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 11/8/2011, 11:45 pm by keba

    xbleh psg..sb kalau xdak ecu, 2 function ni xbleh pkai malu

    Post on 11/8/2011, 11:48 pm by sliparsad

    keba wrote:xbleh psg..sb kalau xdak ecu, 2 function ni xbleh pkai malu

    patut la bingung.. ghost
    tq keba... apa2 pun puasa ooo... jgn tinggal2
    avatar

    Post on 12/8/2011, 4:36 am by fuumin

    keba wrote:sa stuju sama bro afe..sensor yg mula2 shj perlu pkai..
    sensor ke2 tu x wajib..sb sa tgk bnyk kreta turbo mod pkai dpipe pkai 1 sensor sj Smile

    owh jd indicator exzos tu x menyala la kan klu sensor kedua x dipakai..
    avatar

    Post on 12/8/2011, 10:22 pm by keba

    x kompom la bos..sb kalau L5 jb, mnyala kalau xpkai sensor ni..
    kalau L5 ef x pulak mnyala.. Suspect
    avatar

    Post on 13/8/2011, 4:31 am by fuumin

    klu sensor menyala maknanya ada something wrong la tu kan hehe
    avatar

    Post on 13/8/2011, 8:42 pm by keba

    yupt..spatutny bila ad soket yg x rapat, lampu check engine mnyala..
    tp enjin sa pn x mnyala check enjin kalau bukak sensor ekjos
    avatar

    Post on 20/8/2011, 9:32 am by bong

    kalau x pasang sensor ni x apa ka..???
    avatar

    Post on 20/8/2011, 8:38 pm by keba

    bong wrote:kalau x pasang sensor ni x apa ka..???
    spatutny kena psg bro
    avatar

    Post on 11/5/2013, 7:41 am by jezzboyz

    kala xpasang apa jadi erk?? minyak xsave ke macam mane?
    avatar

    Post on 11/5/2013, 8:34 pm by keba

    sensor ekjos utk control AFR. pas combustion, sensor ni baca sama ada gas tu rich mixture atau lean. kalau tlebih or terkurang, ecu bleh btolkan AFR yg idle. tp kalau wiring dah kacuk, bgantung kpd jenis enjin. sb tu kalau wat wideband, sensor wideband tu sambung kat sensor ekjos (lambda sensor)
    avatar

    Post on 12/5/2013, 7:28 am by jezzboyz

    sensor wideband gapo tuh?? AFR tuh gapo? bnyak bahasa kereta xpaham lagi nih.. hehe..
    avatar

    Post on 12/5/2013, 4:02 pm by keba

    wideband tuning utk tune smula mnyak. AFR air fuel ratio.
    avatar

    Post on 13/5/2013, 10:33 am by jezzboyz

    adusss. semua xpaham.. kala da gambar mudah sikit kot nak faham.. ehhe..
    avatar

    Post on 15/5/2013, 11:38 pm by keba

    refer pic. katakn enjin dah mod smpai AFR x btol (bukan pada AFR idle 14.6).
    dalam pic ni graf wrna biru. bila dah wideband tuning, baru la jd macam graph wrna merah (lbh dekat kpd 14.6).
    avatar

    Post on 16/5/2013, 5:30 am by jezzboyz

    gambar kat mane?? hehe.. u lupe upload nih... hehe.
    avatar

    Post on 16/5/2013, 4:06 pm by keba

    tlupa. haha malu
    avatar

    Post on 16/5/2013, 4:13 pm by jezzboyz

    hahaha... tp kan.. xpaham pe pon tengok pic nih... blue klu tengok.. hahaha What a Face ..

    macam mane ko upload pic erk?? aku try nak upload pic tp xjadi la.. upload mase nak komen nih.. nak buh pic yang kat intake tuh la.. hehe..
    avatar

    Post on 17/5/2013, 8:12 am by keba

    tgk kat sini http://www.sioloon.com/f5-helpdesk

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/9/2017, 3:12 pm