SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Kancil 660 na nk increase speed..

    Share

    IwanNaza
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 27
    location : Johor Bahru
    Points : 4423
    Reputation : 1
    Number of posts : 9
    10082011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Kancil 660 na nk increase speed..

    Post by IwanNaza

    Salam..
    Sy student n jrk perjalanan sy balik kg agak jauh..
    sy mnggunakan kncil 660,
    Bole x bg cdgan untuk naikkn speed sikit and pick up..
    spaya bile kt hgway xde la kne bimp lampu..
    tolong ye..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 11/8/2011, 11:42 pm by keba

    tukar distributor drp contact point ke CDI (distributor kancil 850)

    Post on 11/8/2011, 11:51 pm by sliparsad

    keba wrote:tukar distributor drp contact point ke CDI (distributor kancil 850)


    berapa budget dia.... kira2 dulu la... mau beli kebait lagi lari betul budget gun
    avatar

    Post on 12/8/2011, 3:49 am by im

    klu yg mmg injin 850 pulak...
    avatar

    Post on 12/8/2011, 5:58 am by Kornurts

    sliparsad wrote:
    keba wrote:tukar distributor drp contact point ke CDI (distributor kancil 850)


    berapa budget dia.... kira2 dulu la... mau beli kebait lagi lari betul budget gun

    CDi hafcut ori Japan dlm rm150-250..klu baru x psti brpa hrga..pomen lebih syorkan beli yg ori japan dr hafcut drpda yg baru,sbb yg baru ada yg x ori,x than lama tu..

    Post on 12/8/2011, 9:08 am by IwanNaza

    tq..
    Sy da tukar distributor kt halfcat n da psg air filter..
    bdget xde la besar sgt tp kalau nk wat sikit2 boleh la..
    kalau tukar coil l2 ke cable plug n plug?? agk2 oke ke??
    avatar

    Post on 12/8/2011, 9:31 am by Kornurts

    wlcme bro..huhuhu...klu tukar coil L2 ok jg tu..n cable plug tu..klu spark plug sy x pasti pula la klu L2 punya..huhuhu..

    jd sda tukar ke CDi n air filter rasa2 ada increase speed n pick up tak??

    Post on 12/8/2011, 9:42 am by IwanNaza

    pickup ade rase la..
    tp top speed je xbrape rase..


    Post on 12/8/2011, 11:37 am by sliparsad

    bro berapa la top speed kancil 660 lepas pasang barang ne... aku pakai sndet siap tunduk bawak stering tetap 120. aku penah ikut highway brunei yang manatp 2. 20 minit - 120... 120 ja... mati.. bas pun potong.. bounce
    avatar

    Post on 12/8/2011, 2:09 pm by Kornurts

    IwanNaza wrote:pickup ade rase la..
    tp top speed je xbrape rase..



    mmg pick up yg trasa sngt tu..tp top speed lbh kurang ja..mau lbih top speed pakai 12 valve bro..klu nak main N/A la..klu mau lg power antam turbo trus..huhuhu...
    avatar

    Post on 12/8/2011, 2:13 pm by Kornurts

    sliparsad wrote:bro berapa la top speed kancil 660 lepas pasang barang ne... aku pakai sndet siap tunduk bawak stering tetap 120. aku penah ikut highway brunei yang manatp 2. 20 minit - 120... 120 ja... mati.. bas pun potong.. bounce

    huhuhu...jgn main2 bro..klu tukar cable plug n spark plug power jg tu..karan api tu lebih kuat n lancar..dlu sy pn tukar tu pkai cable plug 10.2mm[proton punya] n spark plug 3 kaki..boleh smpai 140kmh..enjin 660 6 valve jg..

    Post on 12/8/2011, 2:46 pm by IwanNaza

    Kornurts wrote:
    sliparsad wrote:bro berapa la top speed kancil 660 lepas pasang barang ne... aku pakai sndet siap tunduk bawak stering tetap 120. aku penah ikut highway brunei yang manatp 2. 20 minit - 120... 120 ja... mati.. bas pun potong.. bounce

    huhuhu...jgn main2 bro..klu tukar cable plug n spark plug power jg tu..karan api tu lebih kuat n lancar..dlu sy pn tukar tu pkai cable plug 10.2mm[proton punya] n spark plug 3 kaki..boleh smpai 140kmh..enjin 660 6 valve jg..

    Spark plug ape brand bro?? n cable plug pkai ape jenis pnye?? kongsi2 la eh.. hehehe
    avatar

    Post on 12/8/2011, 3:14 pm by jezzboyz

    giler kemtam mahu 140 660..ower giler.. api kena cukup2 mau lebih.. baru power....
    avatar

    Post on 12/8/2011, 3:40 pm by Kornurts

    IwanNaza wrote:
    Kornurts wrote:
    sliparsad wrote:bro berapa la top speed kancil 660 lepas pasang barang ne... aku pakai sndet siap tunduk bawak stering tetap 120. aku penah ikut highway brunei yang manatp 2. 20 minit - 120... 120 ja... mati.. bas pun potong.. bounce

    huhuhu...jgn main2 bro..klu tukar cable plug n spark plug power jg tu..karan api tu lebih kuat n lancar..dlu sy pn tukar tu pkai cable plug 10.2mm[proton punya] n spark plug 3 kaki..boleh smpai 140kmh..enjin 660 6 valve jg..

    Spark plug ape brand bro?? n cable plug pkai ape jenis pnye?? kongsi2 la eh.. hehehe

    huhuhu..sy pun lupa sda apa brand tu spark plug n cable plug bro..sbb lma sda x pakai..cuma cable plug tu,sy modified..itu sbnrnya utk proton 1.3/1.5 punya...ubah pulg in dia ja..tp byk mslah,antaranya api tu pndai lompat kluar sbb main modified kn..yg spark plug tu pn beli dr kawan jg,bekas dia pkai tp mmg power..ada 3 kaki dia macam dlm gmbar tu..hehehe
    avatar

    Post on 12/8/2011, 4:04 pm by kent1189

    saya pernah guna sparkplug 3kaki nih, mmg power la kalau awal2.. tapi tidak tahan lama berbanding sparkplug yg 1kaki..

    Post on 12/8/2011, 6:23 pm by sliparsad

    ada tips lain ka, tp xmau pasang turbo. apa lagi patut tukar... Wink

    Post on 12/8/2011, 7:00 pm by IwanNaza

    tp sy ade bace kt forum2 laen, rmai yg syorkn iridium spark plug from denso..
    sape2 penah pakai??
    avatar

    Post on 12/8/2011, 10:14 pm by keba

    macam x bbaloi pkai denso iridium..
    api besar tp kalau mnyak takat tu jgk yg masuk, x terasa sgt denso iridium..
    up pkai gb kancil 850..gb kancil 660 mmg xbleh p..
    avatar

    Post on 13/8/2011, 2:35 am by kent1189

    pkai gearbox l5 pun power malatop jugak kan bro keba, nk tmbah lagi tukar manifol ejos g banana 3-2-1 or 3-1. nak increase lagi convert EFI 12valve, mau powr lagi tukar enjin l2s N/A, nk power power lagi masuk turbo, nk lagi tukar turbo besar..nk lagi.. huh mmg x puas2 la men kereta nih. tu la org ckp kereta nih, "TOY FOR BIG BOY". Smpai la ke tukar kereta, masi juga x puas2.. hehe

    Post on 13/8/2011, 7:24 am by IwanNaza

    niat nk tukar enjin 2 mmg ade, tp mklum la msh belajar,
    stkat ni wat yg skit2 dulu..
    bile suda keje, bru pkir yg mantap2..
    hehehe
    avatar

    Post on 13/8/2011, 8:32 am by im

    IwanNaza wrote:niat nk tukar enjin 2 mmg ade, tp mklum la msh belajar,
    stkat ni wat yg skit2 dulu..
    bile suda keje, bru pkir yg mantap2..
    hehehe
    xapa tu bro...pakai sj tips otai2 yg diatas tu, confirm kancil 660 bole gigit itu saga blm...
    avatar

    Post on 13/8/2011, 3:07 pm by jezzboyz

    keba wrote:macam x bbaloi pkai denso iridium..
    api besar tp kalau mnyak takat tu jgk yg masuk, x terasa sgt denso iridium..
    up pkai gb kancil 850..gb kancil 660 mmg xbleh p..

    denso iridum nih yang dua kaki ker?? owg panggil plug tebo kan???
    avatar

    Post on 13/8/2011, 3:24 pm by nick19

    lau nak pick up hbs sy syor kn pki plug racing mata tajam,petrol ron97,air filter racing,dan ganti distibutor 850(cdi)

    Post on 13/8/2011, 3:46 pm by IwanNaza

    nick19 wrote:lau nak pick up hbs sy syor kn pki plug racing mata tajam,petrol ron97,air filter racing,dan ganti distibutor 850(cdi)

    plug jenis iridium kn yg mata tajam 2?? prnah pakai??

    Post on 13/8/2011, 5:15 pm by sliparsad

    kent1189 wrote:pkai gearbox l5 pun power malatop jugak kan bro keba, nk tmbah lagi tukar manifol ejos g banana 3-2-1 or 3-1. nak increase lagi convert EFI 12valve, mau powr lagi tukar enjin l2s N/A, nk power power lagi masuk turbo, nk lagi tukar turbo besar..nk lagi.. huh mmg x puas2 la men kereta nih. tu la org ckp kereta nih, "TOY FOR BIG BOY". Smpai la ke tukar kereta, masi juga x puas2.. hehe

    macam mana rupa 3-2-1 n 3-1.
    aku pnah juga mau pasang tapi macam mana mau tau benda ne betul2 barang ori, hari 2 aku nampak di kedai ezoz cap ayam rm195 harga dia... betul ke... bg tip... aku tegok banana dia macam buat sendiri... ok ke tu dancing

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:27 am