SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Kancil 660 na nk increase speed..

    Share

    IwanNaza
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 27
    location : Johor Bahru
    Points : 4543
    Reputation : 1
    Number of posts : 9
    10082011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Kancil 660 na nk increase speed..

    Post by IwanNaza

    Salam..
    Sy student n jrk perjalanan sy balik kg agak jauh..
    sy mnggunakan kncil 660,
    Bole x bg cdgan untuk naikkn speed sikit and pick up..
    spaya bile kt hgway xde la kne bimp lampu..
    tolong ye..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 13/8/2011, 5:29 pm by afe

    pkai jer rim standard kancil 12" tu...confirm pikup n long ade...
    5-6thn dulu sy dah try kancil standard badak 660 tahun 1995...blh pegi 140-150 rapat meter tu...tp ambk msa lama juga la nk smpai top speed tu...semua goyang macam nk trcabut...hahahahaa
    tp bila tkar sport rim 14" dapat 120 jer...naik bukit pn sama lju ngan lori balak...hahahahahaa

    tu citer lama..skrg dh convert turbo L5 JB..smooth jer no problem...hihihihiii chom chom

    Post on 13/8/2011, 5:43 pm by sliparsad

    afe wrote:pkai jer rim standard kancil 12" tu...confirm pikup n long ade...
    5-6thn dulu sy dah try kancil standard badak 660 tahun 1995...blh pegi 140-150 rapat meter tu...tp ambk msa lama juga la nk smpai top speed tu...semua goyang macam nk trcabut...hahahahaa
    tp bila tkar sport rim 14" dapat 120 jer...naik bukit pn sama lju ngan lori balak...hahahahahaa

    tu citer lama..skrg dh convert turbo L5 JB..smooth jer no problem...hihihihiii chom chom


    kalau gitu aku tukar la rim 14 aku pe 10... mana la tau buli pergi 160... oie naa laju tuuu.. hahah... pengsan ... main2 ba... pijak pedal minyak sampai cecah lantai tetap 120kmj... last2 kena speeding saman... kena cuci telinga.. hahhahah... maklum la org beli kereta pakai kemudahan pe kuliah, apa2 pun bukan aku yang bayar saman hahahahahahaa chom chom

    Post on 13/8/2011, 5:53 pm by afe

    btulla bro..mmg sy sndri yg bawak kete tu..sy test jalan lurus tepi pantai..time tu 3org dlm kete sb xnak bg kete melayang sgt....mmg ada prbezaan pkai rim standard 12 ngan 14 ayam
    klu sportrim 14 yg ringan tu lain citer la bro...tp xberbaloi pula pakai sportrim beribu kt kancil standard badak....hihihiii

    Post on 13/8/2011, 6:03 pm by sliparsad

    tu la 2 bro, rim besi pun cat warna itam, side skrit kasi terbalik... viva 850 pun tinggal dancing
    avatar

    Post on 13/8/2011, 8:38 pm by keba

    kent1189 wrote:pkai gearbox l5 pun power malatop jugak kan bro keba, nk tmbah lagi tukar manifol ejos g banana 3-2-1 or 3-1. nak increase lagi convert EFI 12valve, mau powr lagi tukar enjin l2s N/A, nk power power lagi masuk turbo, nk lagi tukar turbo besar..nk lagi.. huh mmg x puas2 la men kereta nih. tu la org ckp kereta nih, "TOY FOR BIG BOY". Smpai la ke tukar kereta, masi juga x puas2.. hehe
    yupt..btol tu bos..macam kawan sa..drp men kancil..
    tukar march..pastu tukar wira evo..pastu suda pkai r33..
    tp malang x berbau..bliau meninggal dunia dlm kemalangan pkul 4pm 13/8..
    skyline bliau tputus 2..eksiden ngan trailer..
    al-fatihah utk arwah mat kiey
    avatar

    Post on 13/8/2011, 8:38 pm by keba

    IwanNaza wrote:
    nick19 wrote:lau nak pick up hbs sy syor kn pki plug racing mata tajam,petrol ron97,air filter racing,dan ganti distibutor 850(cdi)

    plug jenis iridium kn yg mata tajam 2?? prnah pakai??
    sa suda pkai kat enjin kelisa..sama jak bos..macam buang duit jak Sad
    avatar

    Post on 13/8/2011, 8:40 pm by keba

    jgn men ngan viva ooo...kelisa 1.0 pn x dapat nk ligan viva 850 Sorry
    avatar

    Post on 14/8/2011, 1:59 am by im

    keba wrote:jgn men ngan viva ooo...kelisa 1.0 pn x dapat nk ligan viva 850 Sorry
    viva standard gaban ka bro???...(sori off topik sbntr)
    avatar

    Post on 14/8/2011, 3:57 am by Kornurts

    keba wrote:jgn men ngan viva ooo...kelisa 1.0 pn x dapat nk ligan viva 850 Sorry

    kpn bgtu bro??bkn ka klisa lbih kecil enjin 1.0...tp viva besar sikitenjin cuma 850.. macam x pcaya pula..Suspect

    Post on 14/8/2011, 4:09 am by sliparsad

    keba wrote:
    kent1189 wrote:pkai gearbox l5 pun power malatop jugak kan bro keba, nk tmbah lagi tukar manifol ejos g banana 3-2-1 or 3-1. nak increase lagi convert EFI 12valve, mau powr lagi tukar enjin l2s N/A, nk power power lagi masuk turbo, nk lagi tukar turbo besar..nk lagi.. huh mmg x puas2 la men kereta nih. tu la org ckp kereta nih, "TOY FOR BIG BOY". Smpai la ke tukar kereta, masi juga x puas2.. hehe
    yupt..btol tu bos..macam kawan sa..drp men kancil..
    tukar march..pastu tukar wira evo..pastu suda pkai r33..
    tp malang x berbau..bliau meninggal dunia dlm kemalangan pkul 4pm 13/8..
    skyline bliau tputus 2..eksiden ngan trailer..
    al-fatihah utk arwah mat kiey


    samapi terputus 2 lagi 2...

    Post on 14/8/2011, 4:18 am by sliparsad

    Kornurts wrote:
    keba wrote:jgn men ngan viva ooo...kelisa 1.0 pn x dapat nk ligan viva 850 Sorry

    kpn bgtu bro??bkn ka klisa lbih kecil enjin 1.0...tp viva besar sikitenjin cuma 850.. macam x pcaya pula..Suspect


    kawan aku cerita viva 660 dia cecah sampai 140kmj... betul ka 2... atau aku kena kencing sudah... rokok
    avatar

    Post on 14/8/2011, 4:25 am by Kornurts

    saya rsa btul tu bro..sdgkn kncil 660 carburator pn boleh dpt 140 kmh..ini kn lg viva pkai EFI..mmg snang2 ja tu dpt 140kmh... Cool

    Post on 14/8/2011, 4:42 am by sliparsad

    harga viva basic hampir sama dengan harga kancil mata bulat 660.. viva lagi besar, lagi laju, lagi jimat, lagi best oo oo oo.... lagi best... oo oo ooo... drive
    avatar

    Post on 14/8/2011, 4:49 am by Kornurts

    mmg btul btul btul bro..hehehe...lagi mahal sikit jg sparepart dia dr kancil..huhuhuh...
    klu viva 660 kna increse speed bhya jg tu..ringan bah viva ni..sma body dia tu nipis..body kncil lebih keras dr vivani..
    [out topik jap]
    huhuhuh Very Happy

    Post on 14/8/2011, 5:08 am by sliparsad

    Kornurts wrote:mmg btul btul btul bro..hehehe...lagi mahal sikit jg sparepart dia dr kancil..huhuhuh...
    klu viva 660 kna increse speed bhya jg tu..ringan bah viva ni..sma body dia tu nipis..body kncil lebih keras dr vivani..
    [out topik jap]
    huhuhuh Very Happy


    berbalik kepada topik utama kita, mau tanya la bro... kalau pasang turbo kit di kancil ... bar dia dalam 0.7... xrosak ka enjin ne... berapa kos dia
    avatar

    Post on 14/8/2011, 5:19 am by Kornurts

    sliparsad wrote:
    Kornurts wrote:mmg btul btul btul bro..hehehe...lagi mahal sikit jg sparepart dia dr kancil..huhuhuh...
    klu viva 660 kna increse speed bhya jg tu..ringan bah viva ni..sma body dia tu nipis..body kncil lebih keras dr vivani..
    [out topik jap]
    huhuhuh Very Happy


    berbalik kepada topik utama kita, mau tanya la bro... kalau pasang turbo kit di kancil ... bar dia dalam 0.7... xrosak ka enjin ne... berapa kos dia

    huhuhu..klu psal turbokit ni sy tiada jg tau sgt2 bro..cuma mau kongsi la sbb mmber sy pn ada pkai turbokit d kncil dia..enjin dia carburator,bolt on turbokit..buka 0.8 bar..tp mslah dia,x boleh terlalu rev myak..klu trlalu rev pdai mati tu enjin..pastu lama bru dpt hdup blik..ni masalah bila main turbokit d enjin carburator,setting tu ssh atur,mau yg cun2 bru ok..klu jngka msa lama sy rsa x than oo enjin pkai turbokit ni,byk kluar kos nti..pling bgus angkat sebiji enjin L2s turbo dr hafcut,enjin yg dibuat khas utk turbo..hahaha..bila bosan,boleh increase speed lg tukar turbo yg lebih bsar..hahaha...kku dr segi kos,tiada berbaloi tu main turbo kit bro klu dibandngkan dgn kos angkat sebiji enjin turbo L2s.. Cool

    Post on 14/8/2011, 5:31 am by sliparsad

    Kornurts wrote:
    sliparsad wrote:
    Kornurts wrote:mmg btul btul btul bro..hehehe...lagi mahal sikit jg sparepart dia dr kancil..huhuhuh...
    klu viva 660 kna increse speed bhya jg tu..ringan bah viva ni..sma body dia tu nipis..body kncil lebih keras dr vivani..
    [out topik jap]
    huhuhuh Very Happy


    berbalik kepada topik utama kita, mau tanya la bro... kalau pasang turbo kit di kancil ... bar dia dalam 0.7... xrosak ka enjin ne... berapa kos dia

    huhuhu..klu psal turbokit ni sy tiada jg tau sgt2 bro..cuma mau kongsi la sbb mmber sy pn ada pkai turbokit d kncil dia..enjin dia carburator,bolt on turbokit..buka 0.8 bar..tp mslah dia,x boleh terlalu rev myak..klu trlalu rev pdai mati tu enjin..pastu lama bru dpt hdup blik..ni masalah bila main turbokit d enjin carburator,setting tu ssh atur,mau yg cun2 bru ok..klu jngka msa lama sy rsa x than oo enjin pkai turbokit ni,byk kluar kos nti..pling bgus angkat sebiji enjin L2s turbo dr hafcut,enjin yg dibuat khas utk turbo..hahaha..bila bosan,boleh increase speed lg tukar turbo yg lebih bsar..hahaha...kku dr segi kos,tiada berbaloi tu main turbo kit bro klu dibandngkan dgn kos angkat sebiji enjin turbo L2s.. Cool

    banyak kerja bah bro kalau tukar enjin ne... mau jumpa itu la, ini la, adui pening2 ... hhahahah... tp kalau ko cakap pakai turbo kit ada masallah xmau la pasang... hahaha... bagus tukar carb iswara di kancil... ada effek ka 2
    avatar

    Post on 14/8/2011, 6:26 am by Kornurts

    sliparsad wrote:
    Kornurts wrote:
    sliparsad wrote:
    Kornurts wrote:mmg btul btul btul bro..hehehe...lagi mahal sikit jg sparepart dia dr kancil..huhuhuh...
    klu viva 660 kna increse speed bhya jg tu..ringan bah viva ni..sma body dia tu nipis..body kncil lebih keras dr vivani..
    [out topik jap]
    huhuhuh Very Happy


    berbalik kepada topik utama kita, mau tanya la bro... kalau pasang turbo kit di kancil ... bar dia dalam 0.7... xrosak ka enjin ne... berapa kos dia

    huhuhu..klu psal turbokit ni sy tiada jg tau sgt2 bro..cuma mau kongsi la sbb mmber sy pn ada pkai turbokit d kncil dia..enjin dia carburator,bolt on turbokit..buka 0.8 bar..tp mslah dia,x boleh terlalu rev myak..klu trlalu rev pdai mati tu enjin..pastu lama bru dpt hdup blik..ni masalah bila main turbokit d enjin carburator,setting tu ssh atur,mau yg cun2 bru ok..klu jngka msa lama sy rsa x than oo enjin pkai turbokit ni,byk kluar kos nti..pling bgus angkat sebiji enjin L2s turbo dr hafcut,enjin yg dibuat khas utk turbo..hahaha..bila bosan,boleh increase speed lg tukar turbo yg lebih bsar..hahaha...kku dr segi kos,tiada berbaloi tu main turbo kit bro klu dibandngkan dgn kos angkat sebiji enjin turbo L2s.. Cool

    banyak kerja bah bro kalau tukar enjin ne... mau jumpa itu la, ini la, adui pening2 ... hhahahah... tp kalau ko cakap pakai turbo kit ada masallah xmau la pasang... hahaha... bagus tukar carb iswara di kancil... ada effek ka 2

    huhuhu...tiada jg bah bro byk urusan tukar enjin tu..klu d kk ni ada 1 kdai hafcut adam garage dia sdia surat utk endorse jpj klu ko bli enjin hafcut sna..huhuhu..klu tukar carburator,ada effek jg tu..antara effeknya,minyak pn mkin kuat//huhuhu...tp klu psal power,,mmg power jg..lbh2 lg klu tkar gearbox 660 ke 850 pnya macam bro keba ckp..beliau lebih berpengalaman tu..huhuhuh...
    avatar

    Post on 14/8/2011, 7:25 am by AIRpulse

    betul2. GB 850 memang ada pasaran.dah tahap barang rare pun ada haha..ada juga barang perodua capai tahap rare

    Post on 14/8/2011, 10:28 am by sliparsad

    Kornurts wrote:
    sliparsad wrote:
    Kornurts wrote:
    sliparsad wrote:
    Kornurts wrote:mmg btul btul btul bro..hehehe...lagi mahal sikit jg sparepart dia dr kancil..huhuhuh...
    klu viva 660 kna increse speed bhya jg tu..ringan bah viva ni..sma body dia tu nipis..body kncil lebih keras dr vivani..
    [out topik jap]
    huhuhuh Very Happy


    berbalik kepada topik utama kita, mau tanya la bro... kalau pasang turbo kit di kancil ... bar dia dalam 0.7... xrosak ka enjin ne... berapa kos dia

    huhuhu..klu psal turbokit ni sy tiada jg tau sgt2 bro..cuma mau kongsi la sbb mmber sy pn ada pkai turbokit d kncil dia..enjin dia carburator,bolt on turbokit..buka 0.8 bar..tp mslah dia,x boleh terlalu rev myak..klu trlalu rev pdai mati tu enjin..pastu lama bru dpt hdup blik..ni masalah bila main turbokit d enjin carburator,setting tu ssh atur,mau yg cun2 bru ok..klu jngka msa lama sy rsa x than oo enjin pkai turbokit ni,byk kluar kos nti..pling bgus angkat sebiji enjin L2s turbo dr hafcut,enjin yg dibuat khas utk turbo..hahaha..bila bosan,boleh increase speed lg tukar turbo yg lebih bsar..hahaha...kku dr segi kos,tiada berbaloi tu main turbo kit bro klu dibandngkan dgn kos angkat sebiji enjin turbo L2s.. Cool

    banyak kerja bah bro kalau tukar enjin ne... mau jumpa itu la, ini la, adui pening2 ... hhahahah... tp kalau ko cakap pakai turbo kit ada masallah xmau la pasang... hahaha... bagus tukar carb iswara di kancil... ada effek ka 2

    huhuhu...tiada jg bah bro byk urusan tukar enjin tu..klu d kk ni ada 1 kdai hafcut adam garage dia sdia surat utk endorse jpj klu ko bli enjin hafcut sna..huhuhu..klu tukar carburator,ada effek jg tu..antara effeknya,minyak pn mkin kuat//huhuhu...tp klu psal power,,mmg power jg..lbh2 lg klu tkar gearbox 660 ke 850 pnya macam bro keba ckp..beliau lebih berpengalaman tu..huhuhuh...


    kalau bro keba cakap memang buli percaya la... malu

    Post on 14/8/2011, 10:35 am by sliparsad

    AIRpulse wrote:betul2. GB 850 memang ada pasaran.dah tahap barang rare pun ada haha..ada juga barang perodua capai tahap rare

    gear box 850 baru berapa harga bro..
    avatar

    Post on 14/8/2011, 10:59 am by im

    gear box 850 yg 2nd hand pun sdh mencecah 400-500++ harganya...

    Post on 14/8/2011, 12:22 pm by IwanNaza

    kalau tukar enjin, xbg gearbox skali ke??
    avatar

    Post on 14/8/2011, 9:37 pm by keba

    im wrote:
    keba wrote:jgn men ngan viva ooo...kelisa 1.0 pn x dapat nk ligan viva 850 Sorry
    viva standard gaban ka bro???...(sori off topik sbntr)
    yupt..std gaban..kena ingt jgk viva lg ringan drp kelisa..
    enjin pn dvvt..ngan kancil sa pn cukup2 mkn je...huhu Sad
    avatar

    Post on 14/8/2011, 9:37 pm by keba

    sliparsad wrote:
    Kornurts wrote:
    keba wrote:jgn men ngan viva ooo...kelisa 1.0 pn x dapat nk ligan viva 850 Sorry

    kpn bgtu bro??bkn ka klisa lbih kecil enjin 1.0...tp viva besar sikitenjin cuma 850.. macam x pcaya pula..Suspect


    kawan aku cerita viva 660 dia cecah sampai 140kmj... betul ka 2... atau aku kena kencing sudah... rokok
    bleh bro..mmg benar kata2 itu..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/10/2017, 7:23 am