SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Kancil 660 na nk increase speed..

    Share

    IwanNaza
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 27
    location : Johor Bahru
    Points : 4423
    Reputation : 1
    Number of posts : 9
    10082011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Kancil 660 na nk increase speed..

    Post by IwanNaza

    Salam..
    Sy student n jrk perjalanan sy balik kg agak jauh..
    sy mnggunakan kncil 660,
    Bole x bg cdgan untuk naikkn speed sikit and pick up..
    spaya bile kt hgway xde la kne bimp lampu..
    tolong ye..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 14/8/2011, 9:39 pm by keba

    sliparsad wrote:
    Kornurts wrote:mmg btul btul btul bro..hehehe...lagi mahal sikit jg sparepart dia dr kancil..huhuhuh...
    klu viva 660 kna increse speed bhya jg tu..ringan bah viva ni..sma body dia tu nipis..body kncil lebih keras dr vivani..
    [out topik jap]
    huhuhuh Very Happy


    berbalik kepada topik utama kita, mau tanya la bro... kalau pasang turbo kit di kancil ... bar dia dalam 0.7... xrosak ka enjin ne... berapa kos dia
    0.7 tgi sgt la bos..max BOT 0.6 je..
    nk tinggi2, psg emanage bleh la..
    kelisa n viva BOT bleh up 1bar kalau pkai emanage..
    tp kancil x dpt psg emanage cry
    avatar

    Post on 14/8/2011, 9:41 pm by keba

    AIRpulse wrote:betul2. GB 850 memang ada pasaran.dah tahap barang rare pun ada haha..ada juga barang perodua capai tahap rare
    btol tu bro..GB sa skang pn stelah sbulan mencari..
    tu pn seb baik ad kancil nk convert auto..huhu
    avatar

    Post on 14/8/2011, 9:42 pm by keba

    IwanNaza wrote:kalau tukar enjin, xbg gearbox skali ke??
    kalau beli hapkat, dpt la GB skali..
    tp kalau beli enjin shj, GB xdpt
    avatar

    Post on 15/8/2011, 1:33 am by Kornurts

    keba wrote:
    IwanNaza wrote:kalau tukar enjin, xbg gearbox skali ke??
    kalau beli hapkat, dpt la GB skali..
    tp kalau beli enjin shj, GB xdpt

    klu beli enjin saja..murah tu kn bro keba??huhuhu..

    Post on 15/8/2011, 3:23 am by rayz yokai

    alang2 men turbo trus bro... Laughing
    avatar

    Post on 15/8/2011, 4:36 am by subaruimpreza81

    alang2....masuk je enjin kelisa kt kancil tu.......160kmh senang2 je...hehehe

    Post on 15/8/2011, 5:18 am by IwanNaza

    brape kos sume2 untuk install enjin kelisa ni??
    mule nk serius da ni..
    xthn2..
    avatar

    Post on 16/8/2011, 3:51 am by kent1189

    keba wrote:
    IwanNaza wrote:kalau tukar enjin, xbg gearbox skali ke??
    kalau beli hapkat, dpt la GB skali..
    tp kalau beli enjin shj, GB xdpt

    bro, kalau kita beli enjin saja, manifold ejos n intake tu biasanya ada ke?

    Post on 16/8/2011, 3:21 pm by sliparsad

    [quote="subaruimpreza81"]alang2....masuk je enjin kelisa kt kancil tu.......160kmh senang2 je...hehehe[/quo


    660 buli masuk enjin kelisa 1.0 ka.... abg jpj n pak cik polis xmarah ka... atau senyum ke poket barus lepas
    avatar

    Post on 16/8/2011, 8:50 pm by keba

    kent1189 wrote:
    keba wrote:
    IwanNaza wrote:kalau tukar enjin, xbg gearbox skali ke??
    kalau beli hapkat, dpt la GB skali..
    tp kalau beli enjin shj, GB xdpt

    bro, kalau kita beli enjin saja, manifold ejos n intake tu biasanya ada ke?
    ad bro..cuma GB xdpt..
    kalau beli hapkat, dpt complete ngan bodypart..
    tp slaluny kalau beli enjin, jrg jual enjin shj..
    slaluny skali ngan GB
    avatar

    Post on 16/8/2011, 8:51 pm by keba

    660 buli masuk enjin kelisa 1.0 ka.... abg jpj n pak cik polis xmarah ka... atau senyum ke poket barus lepas[/quote]
    bleh masuk bro..sa pn pkai enjin kelisa jgk..hehe
    nape nk snyum kat poket kalau suda endorse Very Happy
    avatar

    Post on 16/8/2011, 8:54 pm by keba

    IwanNaza wrote:brape kos sume2 untuk install enjin kelisa ni??
    mule nk serius da ni..
    xthn2..
    enjin kelisa complete GB - rm2k
    labour charge - rm500

    tp hrga bukan yg sbenar la..mgkin beza2 ikut tempat..
    pkai enjin kelisa d kancil, kena mod driveshaft kalau nk pkai GB kelisa..


    avatar

    Post on 16/8/2011, 11:18 pm by bebiri

    punya murah 2.5k jak,huhu..tapi kancil sya 660 jak x buli upgrade 1.0. ramai skrng jual kancil yg suda d modified derang mau main standard car maybe,tia tau la knp maybe sudah ramai anak2 so perlu kereta besar Laughing ,kalau mau save budget buat macam si nick19 ckp

    1)plug racing mata tajam (bagus)
    2)petrol ron97 (bagus tapi mahal)
    3)air filter racing (bagus)
    4)distibutor 850(cdi) (x pengalaman tkr)

    5)performance spark plug wire (bagus)
    6)top overhaul engine/re-tune timing (bagus)
    7)rim 13" cukup kalau 14" atau lebih =tayar mahal,susah mo pusing cos x power stearing

    #660 kancil vs 660 viva=viva menang cos twincam + teknologi terbaru..sya sdh test Sad , Agree and sblm ko tanya enjin viva x boleh masuk kancil lain mounting dia..tapi x mustahil.

    avatar

    Post on 17/8/2011, 3:37 pm by keba

    bebiri: bleh masuk bro..cuma mounting mmg ad ubah sikit..tp kalau masuk puspakom, bleh lepas
    avatar

    Post on 27/8/2011, 5:52 pm by jezzboyz

    beli karburetor van vannet yang 1.4 tuh... lagi pickup n long boleh.. n pergi buat tapk manifold kaburetor... lagi laju... .. modal pon xbnyk... kaburetor dlm bawah 100 jea... buat tapk dalm .. lupe kos buat tapk.. xsilap 7o jea kot.. tp kos semua xsampi 200.. kuasa mmg power la.minyk jimat bro...
    avatar

    Post on 14/9/2011, 4:44 pm by bebiri

    keba:boleh2 masuk tapi harga dia macam lebih kurang masuk L5 turbo jak,tapi yg best spare part viva senang mo cari kalau jadai apa2 d kemudian hari.
    avatar

    Post on 14/9/2011, 5:59 pm by jezzboyz

    sudah ade orang masuk enjin viva??? lagi save minyak macam nih.... injection ngn kaburetor lagi laju...
    avatar

    Post on 10/10/2011, 6:11 pm by ungu


    enjin kelisa complete GB - rm2k
    labour charge - rm500

    tp hrga bukan yg sbenar la..mgkin beza2 ikut tempat..
    pkai enjin kelisa d kancil, kena mod driveshaft kalau nk pkai GB kelisa..????


    biar btul bro keba harganya cuma rm2.5k msuk upah?,,,senang dpt ka enjin kelisa ni.....

    bro iwan,,,ko udh tukar ka matahari dgn lningclucth p 850??nikasi tmbah power juga nek bukit da rungan sikit...
    avatar

    Post on 10/10/2011, 8:44 pm by keba

    enjin kelisa jepun murah ja bro..2.5k da ckup nk masuk enjin kelisa..
    avatar

    Post on 14/10/2011, 7:33 am by ungu

    OK BRO..PAPE HAL KLU AQ MAU TUKAR ENJIN NTI AQ CRI KO....
    avatar

    Post on 18/11/2011, 6:58 pm by archie

    cuba test cam yg sy guna skrg..coil karan rusa..plug racing 8mm..tune angin sama minyak d carburator..kasi skim flywheel..kompom ringan plus minyak ron97 utk sukat2 ngan kereta lain..cuba test
    avatar

    Post on 25/12/2011, 12:02 am by newzair

    kalau wat fire timing ,pakai timing light tuk cari TDC piston membantu tak pickup kereta
    avatar

    Post on 29/12/2011, 11:24 pm by keba

    newzair wrote:kalau wat fire timing ,pakai timing light tuk cari TDC piston membantu tak pickup kereta
    mau advance spark ka bro?? pickup mmg ade..
    tp mngikut standard setting 50-50 utk pickup n top speed..
    bila pickup 60%, maka top tinggal 40%..
    lg elok skim flywheel tp kos mahal..
    elok tukar air filter drop in (utk pickup) ataupn open pod (utk top)..
    pastu try tukar contact point pakai CDI distributor
    avatar

    Post on 22/6/2012, 8:09 am by newzair

    sekarang cdi dah pakai dah pakai wyer plug 8.3 yng kaler biru ,,bli d halfcut,,,cdi distributor maksud tak pakai vacum tu ker
    avatar

    Post on 24/6/2012, 4:45 pm by keba

    distributor cdi tu amek dari kancil 850. dah lupa la pkai vacuum ke x. lama x tgk distributor. malu

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 5:57 am