SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    macam mana mau kasi naik timing ekon??

    Share
    avatar
    adeqyana
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 35
    location : tawau
    Tag ID: : SFC 15242
    Points : 7092
    Reputation : 39
    Number of posts : 1627
    14082011

    http://i38.servimg.com/u/f3 macam mana mau kasi naik timing ekon??

    Post by adeqyana

    salam semua otai2 sioloon..aku ada sedikit masalah ni..aku pakai enjin L2..tp br2 timing ekon aku terlalu rendah sampai tahap on ekon mau mati terus enjin..apa masalhnya tu ya???apa benda dalam gbr d bawah ni??sama ka fungsinya dgn benda FICD tu??adakah benda ni dah rosak sbb sebelum ni timing ekon aku ok jak..br2 ni jak trus rosak..kepala aku pun dah pening xtau mau buat macam mana.. Sad
    [img] [/img]

    gbr yg aku tanda merah ni tmpt tune timing ekon ka ya utk enjin L2??aku dah try pusing abis,tp xada apa2 perubahan pun..sebelum ni klu aku pusing2,timing ekon akn naik or turun,tp skrg langsung xada apa2 klu d pusing2..mgapa tu ya??
    [img] [/img]
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 20/9/2011, 10:44 am by adeqyana

    heheh..ya ka..tahniah bro...bro udah berjaya DIY sendiri timing ekon..hihi
    avatar

    Post on 20/9/2011, 3:58 pm by jezzboyz

    yupp.. thanks alof bro adeqyana... nanti belanja minum yea...... nak bagi piockup kereta leh lagi x??
    avatar

    Post on 21/9/2011, 7:37 am by adeqyana

    welcome bro..hihi..klu pasal naik kn pickup kereta ni bro aku xberapa pandai sgt..kna tanya bro kornurts @ bro keba..sbb kereta aku main pakai pi kerja jak..hihi..
    avatar

    Post on 24/9/2011, 9:56 am by jezzboyz

    hehe.. yeaker??? tuh laa... owg kate kena setting angin jea nak bagi pickup2 nih.. xpelu add on barang nak pickup cam tambah surbo ke ape... setting angin jea... tuh nak taw tuhh...
    avatar

    Post on 25/9/2011, 12:37 pm by keba

    jezzboyz wrote:hehe.. yeaker??? tuh laa... owg kate kena setting angin jea nak bagi pickup2 nih.. xpelu add on barang nak pickup cam tambah surbo ke ape... setting angin jea... tuh nak taw tuhh...
    yupt..kalau nk men top, xperlunk tukar enjin pn bleh..
    macam d klntan, kancil660 dpt top 160..
    br kacau gb sikit..blom lg tukar benda laen..hehe
    avatar

    Post on 25/9/2011, 1:50 pm by jezzboyz

    owhhh.. kacau GB jea leh top 160??? buat macam kacuk GB 660 ngn 850 ke baru leh dapat top 160 tuh????
    avatar

    Post on 26/9/2011, 4:01 pm by keba

    xdpt..kalau enjin 660, x brp kuat nk bawak GB 850..
    kacuk GB tu utk dpt pickup gear 1 2 3 je..utk top, masih gunakn ratio GB850
    avatar

    Post on 27/9/2011, 6:09 pm by jezzboyz

    owhh begitu.. GB 660 1,2,3 tuh untuk pickup ke??? GB 850 punye gear 123 xpickup ke???
    avatar

    Post on 28/9/2011, 3:09 pm by keba

    GB 850 kurang pickup sikit kalau gear 123..sb ratio macam utk top je..
    avatar

    Post on 30/9/2011, 3:01 pm by jezzboyz

    owh gitu... patut la kancil kawan ku pickup semacam jea dari aku.... die pakai GB660 tp enjin 850... die mudah jea pecut......

    Post on 10/3/2012, 8:17 pm by faizalchiri

    erk..bro2 sekalian, macam mane rupe com box econ tu?? duk bwh dashboard belah mane?? sy nyer kancil kalu bukak econ, timing rendah la pulak..lagi satu, kereta sy pon ader juga FICD tu..tapi da bwk g bengkel, pomen kate mende tu elok lagi..so..nak try satu care lg, adjust kat com box..tp, xtau kat mane letaknyer
    avatar

    Post on 17/3/2012, 10:50 pm by keba

    faizalchiri wrote:erk..bro2 sekalian, macam mane rupe com box econ tu?? duk bwh dashboard belah mane?? sy nyer kancil kalu bukak econ, timing rendah la pulak..lagi satu, kereta sy pon ader juga FICD tu..tapi da bwk g bengkel, pomen kate mende tu elok lagi..so..nak try satu care lg, adjust kat com box..tp, xtau kat mane letaknyer
    kena bukak dashboard. ada kat atas blower ekon

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/11/2017, 8:26 am