SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    4g92 Mivec hybrid jadi 1.8

    Share
    avatar
    bong
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sarawak
    Age : 29
    location : kuching
    Points : 5209
    Reputation : 1
    Number of posts : 30
    20082011

    http://i38.servimg.com/u/f3 4g92 Mivec hybrid jadi 1.8

    Post by bong

    salam siolooners... ada tak member2 sini yang dh pernah buat hybrid mivec ke 1.8..?? tolong citer apa kelebihan, barang2 mivec apa yg boleh masuk ke block 1.8, apa barang yang kena tukar dan macam2 lagi lah.... Very Happy
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 20/8/2011, 8:35 pm by keba

    sini ad yg wat..head mivec n blok gsr na..
    ape yg perlu wat, sa x kompom la.. malu
    avatar

    Post on 21/8/2011, 10:32 am by bong

    Itula... Sya pun plan mo buat ni.. kena tanya otai2 sioloon dlu mana tau ada petua2 berguna hehe

    Post on 15/9/2011, 1:02 pm by pelan-pelan 90

    senang je bro.....

    blok,crank,konrod pakai 4g93....piston dan head pakai balik mivec.....PNP je...


    intake n throttle body upgred p skunk2 s90.......


    compom kow kow larian dia....

    avatar

    Post on 25/9/2011, 2:15 am by Lockon

    nah ngam tu bro ko bikin,aku pun tgh bikin 1.8 aku ni,c keba pun bg pndpt head pki mivec,aku da tnya mekanik head mirage kc msuk skali ecu,dia pnya kuasa ada up jgk,pastu pki hicam jun style,yg tu aku tnya kwn dr australia sbb dorg sna ada spec 1.9cc

    keba:brg ko kirim mmg brg bgus,hasil mmg puas hati
    avatar

    Post on 25/9/2011, 2:21 am by saiful090906

    APA KATA CARI BLOK PAJER0 iO....4G94....
    TRUS 2.0 TU...HEHEHEHE....
    avatar

    Post on 25/9/2011, 11:21 am by keba

    lockon: ya ka bro?? tu gsr ck punya..besar sikit drp gsr biasa..kat sni lom ad yg pnah try jnis tu

    sa ad tgk enjin gsr turbo kai head mivec..ad kacuk wiring sikit..mivec x idup..tp bila pkai afc neo, function mivec tu bleh on balik
    avatar

    Post on 28/9/2011, 10:49 am by Lockon

    keba wrote:lockon: ya ka bro?? tu gsr ck punya..besar sikit drp gsr biasa..kat sni lom ad yg pnah try jnis tu

    sa ad tgk enjin gsr turbo kai head mivec..ad kacuk wiring sikit..mivec x idup..tp bila pkai afc neo, function mivec tu bleh on balik

    keba: ya bro,mmg mberangsangkan,lgpun spec sda ubh smua



    avatar

    Post on 28/9/2011, 3:09 pm by keba

    Lockon wrote:
    keba wrote:lockon: ya ka bro?? tu gsr ck punya..besar sikit drp gsr biasa..kat sni lom ad yg pnah try jnis tu

    sa ad tgk enjin gsr turbo kai head mivec..ad kacuk wiring sikit..mivec x idup..tp bila pkai afc neo, function mivec tu bleh on balik

    keba: ya bro,mmg mberangsangkan,lgpun spec sda ubh smua



    ok bro..pape hal roger..
    sa pn da start projek ckit2

    Post on 17/10/2011, 2:32 pm by apex362

    salam....ni gsr 1st gen ke 2nd gen?size pisten sama conrod sume same...in fact crank gsr wira boleh pki dlm blok gsr ck...
    sy penah buat gsr ck pki head mivec...on mivec guna unichip...tp skarang head mivec suda jual...pki head std gsr ck saja....mau main hi-cam.....
    dulu gsr ck+head mivec,turbo td05 evo3 boleh dapat 280hp at 0.8bar boost....
    avatar

    Post on 18/10/2011, 8:50 am by Lockon

    apa beza rsa pki head mivec dgn head standet gsr??klu dr systm mivec,mmg x keraguan kuasa yg thasil kn,tp klu macam yg bro ckp tu men hi cam d head gsr,jauh ka beza power tu dgn mivec atau bg lbih power??

    Post on 19/10/2011, 5:32 am by apex362

    Lockon wrote:apa beza rsa pki head mivec dgn head standet gsr??klu dr systm mivec,mmg x keraguan kuasa yg thasil kn,tp klu macam yg bro ckp tu men hi cam d head gsr,jauh ka beza power tu dgn mivec atau bg lbih power??

    beza die pd low rpm respon....mungkin setup kete sy xbest ms tu....lps pki head mivec gear 1,2 mmg xrs pn mivec sbb rpm cepat smpi rev cut...gear 3 baru ade rs...tp ni subjektif bergantung pd kepuasan diri sendiri...

    mivec std hi-cam da 300' ade jual aftermarket JUN 304' harge 4k...worth it or not?...kene tny poket sendiri...

    beza atau x power men head mivec dgn men hi-cam ni bergantung pd set up enjin...tp klau turbo besar mmg disyorkan ade hi-cam....

    klau utk na pulak...enjin 1.8 pki head mivec bile dyno akan nmpk power mule jatuh after 7k rpm....
    avatar

    Post on 19/10/2011, 8:45 am by Lockon

    klu na,mn lebih sesuai,gna head mivec atau msuk hi cam??
    avatar

    Post on 21/10/2011, 6:15 am by bong

    saiful090906 wrote:APA KATA CARI BLOK PAJER0 iO....4G94....
    TRUS 2.0 TU...HEHEHEHE....

    nanti pecah kepala pikir cmna nk g endorse hehehe
    avatar

    Post on 21/10/2011, 6:20 am by bong

    pelan-pelan 90 wrote:senang je bro.....

    blok,crank,konrod pakai 4g93....piston dan head pakai balik mivec.....PNP je...


    intake n throttle body upgred p skunk2 s90.......


    compom kow kow larian dia....


    skrg block gsr skali ngn crank, konrod brapa agak2 bro..??
    avatar

    Post on 21/10/2011, 6:23 am by bong

    apex362 wrote:
    Lockon wrote:apa beza rsa pki head mivec dgn head standet gsr??klu dr systm mivec,mmg x keraguan kuasa yg thasil kn,tp klu macam yg bro ckp tu men hi cam d head gsr,jauh ka beza power tu dgn mivec atau bg lbih power??

    beza die pd low rpm respon....mungkin setup kete sy xbest ms tu....lps pki head mivec gear 1,2 mmg xrs pn mivec sbb rpm cepat smpi rev cut...gear 3 baru ade rs...tp ni subjektif bergantung pd kepuasan diri sendiri...

    mivec std hi-cam da 300' ade jual aftermarket JUN 304' harge 4k...worth it or not?...kene tny poket sendiri...

    beza atau x power men head mivec dgn men hi-cam ni bergantung pd set up enjin...tp klau turbo besar mmg disyorkan ade hi-cam....

    klau utk na pulak...enjin 1.8 pki head mivec bile dyno akan nmpk power mule jatuh after 7k rpm....

    kalau head mivec masuk hi cam rasa macam x berbaloi sangat kot..?? betul ke..?? sbb yg standard dh 300'...

    Post on 23/10/2011, 3:16 am by apex362

    bong wrote:
    apex362 wrote:
    Lockon wrote:apa beza rsa pki head mivec dgn head standet gsr??klu dr systm mivec,mmg x keraguan kuasa yg thasil kn,tp klu macam yg bro ckp tu men hi cam d head gsr,jauh ka beza power tu dgn mivec atau bg lbih power??

    beza die pd low rpm respon....mungkin setup kete sy xbest ms tu....lps pki head mivec gear 1,2 mmg xrs pn mivec sbb rpm cepat smpi rev cut...gear 3 baru ade rs...tp ni subjektif bergantung pd kepuasan diri sendiri...

    mivec std hi-cam da 300' ade jual aftermarket JUN 304' harge 4k...worth it or not?...kene tny poket sendiri...

    beza atau x power men head mivec dgn men hi-cam ni bergantung pd set up enjin...tp klau turbo besar mmg disyorkan ade hi-cam....

    klau utk na pulak...enjin 1.8 pki head mivec bile dyno akan nmpk power mule jatuh after 7k rpm....

    kalau head mivec masuk hi cam rasa macam x berbaloi sangat kot..?? betul ke..?? sbb yg standard dh 300'...

    klau byk duit boleh la pki...tp dpd abis 4k utk nek 4' bek bikin bende lain lg byk increase power xpn pki stand alone....

    Post on 23/10/2011, 3:17 am by apex362

    bong wrote:
    pelan-pelan 90 wrote:senang je bro.....

    blok,crank,konrod pakai 4g93....piston dan head pakai balik mivec.....PNP je...


    intake n throttle body upgred p skunk2 s90.......


    compom kow kow larian dia....


    skrg block gsr skali ngn crank, konrod brapa agak2 bro..??

    klau dura baru 1.4k...timing belt pki evo punyer....

    Post on 23/10/2011, 3:23 am by apex362

    [img][/img]

    gsr ck+head mivec
    avatar

    Post on 7/11/2011, 6:05 pm by bong

    Barang baik ni bro....

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 11/12/2017, 11:51 pm