SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    SURBO lae ni

    Share

    satriaSE
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 26
    location : KK
    Points : 4576
    Reputation : 2
    Number of posts : 33
    23082011

    http://i38.servimg.com/u/f3 SURBO lae ni

    Post by satriaSE

    Hal ini agak memeningkn saya lh..surbo ni sepatutnya menaikkn pickup kn?.. tpi apasal bila buat dyno, tanpa surbo lagi tinggi horse power ar?
    time buka surbo naik 3 hp pula.
    adakh disebabkn:
    1. salah pasang
    2.disebabkn surbo ada air restriction
    3.glitch tu dyno
    Suspect Suspect Suspect
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 23/8/2011, 9:31 pm by keba

    xkompom la bos..sa kalau surbo x pnah pkai..
    mahal wooo smpai 170-180..
    function surbo utk kasi air turbulance je kan?
    avatar

    Post on 24/8/2011, 3:04 pm by Kornurts

    surbo ni yg ksi pusing angin msuk bah kn??bkn yg ada kipas tu??
    klu yg ada kipas tu electric tobo kn??

    Post on 24/8/2011, 3:29 pm by satriaSE

    keba: ya untuk air turbulance jak. menjanjikn pickup..tpi macam x da beza jak. =_= mkin ikut style driving jgak mkin. klu yg drive secara low-reving mkin ada rasa.:P
    kornuts: eya, yg kasi pusing angin jak. bkn yg ada kipas.sa pakai yg aluminium tu.y x begerak pnya.yg ada kipas tu bkn cyclone ka? :P
    avatar

    Post on 24/8/2011, 3:41 pm by Kornurts

    ada effect jg ka pkai ni bro??klu yg pkai kipas tu sy rsa mmg ada effect dia tu..cyclone macam mna tu ya bro,,tiada fham pula sy..huhuhu

    Post on 24/8/2011, 7:46 pm by satriaSE

    eh, cyclone lain pula.hehe. macam ni cyclone :




    surbo ini,yg saya guna:




    saya guna turun eh horsepower. =.="
    avatar

    Post on 24/8/2011, 8:05 pm by finalazy84

    mna ko pegi dyno geng? klau sya la kn, ini surbo lagi bikin sumbat angin.ko tngok itu ruang masuk angin suda makin kecil. lgipun kereta yg guna ECU ni payah sikit ba...sebab itu ECU pndai auto adjust juga tu.
    avatar

    Post on 25/8/2011, 1:32 pm by Kornurts

    huhuhu...oo bgtu pula...yg dyno tu apa pula bro??x pham jg..huhuhu...macam bkin kcau sja surbo tu bro..btul ckp bro finalazy84 tu..
    avatar

    Post on 25/8/2011, 2:07 pm by finalazy84

    ala dyno ba...untuk cek HP dn torque kreta. cuba google bro.bgus klau ada wheel/chasis dyno.buli tau wheel HP. tu la mau tau d mna ada bikin ni d KK.hehe baru terbukti sesuatu mod yg kita buat tu ada effect bagus tau tdk...hehe

    ni la dyno
    avatar

    Post on 25/8/2011, 2:26 pm by Kornurts

    wuii..bgtu rupanya ya bro...alala...pnya bgus ni kn..syok oo bt dyno ni..
    avatar

    Post on 25/8/2011, 2:44 pm by finalazy84

    ya memang bagus. ngam untuk tune piggyback. klo ko prasan dlm tu kreta org tu ada laptop tu untuk tuning.tpi bukn smua tmpt dyno buli tune piggyback juga la.lgipn piggyack ni ada bnyak2 jenis ba.

    satriaSE ckp dia dyno kereta dia kn...tu la mau tau mna dia dyno dn brapa arga.hehe...ada prnah kwn ckp dulu d penampang ada.tpi tdk pula dibagi tau sblah mna...hehe

    Post on 25/8/2011, 4:35 pm by satriaSE

    D KK bro. Bro tw Umotosport ka? yg dkt jak dgn N1 bodykit pnya shop.. area inanam atw kolombong. hehe.
    harga x pasti owh bro. coz ari tu skali dgn servis kereta dn lain2. belum kira lae.

    Post on 25/8/2011, 4:44 pm by satriaSE



    Post on 25/8/2011, 4:48 pm by satriaSE

    finalazy84 wrote:mna ko pegi dyno geng? klau sya la kn, ini surbo lagi bikin sumbat angin.ko tngok itu ruang masuk angin suda makin kecil. lgipun kereta yg guna ECU ni payah sikit ba...sebab itu ECU pndai auto adjust juga tu.

    bgus lae pasang kat eksos kn. beputar anging keluar. opps
    avatar

    Post on 25/8/2011, 5:14 pm by finalazy84

    nanti tlmpau kuat backpreasure angin ta dpt kluar lagi susa...hehe

    owh sna..nanti sa p tingu2...dyno dia macam dlm tu vid la kn?klau ko mo rsa pickup naik, jimat minyak, ngam untuk jln2 jam, bgus pkai crank pulley ringan.

    Post on 25/8/2011, 6:24 pm by satriaSE

    Ya tpi x da 4wd pnya. Ada tune piggyback. abang sa buat tune sma 7 kali run rm300++ tu.

    mw cari jgak tu crank pulley tpi yg soinya ni crank pulley sa yg ada gigi2 pnya. VDO. susah cari.huhu
    avatar

    Post on 25/8/2011, 6:39 pm by finalazy84

    cuba cari online.mnatau ada... wa 7 kali run dn tune RM300 ++ tu suda cukup bagus...ngehehe krita sa bukn 4wd.krita biasa2 sja...huhu
    avatar

    Post on 25/8/2011, 8:41 pm by keba

    mahal jgk tune piggyback kat sna..kat penang ni dpt dlm rm170..huhu

    Post on 25/8/2011, 9:37 pm by qj3

    setau sya d kk ni,umotorsport ja yg ada dyno..sbb tu mahal..
    avatar

    Post on 26/8/2011, 4:34 am by finalazy84

    itu penang keba.jgn di kompare KK punya price...hehe dlm kepala sya 500 owh...hehe tpi nasib la tdk smpai xpectation.kira ok la tu.bukn mau buat balik2 pn.1 kali sja untuk masa yg lama.hehe

    tpi dulu ada member ckp d penmpang ba...kali tutup suda tau itu la tu pindah kolombong suda kali.

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/10/2017, 2:47 pm