SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    beza l2 ngan l5

    Share

    naqie
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 26
    location : johor
    Points : 4589
    Reputation : 4
    Number of posts : 61
    24082011

    http://i38.servimg.com/u/f3 beza l2 ngan l5

    Post by naqie

    ..mekanik kat tmpat aq ckp enjin l5 ade lagging skit berbanding ngan l2,..betol kew?if so,..pe yg leh d'adjust...ngah ad impian nak tukar enjin nieh,..wat jalan2 jauh ngan pusing2 kota jew..hehe,...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 24/8/2011, 8:22 pm by ahmad_dhani

    L2 3 piston,L5 ada yg 3 piston & 4 piston...4 piston memang best...
    avatar

    Post on 25/8/2011, 12:35 am by keba

    lagging ke?? rasany lg syok L5 kalau nk banding ngan L2 dlm keadaan std..
    L5 jb mmg tbaik we rock

    Post on 25/8/2011, 6:03 pm by naqie

    keba wrote:lagging ke?? rasany lg syok L5 kalau nk banding ngan L2 dlm keadaan std..
    L5 jb mmg tbaik we rock

    ooo..yekew?law nak men perfomance..kn pkay pe lg ek?hehe..
    avatar

    Post on 25/8/2011, 8:42 pm by keba

    kalau nk men performance, elok pkai L2S..senang nk upgred drp L5
    avatar

    Post on 26/8/2011, 1:47 am by Lockon

    l5 best utk jln2,sesuai sgt la tu klu utk pusing2 bandar...klu performance,pki l2..tp kna tahan hati,bla men performance,ada sja x puas hati,msti nt mo upgrade lg laju tu hehee

    Post on 26/8/2011, 1:34 pm by naqie

    sy nieh jenis tak pernah puas atie,..ad jew bnda nak tukar ty..so,rasenye pkay l2 ok kot,..haha,pusing2 kota pun leh pkay l2 juga..cume,nak crk enjin l2 dl la..kat JB cm mahal ja..mase uh tnya enjin l5,.rm4200..law trade in enjin 850std rm3500..huhu,.
    avatar

    Post on 26/8/2011, 3:21 pm by kent1189

    mmg hobi men kereta ni x pandai puas hati bro, mmg poket x dpt simpan penuh.. men l2s la bro, spt yg sedia mklum l5 nih susa juga mau cari sparepart kan.. enjin + upah ka RM4200 tu bro? mahal ho..
    avatar

    Post on 26/8/2011, 4:30 pm by Lockon

    850 kn kancil ko bro..bgus bli enjin letak ja..pastu konbet 850 tu dgn brg2 l2s..siap2 dpt 850t lg best hehe tu pun klu ko gila kuasa/laju la bro..saranan jak ni..

    Post on 26/8/2011, 4:38 pm by naqie

    kent1189 wrote:mmg hobi men kereta ni x pandai puas hati bro, mmg poket x dpt simpan penuh.. men l2s la bro, spt yg sedia mklum l5 nih susa juga mau cari sparepart kan.. enjin + upah ka RM4200 tu bro? mahal ho..

    uh laa pcl..kat JB nieh macam mencekik jew harge dye..huhu,.aq google pun..ad jew owg jual dlm rm2000 lbeyh,.huhu,.

    Post on 26/8/2011, 4:43 pm by naqie

    Lockon wrote:850 kn kancil ko bro..bgus bli enjin letak ja..pastu konbet 850 tu dgn brg2 l2s..siap2 dpt 850t lg best hehe tu pun klu ko gila kuasa/laju la bro..saranan jak ni..

    mksud beli enjin letak uh macam mane?hehe..newbie..
    avatar

    Post on 26/8/2011, 11:16 pm by Lockon

    mksudnya,enjin lantai..bkn halfcut,juz enjin dgn wiring2 skali..ada murh sikit
    avatar

    Post on 26/8/2011, 11:36 pm by AIRpulse

    head L2S, blok kancil 850, Turbo TD04 09, GB kancil 850..memang best.

    Post on 27/8/2011, 1:19 pm by naqie

    ooo..beli enjin l2..pas uh sarong blok 850,head l2s ngan gb 850...ok juga uh,..hehe,..law tukar piston kelisa ngan pkay gb lsd ok?ke gb 850 lg ok?
    avatar

    Post on 28/8/2011, 1:20 am by Lockon

    tukar piston kelisa pun ok..gbox lsd dgn 850 ada beza,ratio x sma,tp klu ada lsd,lg bgus

    Post on 28/8/2011, 3:55 am by naqie

    haha,.ok2...nieh nak crk brg dl..brg pun tak jmpe dl..nak beli macam mane an..haha

    Post on 6/9/2011, 7:58 pm by varcley

    salam bro2 skalian... sya penguna l5 single cam... maw tanya sikit ni...,, 1. apsal asap exzos kereta sya bau petrol...?
    2. klau enjin asal transmisi auto tukar manual, ada efect tak pnggunaan petrol pda enjin 2...?

    Post on 6/9/2011, 9:06 pm by qj3

    1. minyak rich

    2. ada save skit..siiiikit ja la..tapi klu slalu blast, pham2 ja la..

    avatar

    Post on 6/9/2011, 11:45 pm by keba

    1) piston ring da haus..

    2) mnyak lg save

    Post on 10/9/2011, 2:19 pm by varcley

    keba wrote:1) piston ring da haus..

    2) mnyak lg save

    tnks 4 info.. manifold exzos L5 s.cam ngan L2s sma tak...? kira sya maw pkai trbo std l2s...,, sbab leak sdah trbo yg bpasang kat njin tu...,, ada motor oil dlam intecooler...,,

    Post on 11/9/2011, 7:43 am by naqie

    updated..hmm,.mase uh aq g keday halfcut..dye nak jual enjin l2s ngan bodypart l2s(dye ckp skalie ngan break disk depan, aq rase cm enjin ngan sume brg kat depan kowt) dlm rm3800..berbaloi tak?
    avatar

    Post on 11/9/2011, 1:58 pm by adeqyana

    kat mana tu bro??kat semenajung ka??klu kat sabah kira berbaloi juga tu complet satu kepala..aku enjin lantai L2 jak dah rm3500..huhu..skrg halftcut dah mahal..huhu..kira berbaloi juga tu..

    Post on 12/9/2011, 11:32 am by naqie

    adeqyana wrote:kat mana tu bro??kat semenajung ka??klu kat sabah kira berbaloi juga tu complet satu kepala..aku enjin lantai L2 jak dah rm3500..huhu..skrg halftcut dah mahal..huhu..kira berbaloi juga tu..

    yaka?kat semenanjung...JB..kira murah juga an..cuz aq tnye side mirror autoflip pun dye bg rm220..dlm pkcik google pun,aq tngok plg murah..rm250..huhu,.brg pun ok lg uh..

    Post on 12/9/2011, 11:34 am by varcley

    naqie wrote:updated..hmm,.mase uh aq g keday halfcut..dye nak jual enjin l2s ngan bodypart l2s(dye ckp skalie ngan break disk depan, aq rase cm enjin ngan sume brg kat depan kowt) dlm rm3800..berbaloi tak?

    murah tu bro... tapi tngok juga mileage tu.. klau dah cecah 200K, kondisi enjin mgkin kurang sudah... kalau kat keningau,sabah.., hafkat L2s auto 4500, manual 5000...

    Post on 12/9/2011, 11:50 am by naqie

    varcley wrote:
    naqie wrote:updated..hmm,.mase uh aq g keday halfcut..dye nak jual enjin l2s ngan bodypart l2s(dye ckp skalie ngan break disk depan, aq rase cm enjin ngan sume brg kat depan kowt) dlm rm3800..berbaloi tak?

    murah tu bro... tapi tngok juga mileage tu.. klau dah cecah 200K, kondisi enjin mgkin kurang sudah... kalau kat keningau,sabah.., hafkat L2s auto 4500, manual 5000...

    ooh..yaka?lg pa mau tngok ek law tukar2 enjin nieh..takowt kang..law pas tukar,macam hal lak..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 11:47 am