SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    ADJUSTABLE CAM PULLEY UTK KANCIL 850 (PRO AND CON)

    Share
    avatar
    gaman-kun
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 28
    location : ranau,keningau
    Points : 6114
    Reputation : 1
    Number of posts : 55
    04092011

    http://i38.servimg.com/u/f3 ADJUSTABLE CAM PULLEY UTK KANCIL 850 (PRO AND CON)

    Post by gaman-kun

    SALAM...ada siapa2 member sioloon pernah pakai adjustable cam pulley pada kancil 850cc na..recomended ka guna ni adjustable cam pulley..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 4/9/2011, 2:39 pm by im

    klu pakaikan sekali dgn hicam, baru ada perubahan yg ketara tu...kita tunggu otai2 kancil yg lain bg respon...
    avatar

    Post on 5/9/2011, 6:54 am by adeqyana

    ya,btl ckp bro im tu..mau kna pakai hicam br la nampak perubahannya tu..klu pakai adjustable cam pulley jak macam xberapa ketara perubahnya..paling2 nampak skit picupnya @ starting..
    avatar

    Post on 5/9/2011, 1:23 pm by ahmad_dhani

    klu kereta tuk jln2,baik tak paya pasang,ACP,tp klu tuk main2 sama org baik pakai ACP sama racing cams...
    avatar

    Post on 5/9/2011, 6:22 pm by gaman-kun

    owh..itu macam..orite2..kalau pakai lightend crank pulley ada terasa pickup juga ka??..naik bukit ada ringan ka..hehe.. Suspect
    avatar

    Post on 5/9/2011, 6:27 pm by gaman-kun

    ahmad_dhani wrote:klu kereta tuk jln2,baik tak paya pasang,ACP,tp klu tuk main2 sama org baik pakai ACP sama racing cams...

    pro dan contra kalau x pakai racing cam tapi pakai ACP bro????..

    Post on 5/9/2011, 9:19 pm by qj3

    adjust camp pully tidak mnambahkan hp..guna acp ni adalah utk awalkan atau pun lambatkan powerband seja..cth kereta kita skrng start powerband d rpm 4000 n mati d rpm 7000..klu kita kasi advance tu acp msalnya 2 degree,pwerband kita akan start d rpm 3000 n mati d rpm 6000..kita akan rasa pikap kuat..klu kita retard 2 degree, powerband start 5000rpm n mati d 8000rpm..starting kereta jdi lmbap skit,tpi top kancang..
    avatar

    Post on 6/9/2011, 3:00 am by ahmad_dhani

    qj3:aku se7 sama pendapatmu...
    avatar

    Post on 6/9/2011, 4:13 am by im

    kebiasaan org yg guna ACP dia akan gandingkan dgn hicam/racing cam sekali...tambah pula dgn lighten crank pulley...mmg mantap...

    Post on 6/9/2011, 8:21 pm by qj3

    ya btul bro im..

    acp ganding sm hicam baru rasa tu kick..bila pakai hicam baru la rasa power pada high rpm...pastu acp kasi retard sket...baru la gear 4 macam gear 2 ja tu rpm naik..tpi yg pnting ngam tune la..

    acp+hicam+light pully = 5-10 hp increase...
    system tuning (emnage,safc etc = 10-15hp increase..

    avatar

    Post on 6/9/2011, 11:47 pm by keba

    kalau enjin std, elok xpyh pkai..guna bajet utk mod laen..
    avatar

    Post on 7/9/2011, 3:10 am by im

    jadi, klu injin msh dara lg, baik xpayah la guna ACP tu...klu maw guna jgk, kena +hicam/racing cam...

    Post on 7/9/2011, 1:41 pm by qj3

    klu injin standard tpi upgrade turbo bsar skit,boleh la pkai...wlupun x mnambah hp tpi boleh awalkan skit boost msuk dalam 300-500 rpm awal..kasi advance skit..tpi degree mo cun..tpi klu stakat turbo standard,sya pun malas mo pkai acp ni..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/8/2017, 7:14 am