SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    GEAR BOX MIRA UNTUK KANCIL

    Share
    avatar
    jezzboyz
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 33
    location : KOTA BHARU
    Points : 6797
    Reputation : 9
    Number of posts : 1540
    15092011

    http://i38.servimg.com/u/f3 GEAR BOX MIRA UNTUK KANCIL

    Post by jezzboyz

    Saya Mahu bincang pasal Gear Box untuk kereta kancil yang bersesuaian... antara GB l2s,l5,l6,l7,l9 dan 850.. yang mane power dari segi pickup?? long distance??

    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 15/9/2011, 4:17 pm by jezzboyz

    ade niat kat hati mahu tukar GB kancil ku kepada GB mira... so nak tanya pendapat... hehe..
    avatar

    Post on 16/9/2011, 10:32 am by kent1189

    L5 maybe buleh d pertimbangkan. Pnp, pastu rasaku GB l5 ni murah lgi dri l6,l7, n l9..
    avatar

    Post on 17/9/2011, 7:58 am by adeqyana

    klu xsilap aku GB 850 bgs utk long distance..btl kn aku klu silap ya..klu mau sedap pakai GB LSD..mmg pickup kuat juga la..
    avatar

    Post on 17/9/2011, 9:55 am by kent1189

    Oops.. ada juga GB 850 dlm list bro jezzbooyz tu. x prasan pulak aku..hehe
    avatar

    Post on 17/9/2011, 4:58 pm by jezzboyz

    GB l5 murah ke??? bajet dlm berapa tuh?? janji pickup n boleh buat merapatkn jarum speedometer ku sampai 140 pon xpe.. hihih.. GB850 aku nih stakt 130 jea leh p..... hihihi.. macam boring dh.....
    avatar

    Post on 17/9/2011, 7:43 pm by adeqyana

    bro dah pakai enjin mira ke??rasanya enjin aku pun L2 ngan GB L2 LSD dpt 130 juga bro..hehe..mmg ssh mau dpt 140 sbb ada boost cut & speed cut..hehe..
    avatar

    Post on 18/9/2011, 2:19 am by kent1189

    jezzboyz wrote:GB l5 murah ke??? bajet dlm berapa tuh?? janji pickup n boleh buat merapatkn jarum speedometer ku sampai 140 pon xpe.. hihih.. GB850 aku nih stakt 130 jea leh p..... hihihi.. macam boring dh.....

    kalu market d kch dulu kwn aku beli RM500 GB L5 manual.. pickup mmg power, long distance pn power..
    avatar

    Post on 18/9/2011, 3:28 am by Kornurts

    jezzboyz wrote:GB l5 murah ke??? bajet dlm berapa tuh?? janji pickup n boleh buat merapatkn jarum speedometer ku sampai 140 pon xpe.. hihih.. GB850 aku nih stakt 130 jea leh p..... hihihi.. macam boring dh.....

    rasanya GB 850 macam boleh prgi jauh lg tu bro..ada topik aku x pasti mna 1 da ada bro keba ckp tu...yg aku ingat dia blg klu gb660 pling max stakat 140kmh,gb850 boleh up lg...
    avatar

    Post on 18/9/2011, 4:20 am by fuumin

    hmm aku guna gearbox 850 blh smpi 170km/h tu pun lps potong wayar blkg meter..gearbox L2 blh pegi macam gearbox 850 ka?
    avatar

    Post on 18/9/2011, 4:29 am by Kornurts

    wuii...enjin tobo ka ko pkai bro fuumin smpoai 170kmh??? affraid
    avatar

    Post on 18/9/2011, 5:03 am by fuumin

    iya bro kornurts enjin standard L2 turbo gearbox kancil 850
    avatar

    Post on 18/9/2011, 7:31 am by kent1189

    Kornurts wrote:
    jezzboyz wrote:GB l5 murah ke??? bajet dlm berapa tuh?? janji pickup n boleh buat merapatkn jarum speedometer ku sampai 140 pon xpe.. hihih.. GB850 aku nih stakt 130 jea leh p..... hihihi.. macam boring dh.....

    rasanya GB 850 macam boleh prgi jauh lg tu bro..ada topik aku x pasti mna 1 da ada bro keba ckp tu...yg aku ingat dia blg klu gb660 pling max stakat 140kmh,gb850 boleh up lg...

    btul tu, GB 850 bule pgi jauh lagi dri 130kmj/ stakat ni kancil ori aku 140km/j senang juga naik, lebi dr tu x la ku test, takut juga jln x bagus.. gegar juga tu kereta.
    avatar

    Post on 18/9/2011, 7:39 am by kent1189

    Kornurts wrote:wuii...enjin tobo ka ko pkai bro fuumin smpoai 170kmh??? affraid

    mmg bule tu bro kalu cun tune. aku da tengok lam utube 850 standart dia bilang, yg satu lagi turbo la..
    Click link ni to believe
    1. 850 standart
    2. 850cc turbo
    avatar

    Post on 18/9/2011, 7:58 am by fuumin

    setahu aku L2 standard mmg senang2 smpi 170km/j
    avatar

    Post on 18/9/2011, 11:42 am by adeqyana

    ya ka?? br aku tau L2 std senang2 jak cecah sampai 170km/j..mgapa aku punya L2 xleh cecah 140km/j pun???kat mana silapnya ya???

    ni space kereta aku..
    enjin L2
    turbo rhf3
    GB L2 minual LSD..
    boost set 0.9 bar..


    speed cut blm buang
    boost cut blm buang


    nak sampai 130km/j pun ssh btl..adakah sbb aku xpakai metal gasket menyebabkan enjin aku xleh lari lbh dari 130km/j??
    avatar

    Post on 18/9/2011, 12:20 pm by fuumin

    yah bro adeqyana ,senang2 sja smpi 170km/j
    mgkn sbb speed cut blm buang..dlu aku pun gitu jg plg laju blh smpi 145km/j
    avatar

    Post on 18/9/2011, 12:26 pm by adeqyana

    ooo...macam tu ya..mau kna buang juga tu speed cut br dpt 170km/j..huhu..tgu dpt system murah2 br la aku dpt merasa 170km/j ni..mls mau potong2 wayar ni utk buang speed cut,nnti ada kesan sampingan pula..
    avatar

    Post on 18/9/2011, 12:41 pm by fuumin

    bro, aku diy sja potong wayar kat blkg panel tu..just 1 wayar sja..mmg ada kesan sampingan bro...

    kereta tambah laju hahaha
    avatar

    Post on 18/9/2011, 3:45 pm by jezzboyz

    aku xpakai enjin mira lagi.. guna blok 850 cume head jea pakai head turbo mira 12valve... adakah setting tune angin xkena yang tidak boleh p 140kmj??? atau meter ku yang xbetul?? memang susah betul nak naik 140.. 130 pon jarang2 boleh.. tp kala 120 mudah jea naik.. skejap jea leh p 120kmj... naik heran.... tuh pon xtekan habis lagi throtle... sbb kala tekan pon die xnak p juga... enjin berdaum begitu kuat.. takut juga rod rosak... huhu....

    yang kate nak kena pootng wayar kat blakang panel tuh wayer mane nak kena potong?? memang boleh laju ke?? ke meter jea yang laju??? heheh

    y
    yang kate nk kena
    avatar

    Post on 18/9/2011, 4:23 pm by fuumin

    jezzboyz wrote:aku xpakai enjin mira lagi.. guna blok 850 cume head jea pakai head turbo mira 12valve... adakah setting tune angin xkena yang tidak boleh p 140kmj??? atau meter ku yang xbetul?? memang susah betul nak naik 140.. 130 pon jarang2 boleh.. tp kala 120 mudah jea naik.. skejap jea leh p 120kmj... naik heran.... tuh pon xtekan habis lagi throtle... sbb kala tekan pon die xnak p juga... enjin berdaum begitu kuat.. takut juga rod rosak... huhu....

    yang kate nak kena pootng wayar kat blakang panel tuh wayer mane nak kena potong?? memang boleh laju ke?? ke meter jea yang laju??? heheh

    y
    yang kate nk kena

    dlu time blm ptg tu wayar 145km/j blh rasa tu power kereta xmau naik da..macam kena sekat gitu ,mgkn tu la speed cut hehe..tapi bila wayar da ptg kat blkg panel meter ,kereta steady sja lps meter smpi dkt stick reset km tu hehe
    avatar

    Post on 18/9/2011, 4:54 pm by adeqyana

    ooo..wayar warna hijau petronas tu kn bro??masalahnya klu potong wayar ni power stering akn mati..itu la aku malas mau potong..hihi..terpaksa tgu dpt beli system yg murah2..hihi..
    avatar

    Post on 18/9/2011, 6:39 pm by jezzboyz

    owhhh.. wire wane hijau?? ade sesiapa dapat bagi gambar x?? nak try?? tp kala pakai kaburetor leh jadi juga ke??? sbb macam jemu dah aku ngn enjin nih... hahahaha.. asik 120-130 jea leh p.... tp rase cam leh p170 jea kan GB850 nih kan?? mane lagi nak kena setting erkk???
    avatar

    Post on 18/9/2011, 6:46 pm by Kornurts

    fuumin wrote:iya bro kornurts enjin standard L2 turbo gearbox kancil 850

    ptt la bro...turbo baitu..hahahah..mmg cun la kreta ko bro...170 ba...sdgkn 140 pn begegar sda kaki sy..inikn lg 170...bkn alang2...aku pn surender oo klu bgtu bro..haha... respek
    avatar

    Post on 19/9/2011, 2:19 am by jezzboyz

    jadi mane2 GB mira nih boleh plug n play kat enjin kancil 850 ke??? macam drive shaft pon pakai yang kancil punye juga ke???

    berapa harga pasaran untuk GB mira l2s,l5,l6,l7,l9 nih erk?? auto n manual mane murah???

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/10/2017, 10:26 am