SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    GEAR BOX MIRA UNTUK KANCIL

    Share
    avatar
    jezzboyz
    CONTRIBUTOR
    CONTRIBUTOR

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 32
    location : KOTA BHARU
    Points : 6679
    Reputation : 9
    Number of posts : 1540
    15092011

    http://i38.servimg.com/u/f3 GEAR BOX MIRA UNTUK KANCIL

    Post by jezzboyz

    Saya Mahu bincang pasal Gear Box untuk kereta kancil yang bersesuaian... antara GB l2s,l5,l6,l7,l9 dan 850.. yang mane power dari segi pickup?? long distance??

    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 3/10/2011, 12:25 pm by jezzboyz

    beza je GB l2 ngn l2s?? ke same jea powernya??
    avatar

    Post on 4/10/2011, 11:15 am by adeqyana

    fuumin : sebelum ni mmg bunyi kipasnya bro,tp skrg kasar udah bunyinya..macam bukan bunyi kipas berpusing..macam ada benda yg berlaga..huhu..mati..

    kornurts : hehe..udah pencen bro,mls mau upgred2 lg..hehe..
    avatar

    Post on 4/10/2011, 1:41 pm by Kornurts

    adeqyana wrote:fuumin : sebelum ni mmg bunyi kipasnya bro,tp skrg kasar udah bunyinya..macam bukan bunyi kipas berpusing..macam ada benda yg berlaga..huhu..mati..

    kornurts : hehe..udah pencen bro,mls mau upgred2 lg..hehe..

    alala..turbo ko ada msalah ka bro??itu psal ka ko blg mau pncen uda..adehh...pelan2 ba bro..jgn la ko jual enjin n gb 850 ko..mna tau 1 hr nti ko kan perlukannnya..huhuhuhu...
    avatar

    Post on 5/10/2011, 4:02 am by fuumin

    bro adeqyana pencen upgrade tp akan maintain yg sedia ada tu hehe
    avatar

    Post on 5/10/2011, 5:34 pm by adeqyana

    kornurts : bkn juga pasal turbo kong tu bro mau pencen,macam beralih minat pi motor pula..hihi

    fuumin : hehe,skrg jrg terurus udah tu kereta bro..cuci pun jarang udah kereta ku tu..huhu
    avatar

    Post on 6/10/2011, 9:24 am by kent1189

    mcam mau merempit saja ni bro adeqyana.. suda mau main yg x da bumbung punya..haha
    avatar

    Post on 6/10/2011, 12:14 pm by adeqyana

    hehe..xada la bro..saja mau test2 yg xada bumbung ni..
    avatar

    Post on 6/10/2011, 4:11 pm by Kornurts

    halalala..gila ehh...main motol sda ko ni bro..adehhh...SIOLOON BIKERs..huhuhuhu
    avatar

    Post on 7/10/2011, 7:36 am by adeqyana

    hehe..xada la bro kornurts..saja2 mau test..tp kereta tetap juga no 1..cuma upgred mengupgred ni slow udah..pencarian brg2 rare pun dah slow..huhu..
    avatar

    Post on 7/10/2011, 6:21 pm by Kornurts

    adeqyana wrote:hehe..xada la bro kornurts..saja2 mau test..tp kereta tetap juga no 1..cuma upgred mengupgred ni slow udah..pencarian brg2 rare pun dah slow..huhu..

    hahaha...nah kn sda ku blg...aku pn tiada prcaya oo klu tba2 ko kasi tggl alam kereta bro...hahaha///bah,,boleh bah tu bro..itu la sebaiknya..pelan2 shja..jd sempat mngumpul dana..1 kali ngam timing sda..dana da ckup..angkt 1 kali brg2 yg dingini..btul kn bro??hahaha...

    ko punya gearbox bro L2 punya ka??
    avatar

    Post on 14/10/2011, 3:27 pm by keba

    ad sapa2 pnah try GB G100 x? x pun GB charade 1.3..
    avatar

    Post on 15/10/2011, 8:40 am by adeqyana

    kornurts : hehe..btl ckp bro tu..bkn la pencen sepenuhnya cuma slow2 skit la..ya bro,aku punya GB tu L2 LSD..yg enjin lama tu GB nya 850 punya...ooo ya,macam mana mau tau ya GB ni 850 @ 660?? ada beza ka klu tgok dari luaran?? blh ka enjin 850 tp guna GB 660??
    avatar

    Post on 15/10/2011, 11:34 am by jezzboyz

    keba wrote:ad sapa2 pnah try GB G100 x? x pun GB charade 1.3..

    geng2 main projek main drag boleh kot try resipi macam nih.... enjin kecil buh GB besar macam mane la powernya nanti...
    avatar

    Post on 15/10/2011, 4:34 pm by keba

    jezzboyz wrote:
    keba wrote:ad sapa2 pnah try GB G100 x? x pun GB charade 1.3..

    geng2 main projek main drag boleh kot try resipi macam nih.... enjin kecil buh GB besar macam mane la powernya nanti...
    agak rmai la yg pkai rsepi ni..tp xkompom nape gear 4 n 5 pkai ratio kancil 850..
    pdhal gear 3 GB charade da cecah 160
    avatar

    Post on 15/10/2011, 4:40 pm by Kornurts

    adeqyana wrote:kornurts : hehe..btl ckp bro tu..bkn la pencen sepenuhnya cuma slow2 skit la..ya bro,aku punya GB tu L2 LSD..yg enjin lama tu GB nya 850 punya...ooo ya,macam mana mau tau ya GB ni 850 @ 660?? ada beza ka klu tgok dari luaran?? blh ka enjin 850 tp guna GB 660??

    huhuh..nda pa ba bro...pelan2 sja..hihi..jd klu bgtu bro gb LSD tu lebih kuat dr gb 850 ka tu bro??ni cara mmbezakan gb 660 dan gb850 pn sy x tau ni..

    Mari kita mnta tanya sama bro keba pula??boleh tlong ka bro keba??huhuhu
    avatar

    Post on 15/10/2011, 4:46 pm by keba

    adeqyana wrote:kornurts : hehe..btl ckp bro tu..bkn la pencen sepenuhnya cuma slow2 skit la..ya bro,aku punya GB tu L2 LSD..yg enjin lama tu GB nya 850 punya...ooo ya,macam mana mau tau ya GB ni 850 @ 660?? ada beza ka klu tgok dari luaran?? blh ka enjin 850 tp guna GB 660??
    GB 660 n 850 ad 2 tempat je beza..
    dari segi luaran, bleh nmpak klac fork ad 2 keping..
    pastu 1 lg lock klac fork ngan gb inlet shaft..
    gb660 pkai pin biasa utk lock..
    tp gb850 pkai pin jnis tanam dlm utk lock..
    nak senang, bleh tgk kat klac fork je..
    refer pic, dlm bulat merah tu hujung kabel klac..
    dlm bulat biru tu klac fork..gb850 ad 2 keping n gb660 ad skeping je..
    ni utk panduan gb kancil..gb mira tidak
    avatar

    Post on 15/10/2011, 4:51 pm by Kornurts

    Thanks bro keba..huhuh..jd dlm pic tu gb 850 la tu kn bro??ada dua keping fork??
    avatar

    Post on 15/10/2011, 6:44 pm by adeqyana

    ooo macam tu ya keba, tq atas info tu... sbb aku pny enjin dulu 850 GB automatik... jd tukar pg manual GB... so itu aku x tau hari tu kena pasang GB 660 atau GB 850.... takut kena tipu... Tq sekali lagi keba...

    fuhh,dgr khbr ko nak upgrade enjin, enjin apa keba? terbaek lah... hihihi
    avatar

    Post on 15/10/2011, 6:55 pm by adeqyana

    ooo,ya ka keba...alamak aku macam kna tipu je keba sbb GB enjin lama aku ada sekeping jak benda yg dalam bulatan biru tu..huhu,sedihnya aku br tau selama ni enjin yg aku pakai rupanya GB nya 660 punya..tp enjin L2 yg aku pakai skrg ni ada 2 keping pula benda yg dalam bulatan biru tu..mgkin enjin kancil ngan mira lain kot kn keba..
    avatar

    Post on 16/10/2011, 1:28 am by kent1189

    cuba tengok2 luaran GB L2 LSD dulu bro, mana tau sama dgn 660 kancil punya...
    avatar

    Post on 16/10/2011, 1:51 am by jezzboyz

    keba wrote:
    jezzboyz wrote:
    keba wrote:ad sapa2 pnah try GB G100 x? x pun GB charade 1.3..

    geng2 main projek main drag boleh kot try resipi macam nih.... enjin kecil buh GB besar macam mane la powernya nanti...
    agak rmai la yg pkai rsepi ni..tp xkompom nape gear 4 n 5 pkai ratio kancil 850..
    pdhal gear 3 GB charade da cecah 160

    mungkin takut enjin blow kot.. terlampau laju nanti.. piston xmampu tampung... gear 3 160.. gear 4 220 n gear 5 300 kan pech enjin tuh naye kepada pemilik...
    avatar

    Post on 16/10/2011, 7:40 am by adeqyana

    kent1189 : maksud aku bro enjin lama aku tu..pomen tipu ckp itu GB 850..padahal GB 660 rupanya..rupanya enjin 850 aku yg lama tu bergearbox kn 660..rasa tertipu pula aku biar pun aku dah xpakai enjin tu..yg enjin L2 skrg aku pakai ni GB LSD,tp ada 2 fork macam dlm gbr keba tu..kn enjin L2 660,so GB pun 660 juga la kn..
    avatar

    Post on 16/10/2011, 7:47 am by kent1189

    jezzboyz wrote:
    keba wrote:
    jezzboyz wrote:
    keba wrote:ad sapa2 pnah try GB G100 x? x pun GB charade 1.3..

    geng2 main projek main drag boleh kot try resipi macam nih.... enjin kecil buh GB besar macam mane la powernya nanti...
    agak rmai la yg pkai rsepi ni..tp xkompom nape gear 4 n 5 pkai ratio kancil 850..
    pdhal gear 3 GB charade da cecah 160

    mungkin takut enjin blow kot.. terlampau laju nanti.. piston xmampu tampung... gear 3 160.. gear 4 220 n gear 5 300 kan pech enjin tuh naye kepada pemilik...

    gear 5 300km/j? biar betul bro... dh mau cecah top speed Ferrari 458 Spider 320km/j, 0-100km/j in 3.4sec V8 engine 570hp..haha. GB apa bule smpai 300km/j tu bro?
    avatar

    Post on 16/10/2011, 7:54 am by kent1189

    adeqyana wrote: kent1189 : maksud aku bro enjin lama aku tu..pomen tipu ckp itu GB 850..padahal GB 660 rupanya..rupanya enjin 850 aku yg lama tu bergearbox kn 660..rasa tertipu pula aku biar pun aku dah xpakai enjin tu..yg enjin L2 skrg aku pakai ni GB LSD,tp ada 2 fork macam dlm gbr keba tu..kn enjin L2 660,so GB pun 660 juga la kn..

    Owh, paham2.. hehe. rasanya pomen tu x dpt jumpa GB850 manual tu bro, kan apkat x da jual 850GB punya.. jadilah RARE GB 850nih. sbb tu dia masuk ja GB 660 bro, tapi kalu dia ambik dri apkat, mmg GB 660 L2/L2s la yg melekat kt enjin lama 850 kaw tu kan.. kalu dia ambik GB 660 ori kancil mmg lembik la jln enjin 850 tuh kan..
    avatar

    Post on 16/10/2011, 8:30 am by adeqyana

    itu la pasal bro..sbb aritu tukar pomen tu ckp GB 850..jd mati2 la aku percaya GB 850..huhu..tertipu btl aku selama ni..patut xberapa ada larian 850 aku tu,huhu..xapa,baut ni satu pengalaman..hihi..nasib baik ada sioloon ni,klu tak sampai bila2 aku xtau pasal GB ni..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/8/2017, 5:01 pm