SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    proton saga LAMA boleh masuk enjin apa?

    Share
    avatar
    ravekeeper3
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 32
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : request?
    Points : 5327
    Reputation : 1
    Number of posts : 200
    26112011

    http://i38.servimg.com/u/f3 proton saga LAMA boleh masuk enjin apa?

    Post by ravekeeper3

    sya mau taw saga lama tu...yang model C12 tu, bole masuk enjin apa aa? yang bole reg punya laaa...4g93 ka limit?
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 26/11/2011, 4:40 am by Sars9961

    4g91, 4g92 mivec, 4g93 gsr, 4g61 mirage.. tp rasanya ada sda topik yg bkaitan dgan ni bro.. cuba cari
    avatar

    Post on 26/11/2011, 2:17 pm by ravekeeper3

    sya baru mo jinak2 dgn proton @ mitsu ne bro...beliou suru kahwin...jd mo cari kreta family..
    avatar

    Post on 27/11/2011, 5:06 am by Sars9961

    cari family car? jadi kenapa mau main proton? bingung2 ni bro.. hehe
    avatar

    Post on 27/11/2011, 12:54 pm by ravekeeper3

    senang cari part....hahahahah! hmm..kalu 4age sya tau mana mo cari...tp jarang ne sya nmpk orng offer 4g93...ada ka? kalu ada harga enjin tu besa berapa aa?
    avatar

    Post on 27/11/2011, 3:06 pm by Sars9961

    gsr bnyak ba bro.. d kuala penyu bnyak orang main tu barang.. tp yg balik2 sda saya jumpa 4g63 la, vr4.. buli jgk try endorse ni yg pnting poket tabal la
    avatar

    Post on 27/11/2011, 5:55 pm by ravekeeper3

    4g93 tu bukan vr4 kan?
    avatar

    Post on 29/11/2011, 7:20 am by Sars9961

    4g93 gsr.. 4g63 baru vr4.. buli try google ba bro, manataw sya silap..
    avatar

    Post on 29/11/2011, 8:06 am by bumbek

    4G93T GSR, 4G93 N/A, 4G63T EVO/VR4/RVR ada juga N/A. Mau register limit sampai 1.8 jak.... poket tebal pun tak dpt tolong dah skrg coz sayang bah..... kalau mau 2.0 4G63T kasi kahwin sama 4G67 punya blok baru endorse.
    avatar

    Post on 29/11/2011, 10:57 am by Sars9961

    tp aku dgar2 bro 4g67 susah mau jumpa sda skrang.. yg sya taw ada iswara purple d inanam la pkai tu enjin
    avatar

    Post on 29/11/2011, 1:24 pm by ravekeeper3

    ei? knapa pula 4g6x yng kna bikin utk performance? bukan patt 4g9x ka? hmm..4g92 mivec tu mcmana enjin dia tu? bule kasi senarai ka enjin2 1.8 yang bole masuk saga? herga enjin2 bgini lbih kurang berapa aa? dn mana wokshop yang pakar install mitsu punya engine ni?
    avatar

    Post on 29/11/2011, 1:58 pm by Sars9961

    4g6 series pun kuat ba bro.. bukan 4g9 series sja yg kuat.. 4g92 mivec tu enjin mitsubishi yg ada teknologi mivec, lebih kurang macam vtec.. cuba google bro, bnyak tu info yg bro bleh dapat bbanding tnya satu2.. hehe.. kalau harga pula, ready ja la rm6-8k, masuk pasang..
    avatar

    Post on 29/11/2011, 5:30 pm by ahmad_dhani

    ni kereta tuk racing tau tuk jalan2???klu tuk racing vr4 tau injin evo bole saja tp klu tuk jln2 santai pakai injin siri 4g91,92,93 pun ok....yg penting d rigester la....
    avatar

    Post on 30/11/2011, 1:26 am by ravekeeper3

    ini kereta utk bawa jalan2 family ja ba bro..tiada maw racing pnya...tp...maw juga enjin kuat utk kasi lepas tu gatal2 di kaki bila bawa saturang...hehhehe..waaaaaa....bgitu mahal ka mo pasang? Sad 4age murah lagi la kalu bgini...hmm..Sad
    avatar

    Post on 30/11/2011, 5:43 am by Sars9961

    kalau mau siok2 sja bro upgrade la tu 4g15.. sedap jgk tu bro kalau upgrade, tp mmg akan sampai tahap yg kita nda puas hati, d sana la baru tukar enjin pg cc besar.. hehe
    avatar

    Post on 30/11/2011, 5:35 pm by ravekeeper3

    4g15 tu bukan engine magma a tu bro...hmm...tu yng besa ja tu....4g93 bole masuk kn? brapa harga engine ni?
    avatar

    Post on 1/12/2011, 2:56 am by im

    ravekeeper3 wrote:4g15 tu bukan engine magma a tu bro...hmm...tu yng besa ja tu....4g93 bole masuk kn? brapa harga engine ni?
    bole masuk, samada turbo @ n/a...harga injin macam sekitar RM8k klu ada lubuk la...
    avatar

    Post on 1/12/2011, 3:46 pm by ahmad_dhani

    susah2 kasi masuk tebo kit jak,kos murah....
    avatar

    Post on 3/12/2011, 1:24 pm by ravekeeper3

    hmm...susa ni mo pilih engine mana satu...baaaaaanyk ni enjin yang sya jumpa....apa enjin yang sama mounting dia sma ni 4g13? sya tida mo pergi kasi pindah kaki dia...sya google kn, punya buruk dia punya hp! dlm 70hp ja ka 4g13 ...aiyaaa...mana bole ni bgini...sya jalan naik bukit KB selalu....sya mau yang ada 140hp at least...yang lebih kurang 4age gitu...jadi enjin mana aaa? tida mo kasi pindah kaki juga...
    avatar

    Post on 3/12/2011, 6:23 pm by Sars9961

    bro, ko try bawa dulu ba baru ko taw macam mana power iswara tu.. saya pun selalu jgk pulang balik kb, ok ja pun kalau naik bukit, bnyak jgk kereta saya buli potong.. yg pnting air con off, sama tu enjin masi fit..
    avatar

    Post on 4/12/2011, 9:45 am by ravekeeper3

    owk bro...sya mo tnya bro sars,...enjin ko 4g13 juga? kaburetor kan? tida makan minyak ka? klu pulang balik kb kk tiap2 hari, berapa minyak abis satu minggu?
    avatar

    Post on 5/12/2011, 9:40 am by Sars9961

    ya bro saa pakai 4g13 jgk, kaburetor.. tu enjin kalau ko tiada kacau, semua standard tmasuk ekzos, memang jimat tu.. kalau pulang KB slalu saya isi rm30 sebelum jalan, tahan jgk pulang balik 1 hari, bnyak lebih lg.. sekarang saya kacau ekzos system, rm30 pun masi lg buli tahan pulang balik KB-kk
    avatar

    Post on 5/12/2011, 10:54 am by ravekeeper3

    eih...jimat juga tu oo...hmm...bule juga la sya pakai carb dlm 1 thun gitu...Smile kalu mo bkin enjin, dimana tpt bikin aa?sya tau da mana mo cari engine complete tp...tpt pasang, nda tau dmana...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/7/2017, 3:42 am