SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Ignition Coil Plug Turbo

    Share
    avatar
    nomo
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Age : 37
    location : kota kinabalu
    Points : 7027
    Reputation : 0
    Number of posts : 98
    19122011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Ignition Coil Plug Turbo

    Post by nomo

    salam semua...sesapa ada pengalaman buat projek convert coil plug turbo kepala merah ke standard kelisa/kenari.
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 29/12/2011, 11:40 pm by keba

    ni coil plug L6 kan bro? enjin ni mmg sedap tp salu problem..
    taon ni saja kat bgkel sa, sudah 2 bjik enjin ni kami convert ke coil hitam..
    coil plug ni kalau nk pakai, kena tukar 1 set dgn wiring..
    kalau x, enjin jd semput
    avatar

    Post on 29/1/2012, 6:33 am by nomo

    Yup! ni coil L6/7/9 turbo punya. saja nak test post kat sini pasal ni coil,dah tanya kat org kena juga datang sekali ngan wiring ori dia.tapi dah dapat YRV punya coil
    avatar

    Post on 1/2/2012, 6:28 pm by keba

    coil yrv masuk kat myvi 1.3 bleh la..
    kalau nk masuk kat kelisa, viva, kenari, xdpt masuk sb skru laen..

    Post on 5/3/2012, 4:43 pm by piston

    sa baru tukar coil masalahnya lepas kasi buka tu distributor tu hari, saya kasi start start enjin jadi tu kedudukan piston sudah lari, camna mo pasang balik tu distributor....ada yang bole tolong tolong ka kasi nasihat sikit camna mo pasang balik....
    avatar

    Post on 17/3/2012, 11:03 pm by keba

    piston wrote:sa baru tukar coil masalahnya lepas kasi buka tu distributor tu hari, saya kasi start start enjin jadi tu kedudukan piston sudah lari, camna mo pasang balik tu distributor....ada yang bole tolong tolong ka kasi nasihat sikit camna mo pasang balik....
    kreta apa? susunan plug cable ikut macam asal x?

    Post on 18/3/2012, 12:20 pm by piston

    kereta iswara 1999, ya cable masih ikut susunan, sudah settle pasang distributor, tapi sekarang masalah enjin nda rev, sudah tekan abis minyak dalam 200-300 rpm ja,ada yang pengalaman masalah begini ka
    avatar

    Post on 20/3/2012, 3:08 pm by keba

    piston wrote:kereta iswara 1999, ya cable masih ikut susunan, sudah settle pasang distributor, tapi sekarang masalah enjin nda rev, sudah tekan abis minyak dalam 200-300 rpm ja,ada yang pengalaman masalah begini ka
    xpnah pulak jmpa prob macam ni. mnyak cukup x? try cek carburetor dl

    Post on 20/3/2012, 5:26 pm by piston

    minyak tak dapat check,meter dah rosak, tapi kalau minyak tiada terus mati, ni steady enjin tu 200-300 rpm ja
    avatar

    Post on 22/3/2012, 11:10 am by keba

    maksud mnyak masuk ke enjin cukup x? bukan mnyak dlm tangki.
    try cuci karburetor dl

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:11 pm