SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Servis Throttle body

    Share
    avatar
    ss7466l
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 29
    location : sandakan
    Points : 4160
    Reputation : 1
    Number of posts : 4
    23122011

    http://i38.servimg.com/u/f3 Servis Throttle body

    Post by ss7466l

    Salam warga sioloon.

    saya nak tanya, bagaimana cara bersihkan Throttle body kreta ? Apa brand pncuci yg bagus? threebond,motul etc.

    kalau kita hantar servis di bengkel, kira2 brapa kosnya?

    tq. Smile
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 24/12/2011, 2:49 pm by AIRpulse

    rasa kalau Throttle body tak perlu pakai threebonds. cukup suda cuci pakai WD40

    aku baru2 ni servis TB kereta proton aku (enjin pandai mati kalau berhenti di trafik light time pasang ekon) kawan aku just buka TB tu, kemudian spray dengan WD40, lap kering2, kasi jemur lagi bagus..kemudian pasang balik..selesai terus masalah aku hehehe

    harap dapat membantu
    avatar

    Post on 24/12/2011, 5:05 pm by ss7466l

    Orite. Thanks bro Smile
    avatar

    Post on 24/12/2011, 5:15 pm by Sars9961

    bro AIRpulse, apa kereta ko bro? aku pakai iswara ba, carb.. sama ka cara dia dgan ko pnya tu?
    avatar

    Post on 24/12/2011, 6:06 pm by AIRpulse

    ss7466l - no problem bro

    Sars9961 - aku satria, injection..hum...kalau carb aku nda pasti bro..mungkin lagi selamat kalau kau pakai tu spray carb ...
    avatar

    Post on 4/2/2012, 12:12 pm by FAREL

    cukup suda cuci pakai WD40 ok jugak..
    avatar

    Post on 16/2/2012, 1:39 pm by im

    AIRpulse wrote:rasa kalau Throttle body tak perlu pakai threebonds. cukup suda cuci pakai WD40

    aku baru2 ni servis TB kereta proton aku (enjin pandai mati kalau berhenti di trafik light time pasang ekon) kawan aku just buka TB tu, kemudian spray dengan WD40, lap kering2, kasi jemur lagi bagus..kemudian pasang balik..selesai terus masalah aku hehehe
    kereta sy pernah jgk bermasalah macam diatas, lps service totol body, xmati2 sdh time kereta mau berhenti@masa jumpa trafik light...kereta injin efi vdo...cuma mslh skrg ada semput sikit masa tkan minyak...

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/8/2017, 5:05 pm