SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Mintak tips nak tukar engine

    Share

    syahidjamil
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Selangor
    Age : 29
    location : Shah Alam
    Points : 4236
    Reputation : 1
    Number of posts : 2
    09012012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Mintak tips nak tukar engine

    Post by syahidjamil

    Hi semua otai2,


    Saya nak convert enjin kancil 850 manual ke turbo. Sebab kancil ni dah lama (1997),
    satu2 hal dia buat. Saya pun dah berhabis byk $$$ repair. Xok2 jugak.

    Saya pun niat nak pakai untuk pergi kerja, jalan2. bukan nak buat main la.
    Sekali-sekala nak balik utara jauh nu (Langkawi). Sedap untuk jalan jauh ok la.

    Saya xtahu sgt pasal kereta ni. Nak mintak pendapat.

    Engine apa yang seswai (dari segi cost nak convert dan maintenance nanti),
    dan apa barang2 dari engine lama yg blh saya amik kasi tiptop lagi engin baru ni?

    Terima kasih otai2.. Wink
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 12/1/2012, 3:02 am by rayz yokai

    enjin L2s la bro....enjin comform lulus jpj...bnk da kereta kancil guna ni enjin...maintenance pn ok jg bro...
    avatar

    Post on 12/1/2012, 5:37 am by Kornurts

    support bro rayz,,,enjin L2s mmg trbaik...tahan lasak brbanding yg lain...
    avatar

    Post on 12/1/2012, 11:42 pm by keba

    L5 jbjl..elok jalan jauh sb turbo ballbearing.. malu
    L2 pn ok..lasak tp turbo bukan ballbearing
    avatar

    Post on 13/1/2012, 5:56 am by bebiri

    L2 lasak dan share spare part kancil (bkn semua)
    L5 jbjl (4 pistons) smooth utk jln highway.

    #kalau nak pickup driving d area town =L2,kalau selalu drive di highway =L5 JBJL..perbezaan L2 senang nak maintain compare L5..L5 pakai timing chain (tidak ada timing belt,pakai rantai macam rantai motorsikal).L5 JBJL ada 4 piston jadi engin kurang gegar dan bunyi tidak mcam munyi motorbot. Very Happy

    *saya budak baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan Laughing .

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/10/2017, 8:35 am