SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Tukar Enjin

    Share

    Shukani(purpleLover)
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 24
    location : kota kinabalu
    Points : 4202
    Reputation : 1
    Number of posts : 2
    19022012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Tukar Enjin

    Post by Shukani(purpleLover)

    boleh ka saya tukar enjin kenari saya 1.0cc ke 1.3 cc??

    Tolong saya OTAI..

    Saya Kurang pengetahuan ni.

    maklumla, baru dalam industri ini...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 19/2/2012, 4:10 pm by Sars9961

    buli bro.. ada guideline dia tu tp paling pnting tdak lebih 25% la kenaikan cc.. 1.0 pg 1.3 masi lepas lg
    avatar

    Post on 19/2/2012, 7:00 pm by keba

    bgantung kpd kreta apa..kalau kenari, kelisa, viva mau masuk 1.3, perlu apply status PG10 dl..
    tp kalau myvi 1.0 masu masuk 1.3, xpelu apply PG10

    Post on 20/2/2012, 8:13 am by airelboy

    Salam bro yang otai, saya baru je tukar enjin pakai L5 4 silinder twincam

    ada beberapa masalah harap bro semua dapat tlg

    1. bila saya bawak 135km/j rmp dah mencecah 6k gear 5 (apa masalah yang berlaku bro apa yang perlu saya buat)dah test dgn gps speed meter sama cuma rpm naik tinggi
    lari 90km.j rpm dah 4k gear 5

    2. bila tekan minyak laju akan keluar e2 bunyi angin cihhh tp masalahnye tiap kali nak pcut bunyi
    kalu setakat tukar class je xpe ni tiap masa speed naik bunyi, kuat plk 2 bunyinya..tlg bro xtahan bunyi angin 2.

    3. macamna nak buang cut off enjin ..bila sampai 135km.j dia dah cut...ada cara yg boleh cut x bro otai semua..(kos yg xtinggi)
    avatar

    Post on 20/2/2012, 12:10 pm by keba

    airelboy wrote:Salam bro yang otai, saya baru je tukar enjin pakai L5 4 silinder twincam

    ada beberapa masalah harap bro semua dapat tlg

    1. bila saya bawak 135km/j rmp dah mencecah 6k gear 5 (apa masalah yang berlaku bro apa yang perlu saya buat)dah test dgn gps speed meter sama cuma rpm naik tinggi
    lari 90km.j rpm dah 4k gear 5

    2. bila tekan minyak laju akan keluar e2 bunyi angin cihhh tp masalahnye tiap kali nak pcut bunyi
    kalu setakat tukar class je xpe ni tiap masa speed naik bunyi, kuat plk 2 bunyinya..tlg bro xtahan bunyi angin 2.

    3. macamna nak buang cut off enjin ..bila sampai 135km.j dia dah cut...ada cara yg boleh cut x bro otai semua..(kos yg xtinggi)

    salam..bro, kalau bleh buka thread baru ya..

    1. mmg spesies enjin jbjl macam tu..sb enjin L5 jb, L6, L7, L9 da pkai flywheel ringan..jd mmg rpm dy tinggi..mmg normal macam tu..

    2. bunyi angin tu dari mana bro? filter angin masih pkai std ke dah tukar? mgkin bnyi angin turbo sb turbo tgh spool..

    3. cara plg senang, pkai je timer hks yg bleh baca speed..xpun pkai speed meter..tp hnya bleh cut pd speed ttentu sb rpm cut x buang lg..L5 jbjl ad rpm cut pd 8500rpm

    Post on 20/2/2012, 1:18 pm by airelboy

    tq bro sorry saya budak baru belajar x taw mn mau tulis ..
    TQ..

    Post on 20/2/2012, 1:28 pm by airelboy

    Salam bro otai..

    saya mau tny kalu xpakai break disk belakang lepas ka test dgn puspakom

    agak2 bro mahal x harga haftcut L5 rm3000..

    n lg 1 bro otai blh bg pndpt x mcmn nak reduse minyak bila pkai turbo..

    pergghh..memg terasa bila pkai enjin L5 ni..macam air je minyak..

    avatar

    Post on 22/2/2012, 5:28 pm by im

    airelboy wrote:tq bro sorry saya budak baru belajar x taw mn mau tulis ..
    TQ..
    thread bro sudah dialihkan ke section yg betul cuma perlu tukar tajuk saja tu...tq kerna menyertai forum di web ni...

    Post on 23/2/2012, 4:25 pm by Shukani(purpleLover)

    tq...
    boleh bagi guideline dia ka??
    agak2nya, enjin apa yg leh sy tukar utk kasi nek cc??
    avatar

    Post on 17/3/2012, 11:43 pm by keba

    airelboy wrote:Salam bro otai..

    saya mau tny kalu xpakai break disk belakang lepas ka test dgn puspakom

    agak2 bro mahal x harga haftcut L5 rm3000..

    n lg 1 bro otai blh bg pndpt x mcmn nak reduse minyak bila pkai turbo..

    pergghh..memg terasa bila pkai enjin L5 ni..macam air je minyak..

    disc brake blkg tu wajib kalau kreta status PG10 shj. contoh bila kenaikan cc enjin lbih 25% drpd enjin asal. kalau stakat kancil 660 nk masuk L5, L2 tu x de masalh ngan puspakom.
    avatar

    Post on 17/3/2012, 11:45 pm by keba

    Shukani(purpleLover) wrote:tq...
    boleh bagi guideline dia ka??
    agak2nya, enjin apa yg leh sy tukar utk kasi nek cc??
    kenari ka bos? trus masuk enjin yrv tiptronic la. kompom bleh cucuk2 merce n bmw kat highway. cuma kenari bila masuk yrv, kena status PG10 d mana pmasangan disc brake blkg adalh wajib. laen2 mod, xde yg susah sb dah ramai yg masuk enjin yrv kat kenari.
    avatar

    Post on 18/3/2012, 6:53 am by bebiri

    pada pendapat sya 135km/j laju suda tu.kancil d design utk town area,utk jimat minyak,senang parking dll.standard laju 90-100km/j jadi 135km tu da okay.jgn kasi laju2 tu kancil body dia nda kuat,bergagar tu stereng geng..lagipun jalan d malaysia ni nda berapa bagus compare dgn jalan di jepun^^..anyway kalau mau jua kasi naik tu laju pastikan yg lain2 jua diupggrade cth suspension and brake. malu
    avatar

    Post on 18/3/2012, 7:51 am by afwan

    baru saya tahu..hehehe..klu kelisa macam tu juga ka?klu mo masuk yrv?
    avatar

    Post on 20/3/2012, 3:13 pm by keba

    afwan wrote:baru saya tahu..hehehe..klu kelisa macam tu juga ka?klu mo masuk yrv?
    kelisa pun sama jgk. sama dgn kenari, bleh masuk enjin n cross member yrv trus. pnp shj

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 18/11/2017, 9:07 am