SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Macam mana mau buat itu tayar condong?

    Share
    avatar
    scrypto
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 34
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 03719
    Points : 7331
    Reputation : 0
    Number of posts : 385
    01032012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Macam mana mau buat itu tayar condong?

    Post by scrypto

    saya mo buat itu tayar belakang condong macam ni gambar.. saya pakai rim 15" 7jj.. tidak melekat ka tu rim sama body di bahagian dalam tempat tayar tu?
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 1/3/2012, 12:10 pm by scrypto

    saya pakai kelisa...
    avatar

    Post on 1/3/2012, 4:24 pm by Kornurts

    besa org pkai adjustble chamber ni bro..klu bhgian dlm tyar& finder sngkut,kna ketuk la..tgk offset rim jg...yg bhgian luar pla kompom lipat abis..minat ko main -ve chmber ni ar bro..
    avatar

    Post on 1/3/2012, 5:16 pm by scrypto

    hehehhe.. baru mo try ba ni kekekek... sadap jg main rim lebar male female ni.. tp kalau org duduk belakang kompom itu lips rim sangkut di body tepi kereta tu... rasa2 adjustable chamber ni berapa kos? di mana ada jual? kompom kalau buat begini tayar makan sebelah la kan hehehhee
    avatar

    Post on 1/3/2012, 5:17 pm by scrypto

    skg ni tapak spring belakang yang bahagian atas kena grind sebab bahagian dalam kena itu rim sama tayar..
    avatar

    Post on 1/3/2012, 5:26 pm by Sars9961

    rasanya kalau kelisa masuk 15x7jj nda pyah camber pun boleh tu bro.. sbb slalu org main camber ni yg rim lebar gila2.. 8.5jj ke atas.. dorang camber utk kasi masuk pg tayar pg dalam fender, sbb kalau nda camber, tkeluar tayar tu, kena body.. 15x7 ni bole jgk camber tp kalau offset kecil la, kalau offset +30 ke atas rasa nya nda cantik.. ni pendapat ja la bro, tnggu otai2 stance & fitment masuk
    avatar

    Post on 2/3/2012, 2:34 am by Kornurts

    yups..macam bro Sars9961 ckp,kna tgk offset rim jg..mmg mkn sbelah la tyr klu macam ni bro..x apa,kasi tukar2 ja kiri ke knan,knan ke kiri..hihi..tp last2 bhgian tgh jg yg msh tebal..d tepi mmg halus..asalkn minat,buat sja bro..hehe..
    avatar

    Post on 2/3/2012, 3:58 am by Sars9961

    asal minat smua jd.. oyah jgan lupa stretch tire bro.. bru cun.. hehe
    avatar

    Post on 2/3/2012, 4:58 am by scrypto

    hahahahha.... memang sakit la tukar tayar... kalau main ketuk nda mau telampau ketuk keluar la... d mana ada buat ni barang?
    avatar

    Post on 2/3/2012, 3:40 pm by Kornurts

    oo yaa..macam bro Sars9961 ckp tu..pkai tyar yg kurang lebar brbanding lebar rim tu..dpt atasi msalah sngkut d finder luar dlm jg tu..strecth tyre ka tu bgtu bro Sars??hehe..

    d kdai aligment ada bt ni bro..tp bkn smua tmpt la..
    avatar

    Post on 2/3/2012, 4:55 pm by scrypto

    tayar memang nda lebar... tp takut pula saya itu lips rim yg kena.. macam ada harapan mau kena pergi fender hehehhee
    avatar

    Post on 2/3/2012, 5:56 pm by Sars9961

    ya stretch tyre la tu bro kornurts.. hehe.. slalu 7jj ni kalau stretch masuk 165, 175 nda nampak btul stretch dia.. tp kalau sda masuk 165 angin mau selalu kena monitor, kalau tdak skjap ja tayar tu tahan..

    jgan takut mau kena fender bro.. mmg bgtu la mainan dia tu.. kalau aku nda silap istilah bgtu tu tsuraichi.. buli try google, mmg bgtu la setting dia, lips tu mau cium fender sda.. dr berani ko sja tu bro mau buat.. tp setting mau ngam, offset mau cun2 jgk.. offset ko brapa bro?
    avatar

    Post on 2/3/2012, 6:00 pm by Sars9961

    kalau mau tgok macam mana rupa tayar kena stretch, buli tgok sini, www.tyrestretch.com
    avatar

    Post on 3/3/2012, 2:44 am by kent1189

    Ada sorang mmber aku d cni yg pkai RIM 15" NI, dia selalu komplen angin pandai lepas kalu langgar kelopak air..hehe. dia pkai kancil belalang, chmbr -ve juga..
    avatar

    Post on 3/3/2012, 12:38 pm by Kornurts

    hehe..angin mmg pndai kurang tu klu pkai tyr strecth..besa org letak gam silikon d siring2 antara tyr dgn rim tu utk elakkn angin brkurang...
    avatar

    Post on 13/3/2012, 9:27 am by kent1189

    Aku tengok mmber punya arm blakang tu mcam kena "jack" kasi bengkok.. betul ka apa yg aku tenguk ni. mmber pn x tau apa mekanik buat kt kancil dia smpai jdi cmtu..hehe.

    Post on 23/10/2012, 2:17 pm by joekar

    sng ja nk buat tu..kasi full ja camber mu..kau p ja tmpt aligment..
    avatar

    Post on 24/10/2012, 3:48 pm by kent1189

    joekar wrote:sng ja nk buat tu..kasi full ja camber mu..kau p ja tmpt aligment..
    Kalu depan senang la nk buat gitu, tapi kalu blakang, yg x dpt ejas chamber mau kasi jack juga tu..hehe

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 16/7/2018, 5:52 am