SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Tolong Budak Noob Ni Please. Kejap Ja. Masalah Kancil 850.

    Share

    SekarangAkuJualReload
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 25
    location : Kota Kinabalu
    Points : 4317
    Reputation : 1
    Number of posts : 7
    03032012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Tolong Budak Noob Ni Please. Kejap Ja. Masalah Kancil 850.

    Post by SekarangAkuJualReload

    Salam 1Malaysia..

    kancil 850 sy ni bnyak mslh, klu sy list satu-satu raya haji thun dpn pn xkn abis malu ..hehe..cmni la..mslh utma sy:

    1. klu meter rpm kt 2.5, ada bnyi b'geser kdgrn. dri mna bnyi tu Shocked ??

    2. a/c sya h/pressure 300 lbh, l/pressure 60psi klu xsilap. mekanik ckp sptutnya value tu bkn cmtu. dia ckp dia pn xpnah jmpa mslh cmni. so pa pndpt korang?

    3. sy cdang nk upgrade la sikit kancil sy ni, 2 plihan, enjin L2 or Kelisa 1.0??..mna yg bgus? n agagak brpa kos yg diperlukan utk pnukaran tu?

    4. prlu ka sy tukar ekzoz tu, sbb ada member ckp enjin 850 tkr ekzoz akn jadi lemas dan x bermaya..so pendapat korg?

    Jadi dgn merendah diri sy hrp ada la otai2 yg nk jwb solan sy ni cry . Thanks!
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 6/3/2012, 6:54 am by kent1189

    Emm.. no 1 & 2 tu aku x da idea bro..

    No.3, kalu enjin kelisa 1.0 lagi bagus rasanya kalu untuk daily driven yang berkuasa dan pemanduan jauh kalu nk enjin N/a. tapi kalu bro mau men turbo dan suka bunyi kecis2 tu, L2s la jwb nya..haha.

    No4 pula, pd pngalaman aku pkai 850 ni, dulu aku guna juga eksoz besar juga..x da juga lemas enjin. cukup la 1.5-1.7 inch paiping tu. Tapi kalu dh guna paiping besar (2 inci dan keatas) macam paiping turbo tu, lemas la juga enjin. Kalu x pasti, biar taukeh kedai tu yg suggest saiz bro..

    Post on 17/3/2012, 7:00 am by SekarangAkuJualReload

    kent1189 wrote:Emm.. no 1 & 2 tu aku x da idea bro..

    No.3, kalu enjin kelisa 1.0 lagi bagus rasanya kalu untuk daily driven yang berkuasa dan pemanduan jauh kalu nk enjin N/a. tapi kalu bro mau men turbo dan suka bunyi kecis2 tu, L2s la jwb nya..haha.

    No4 pula, pd pngalaman aku pkai 850 ni, dulu aku guna juga eksoz besar juga..x da juga lemas enjin. cukup la 1.5-1.7 inch paiping tu. Tapi kalu dh guna paiping besar (2 inci dan keatas) macam paiping turbo tu, lemas la juga enjin. Kalu x pasti, biar taukeh kedai tu yg suggest saiz bro..

    thanks 4 d info~~ malu respek
    avatar

    Post on 17/3/2012, 2:19 pm by Kornurts

    1.cuba dgr btul2 bunyi tu dgn dr mna bro..klu bhgian cover head enjin.,ada mslah dgn valve/camshaft..bunyi tu boleh jg dtg dr alternator,compressor..(apabila enjin makin pusing laju)

    2.enjin Kelisa jepun lbh power dr kelisa M'saya..L2s(turbo driven)..haha

    4.aku prnh pkai piping 2 inci..enjn 660 std..bunyi ja macam Vtec,tapi larian 'ayam'..hahahah..
    avatar

    Post on 17/3/2012, 2:29 pm by Shinigami_TWU

    Kornurts: ko dah taw tu piping besar gtu bakal buang angin,, loss ko pki jugak.. dah mmg kaw ayam.. jd ko mo larian ayam jugak kan?? aq phm bha prasaan mu jooo... hahaha
    avatar

    Post on 17/3/2012, 4:29 pm by Kornurts

    Shinigami_TWU wrote:Kornurts: ko dah taw tu piping besar gtu bakal buang angin,, loss ko pki jugak.. dah mmg kaw ayam.. jd ko mo larian ayam jugak kan?? aq phm bha prasaan mu jooo... hahaha

    ekkk..jgn ko mnghina...time tu aku blm tau apa2 psal kreta..main grodok ja..tp larian dpt jg 120 ba..time lowet abis teda spring hr tu..itu cerita dulu la..skrg ada baby in car sda,larian 80/90 ja ba boss..hahahah
    avatar

    Post on 17/3/2012, 10:24 pm by keba

    no 1 tu x kompom bnyi ape. bleh specific lg? bnyi kat mana? bila bnyi? masa idle ke masa kereta tgh jalan?

    no 2, pressure a/c? bia je. asal sejuk sudahh. haha

    no 3, bgantung kpd minat n tujuan. kalau nk pakai enjin kelisa, pastikan bgkel yg benar2 tau cmane nk pasang. kos lbh kurang je antara kelisa n L2 tp kelisa dpt enjin, gb, wiring n ecu shj. L2 lak dpt halfcut.

    no 4, kancil 660 sa dl pn pkai piping 1.7. xde pulak lemas. cuma pastikan bullet n mufler tu dari spesies yg elok. bullet elok pakai jnis spiral

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/8/2017, 6:04 am