SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    SQ style ICE V8

    Share

    Andreww
    SENIOR
    SENIOR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 32
    location : Beaufort
    Points : 6620
    Reputation : 4
    Number of posts : 810
    08022012

    http://i38.servimg.com/u/f3 SQ style ICE V8

    Post by Andreww

    lets talk about anything and everything about SQ(Sound Quality) setup here... Very Happy
    and have a nice day. Very Happy
    WELCOME TO THE SQ WORLD welcome



    What is SQ?

    There's a misunderstanding that SQ(Sound Quality) is a system that can't play loud. Stock system also can't play loud but that's far from a real SQ system. So what is Sound Quality? SQ is that aspect of a sound system, which encompasses all of the performance factors which give the system the ability to re-produce an accurate and life-like rendition of the original recording as perfectly as possible. It includes factors such as tonality, ambience, subtle nuance, system gain structure, dynamics,transient response, and the list goes on and on.
    SQ is a combination of all these technical factors as well as proper
    speaker placement and proper system design. When a system is said to have perfect SQ, it generates the most accurate sound possible, with a sense of musical realism that gives the listener the impression that they "hear" a live performance right in front of them, as if the listener was in the audience watching the actual performers on an actual stage. Now, to get this realistic musical "sound stage" in a car, it takes careful system planning, speaker placement, and tuning.

    From the reputable car audio enthusiast

    http://teamaudionutz.com/a2.htm



    YEAR END SQ GATHERING
    Objective: drink teh tarik, chit chat n SQ session.
    Venue: TBA
    Date: TBA
    Time: 7.00 pm

    1.finalazy84
    2.taaron
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 8/2/2012, 4:45 pm by finalazy84

    wow...some cool amps at icehifi...mosconi amps

    Post on 8/2/2012, 4:57 pm by Andreww

    Kamu belilah tu FInal, sa kering x da luet udah ni...C power sama c Taaron kan org kuat? Bah apa lagi angkat....
    avatar

    Post on 8/2/2012, 8:37 pm by finalazy84

    hehe...beli wayar pn nda mampu, pa lagi tu...huhu
    avatar

    Post on 9/2/2012, 2:24 pm by powerrud

    lama udah nda masuk ni, lum baca page 33 hehe, wah apa yg kuat tu andrew...haha, tiada lah, cukup lah stakat ni suda, smua pun suda tukar, tiada apa lg mau tukar hehe, mau 3 way nantila, karang susa2 lagi 2 tahun meniun tuk dapat yg ngam punya
    avatar

    Post on 10/2/2012, 5:56 am by WinDu

    halo semua, mau tanya soalan noob ni.
    apa estimated cost utk buat custom a pillar & kat kedai mana?( geng yg pernah buat boleh bagi tau kah?)
    hari tu ka kedai di penampang nampak jl audio 12w3v3 jual less than rm900. ok kah tu harga?
    ada geng yg pernah dengar sub arc audio kar series kah?
    berapa panjang rca dari hu ke amp kalau amp tu pasang kat bawah seat depan?
    kalau 1 4 channel amp + 1 mono tu rca dia mau 3 pasang kan?
    thx
    avatar

    Post on 10/2/2012, 7:12 am by finalazy84

    wah murah juga tu W3. used ka?klau new, cam mnakutkan klau g2 murah...taupun penghabisan stock, refurbish?taupun underwater (no tax) cuba make sure dlu la.

    3 psg RCA, ukuran tu, ko buli test2 ukur ba tu. 2M kali cukup.

    Post on 10/2/2012, 9:32 am by Andreww

    halo semua, mau tanya soalan noob ni.

    ----> Waw...ni bukan soalan noob ni...pakar punya soalan ni...

    apa estimated cost utk buat custom a pillar & kat kedai mana?( geng yg pernah buat boleh bagi tau kah?)

    ----> RM250 - RM350 yang chikai2 punya...bungkus pakai vinyl biasa....di mana2 pun ada buat...asal kedai ICE...tapi biasanya ko x akan puas hati dengan apa yg dorang buat...x ikut specs or ikut apa yg ko minta...dorang hentam ja,, dorang x tanya pun apa kereta ko or apa speaker ko......kena cari kedai yg bagus...try kawan c Power di papar tu...macam pro juga tu org....or paling bagus minta c Final tlg ko buat....

    hari tu ka kedai di penampang nampak jl audio 12w3v3 jual less than rm900. ok kah tu harga?

    ----> Orikah or Used? Or old version? Tu barang dari authorized dealer pun dalam RM1100 ja tu....

    ada geng yg pernah dengar sub arc audio kar series kah?

    ----> nda pernah dengar. Sifu power n taaron kali tau...setau sa Kar tu pengganti xxk...

    berapa panjang rca dari hu ke amp kalau amp tu pasang kat bawah seat depan?

    ----> 2 Meter
    kalau 1 4 channel amp + 1 mono tu rca dia mau 3 pasang kan?

    -----> Yeap...betullah tu....


    EDIT : ohh ko ckp sub pulakan..ingatkan amp...ada org ckp tu sub IDQ yg buat untuk arc....tapi customized supaya lebih kuat dari IDQ....so ko ada IDQ punya SQ and SPL tapi dgn xtra SPL...tu sa terbaca d internetlah....hehehe...kalau IDQ mmg review dia d internet terutama DIYMA melatioplah.....
    avatar

    Post on 10/2/2012, 10:07 am by WinDu

    thx 4 the fast replies

    siapa authorized dealer jl audio kat malaysia. coz i remember there were stickers on the box. price dia macam rm7++ kat c****r s***d. tu la mau dapat pendapat sifu2 sq kat sioloon

    tu tu sub yg similar dgn idq tu bukan arc series kah?yg kar series tu macam tiada review kat internet. kalau idq ada satu used unit dari AC. yg kar series saya nampak kat f**i

    Post on 10/2/2012, 1:43 pm by Andreww

    HEhehehe...tu tempat....Smile...check butul2 tu ja nasihat sa....nah pening sudah ko....kar series ni setau sa amp dorang....sebab tu bila ko ckp kar tadi sa terus terfikir amp....yg arc audio punya sub sa tia tau pula....lagi pun tia pernah dengar....cuma pernah terbaca ja....so dari segi knowledge sama saja kita ni...soma pun google punya pengetahuan ja...sifu power sama taaron sajalah arapan ni dorang involved 1st hand dgn pakar2....

    Biasanya kalau ko google tu barang tada keluar....hehehe....sa bagi ko contoh...ko pg kedai ada jual pioneer HU sebiji nampak macam ori...sekali ko google tu model dia tada keluar....hehehe...ko taulah kan apa sebab dia....

    BTW ko check AC dorang dealer JL juga tu...
    avatar

    Post on 10/2/2012, 1:49 pm by finalazy84

    AC jual 1.2 K dulu sa beli...huhu
    avatar

    Post on 10/2/2012, 1:52 pm by WinDu

    tulah mau tanya dulu

    yg kar series dalam website arc audio memang ada. ada foose design punya sub juga dari arc audio. dia org colaboration.

    baru saja tanya AC. yg idq sudah jual.
    avatar

    Post on 10/2/2012, 1:59 pm by WinDu

    kat forum lowyat AC jual RM 1.1k tapi belum tambah shipping lagi. tu la cari cari sub kat kk.

    tanya dia org pasal tweeter pod utk xt25, dia org cakap sudah kasi phase out. tu lah mau tanya pasal custom a pillar.
    avatar

    Post on 10/2/2012, 2:58 pm by taaron

    Andreww: lol..apa org kuat o..i many things still dunno..am not a sifu, still a learner..

    Windu: last time saw that JL W3 at c****r s***d too..the price is quite low last time, something fishy...bout the arc audio sub, no i didn't listen it b4..should be good, as i think certain model is a rebrand of IDQ sub, not sure if the term rebrand is appropriate or not..haha..there's some1 selling used W6 for bout 900 somewhere ard the forums, cant recall which forum and it is quite recent too..go for it Very Happy
    avatar

    Post on 10/2/2012, 3:57 pm by WinDu

    yup jl 12w6 for 1k in icehifi

    still saving & servaying for sub atm
    avatar

    Post on 10/2/2012, 4:04 pm by finalazy84

    use mangkuk, problem solved...hehe
    avatar

    Post on 10/2/2012, 4:36 pm by WinDu

    ahaha....am not good with my hands...if not would have tried to diy tweeter pod/a pillar
    avatar

    Post on 10/2/2012, 5:08 pm by finalazy84

    better find the best position and angle first.
    avatar

    Post on 10/2/2012, 11:12 pm by powerrud

    aku ndatau lah sub2 yg mahal2 ni, yg ku tau coucar, ameron, mohawk ja lol...paling murah sony, tp sdap juga bunyinya. jgn main2 sony tu ada dia punya barang high end especially home audio, bukan yg home theater yg slalu di jual di kdai2 letrik tu, tu kira low end udah tu hehe..btw kalau kamu terjumpa amp sony japan, sama underseat sub sony japan bgtau aku arr...dulu slalu jumpa, skrg tiada pula..component sony xplod japan sedap owh, bleh lawan lain2 speaker mid-end yg branded yg pakai tweeter format kecil..nuff said

    windu: phase out? maksud ko?
    avatar

    Post on 11/2/2012, 4:26 am by WinDu

    quote carcrazy dari AC "we phased out the pods, as we realized the pods + tweeter is too heavy for most cars on the a-pillar"

    avatar

    Post on 11/2/2012, 8:56 am by powerrud

    oh maksudnya stop production / stop selling tu barang lah tu hehe
    avatar

    Post on 11/2/2012, 9:18 am by WinDu

    ya...

    taaron: i tot u were interested in changing your sub? which sud do u have in mind?
    avatar

    Post on 11/2/2012, 9:48 am by taaron

    windu: yes, part of my plan..looking for W6 or scans 23W..i'm also thinking of getting a 2nd car in future, which the W6 will be most suitable..for my myvi now, rear boot too small, W6 cant be performed to the best as the sub box will be small..scans 23w shud be alrite on my small myvi..

    btw, are your ICE equipments now complete besides the sub? any other things not yet fill up the chain? faster pasang lo, we want to listen to your car Very Happy
    avatar

    Post on 11/2/2012, 9:50 am by WinDu

    still haven't get sub, cap & cables (rca, speaker, power)
    avatar

    Post on 11/2/2012, 12:10 pm by powerrud

    lil piece of opinion from a 'setahun jagung' sq kaki, if u want louder sub, make sure u play passive Smile (dosent mean u have to use mcintosh hu only)..playing active meant for "ngam2 sound" or true reproduction of music as is which i oso still 'pening2' how produce that perfect balance of tone & image..please dont say "its up to someones' preferences la" coz the reasoning is not valid & unacceptable n rugi coz u dot get full potential of ur w6..true active sq just need 150w -200w rms sub to fullfill the need of that missing low bass from the midbass (just like ur studio grade headphone sound)...staging+tonality+badass bass? u'll never satisfied with active HU,but u can try if u insist.....

    sharing info:-
    play some orchestral choir track (if u notice the left side of the image is significantly louder, then ur ta has a problem... or play some helicopter track (if u xperience the rotor sound significantly coming from the midbass which dragging ur sound below, then ur xover has a pprob) to see whether ur tuning is right or still need to retune.. Smile

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 24/9/2017, 6:02 am