SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Tukar Dashboard

    Share

    zackspark
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 31
    location : kota kinabalu sabah
    Points : 3869
    Reputation : 1
    Number of posts : 9
    17032012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Tukar Dashboard

    Post by zackspark

    salam semua bro....

    aku nak minta tlg skit...aku baru je tukar dasboard kereta iswara sedan aku dgn dasboard iswara aeroback lmst..
    masalahnya meter saga lmst pkai digital..so macam mana nak pasang kan meter dashboard saga lmst tu...ada kwn suggest cari wiring saga lmst dgn ecunya skali...

    ada candangan lain kah...atau d mana nak cari wiring n ecunya skali saga lmst tu...

    tlg sangat2...sbb kereta aku jalan pun meter x hidup..
    tlg lan otai2 sioloon...
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 17/3/2012, 10:18 pm by keba

    wiring meter ad buat x masa pasang dboard?

    Post on 19/3/2012, 5:10 pm by zackspark

    tak dpt buat sbb wiring meter tu tak sama...iswara lama guna meter manual .dashboard saga lmst guna digital so tak dpt nak buat wiring masa pasang dashboard tu..u guna kereta apa...
    avatar

    Post on 20/3/2012, 1:39 am by kent1189

    macam bnyk juga keja nk wat dgn mter digital ni bro. lmst digital water temp and fuel. Ko suda cuba connect wayar asal temp and fuel tu dgn meter digital ka bro? mana tau dpt berfungsi.. cuma x tau ketepatannya saja. Speed meter lmst pla x tau samada guna speed sensor atau cable..kalu guna speed sensor, rasanya bole guna speed sensor lmst tu juga..

    Emm.. lmst ada yang EFI, uncle aku pnya still karburator.. jadi teda ECU kan. Kalu teda ECU, mcam boleh saja sambung wayar meter asal dgn meter baru.. asal sambungan wayar betul. Anywy, cuba dulu..(kalu tuan dh pkai ECU, jgn cuba-cuba la k, terBAKOO ecu nnti..hehe) kalu x tau nk wat, hntr kedai wiring kereta..
    avatar

    Post on 20/3/2012, 12:18 pm by Shinigami_TWU

    saga lmst ada keluar yg EFI ka? staw aku cam kaberator jak bha tu.. dulu aku punya kereta lmst jugak.. tyme beli tu xda pula yg efi..
    avatar

    Post on 20/3/2012, 3:06 pm by keba

    zackspark wrote:tak dpt buat sbb wiring meter tu tak sama...iswara lama guna meter manual .dashboard saga lmst guna digital so tak dpt nak buat wiring masa pasang dashboard tu..u guna kereta apa...
    sa pakai kancil jak bos. ni kes sama dgn kancil pakai meter myvi. myvi kan pakai meter digital jgk. tp masih bleh masuk kat kancil. wiring memang lain sb model kereta lain. kena try wat wiring dl
    avatar

    Post on 12/5/2012, 5:55 pm by fuumin

    tumpang topic yah bro zackspark Cool

    kancil 850 lampu bulat mau masuk dashboard L2 .mau DIY ,senang ka tu yah? sepa2 yg ada pengalaman blh tlg tunjuk ajar..

    aku ada sda dashboard L2 complete meter n blower..
    avatar

    Post on 14/5/2012, 10:36 am by sopi

    wring mter n myv apa mdl tu msuk p dshbord L 5 bli ka

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/6/2017, 8:17 pm