SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Cara buang kesan TAR pada Kereta

    Share
    avatar
    bebiri
    JUNIOR
    JUNIOR

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 37
    location : KK and Kuching
    Points : 6893
    Reputation : 4
    Number of posts : 219
    02042012

    https://i.servimg.com/u/f3 Cara buang kesan TAR pada Kereta

    Post by bebiri

    Ada sepa2 tau cara2 mau kasi ilang tu kesan TAR/Bitumen yg melekat pada body n sport rim kereta? ada sya try stain remover..tapi nda bagus cos dia hakis tu clear coating,pakai sabun n berus pula kasi scratch jak body kereta...mesti mau buang jua tu cos kalau nda buang,lama2 tempat yg ada tar tu boleh berkarat.

    #tar/bitumen=yang warna hitam utk kasi buat jalan raya.
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 3/4/2012, 2:13 am by finalazy84

    pkai polish buli buka ba.slalu sya polish ja buka.jgn pkai wax.tdk pun ada juga produk yg memang tar remover nama dia.buli try guna.
    avatar

    Post on 3/4/2012, 5:04 pm by bebiri

    ok ty final.nanti sya cuba cari di kedai tu barang,skrng x boleh da 3 minggu lagi kursus.

    #i miss my kachiewww. Very Happy

    Post on 22/9/2013, 9:56 pm by Sandakan.Betta

    nak senang dan mudah serta berkesan bro, jimat duit,,,
    bro guna spray nyamuk ridsect atau lain2x jenama racun nyamuk, tapi bro kena cepat lah lap,
    memang berkesan, aku da cuba mengalahkan polish masi lambat nak lari,

    caranya senang jak bro,

    1.ambil 3 kain bersih (setiap 3 kain ni ada di guna, kain pertama tu untuk lap permukaan badan kereta yg di spray guna racun nyamuk, lepas tu kain yg ke 2 tu bro celup kat baldi yg berisi air sabun trus cepat2x basuh dia, pastu kain ke 3 buat lap dia kering, bro ulang2x sahaja 3 cara ni, setiap 3 kain ni jgn sembur tu spray nyamuk, cuma guna satu sahaja, memang mujarab
    klu da siap semua tar da lari bro trus la cuci sparuh badan kereta tu guna sabun supaya selamat

    Smile Smile Smile Smile 

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 15/12/2018, 4:33 pm