SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    newbie kancil nak convert l2s

    Share

    jdw_JB
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Johor
    Age : 24
    location : JB
    Points : 3904
    Reputation : 1
    Number of posts : 2
    17042012

    http://i38.servimg.com/u/f3 newbie kancil nak convert l2s

    Post by jdw_JB

    kancil nak convert l2s
    assalamualaikum dan salam sejahtera ,
    saya nak tanye sikit ,
    1-kalau kancil 660 nak convert 660t l2s brp harge endorse jpj ?
    2-kalau pakai ekzos standet boleh ke ?
    3-saya dengar nak kene tukar piping ekzos ,yeke ?
    4-macamne nak jage enjin turbo supaya boleh tahan lama ?
    5-kalau pakai enjin turbo kene pakai hood scoop ke ?kalau standet boleh ke ?
    itu jelaa .terima kasih dr newbie
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 17/4/2012, 6:56 am by kent1189

    Rasanya dh bnyk thread yg bincang pasal convert g L2s ni bro. Anywy, aku cuba jwb simple yg ni dulu la k.

    1-kalau kancil 660 nak convert 660t l2s brp harge endorse jpj ? Ni kurang pasti juga aku, x penah buat.

    2-kalau pakai ekzos standet boleh ke ? (boleh ba bro, tapi x sesuai)

    3-saya dengar nak kene tukar piping ekzos ,yeke ? (Buat piping yg besar sikit bgus, atau ambik terus piping L2s dari apkat tu)

    4-macamne nak jage enjin turbo supaya boleh tahan lama ? (service biar tepat masanya, guna minyak enjin khas utk enjin turbo, jangan asyik nk spin tayar bila nk keluar simpang/traffic light tukar ejow dan yg paling penting sekali, sebaiknya enjin tu dibiarkan standard, bnyk mod bnyk juga msalah akan keluar)

    5-kalau pakai enjin turbo kene pakai hood scoop ke ?kalau standet boleh ke ? Boleh juga ba bro, tapi x baik utk kesihatan dan performance enjin. Scoop tu berfungsi utk ceduk udara sejuk melalui intercooler, intercooler pulak berfungsi utk sejukkan udara dari turbo masuk ke intake. Jadi kalu teda scoop, intercooler kt atas tu x dpt sejukkan udara utk dimasukkan ke dalam enjin. jadi udara panas masuk enjin, performance kurang. Kalu buat Front mount intercooler, bole la pkai bonet x da skup punya. tapi bila kaw suda buat front mount intercooler, kaw suda melanggar syarat yang no.4, yg last punya.. dont dont

    Post on 17/4/2012, 8:26 am by jdw_JB

    okay ,terima kasih bro .
    1-mmg kene endorse ke bila convert enjin l2s ?cc sama jeh kan ?boleh ke kalau tak endorse ?
    2-tapi ade kesan-2 sampingan ke kalau pakai ekzos standet ?sbb mau bunyi smooth je sbb nak kasi dga bunyi blow off je .hehe
    3-kalau tukar piping ekzos mesti bunyi kuat kan ?kalau afkat dpt piping skali ke?
    4-kalau nak bunyi turbo tu kuat skit kene mod kan?ade ape-2 kesan padan performance tak ?
    5-soalan ni terjawab bro ,terima kasih
    nak tambah skit soalan ,
    6-harge market hafkat l2s brp ye ?
    7-senang cerite fully siap convert enjin saje siap pasang dan boleh teros jalan ,brp paling minimum ?


    avatar

    Post on 18/4/2012, 2:34 am by fuumin

    1. no enjin x sama dlm geran kereta tu sebab kena endorse
    2. ada kesan sma turbo
    3. bergantung dr sistem exzos yg d pasang. piping blh dpt tp dr dpn smpi tgh sja.klu full set smpi blkg tu bergantung dr tokey hafkat
    4. klu mau bunyi turbo kuat paling senang tukar g open pod punya air filter
    7. 3+++ klu kat LD Sabah
    8. labour 600-700

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 19/8/2017, 4:55 am