SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Knapa bila tekan mnyak, meter mnyak turun sampai EMPTY??(E)??

    Share

    deakacak
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 24
    location : KENINGAU
    Points : 3941
    Reputation : 1
    Number of posts : 21
    21042012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Knapa bila tekan mnyak, meter mnyak turun sampai EMPTY??(E)??

    Post by deakacak

    Kpd warga sioolon otai2+pro2+pengalaman sekalian ..(NooBies)

    nak tnya skit,,contoh lar..npe ke'kdang klu sy bh'hnti d traffic light or mna2 tmpat tuk b'hnti, n bla msuk gear nk jln trus meter myak trun smpai (E) ne ..takajut sy,,igtkn lupa isi mnyak,,padahal smlm bru jak isi,,trus klu jln g besa2 stabil lgi tu mter mnyak BLIK..and kdg2 klu sy tekan mnyak ,mw blast2 Trun jg tu meter mnyak sampai (E) tp bla jln besa2 g dy stabil lg blik , smpai la skrg ...knpa tu ar bro2 skalian?? atu mmang style wira SE (gli) bgitu ??tp kereta sy wira sy tu mmang kuat mkn mnyak jg lr..sy tkut ow klu ad apa2 pasal engine sy,,padahal engine sy standard buta jakk tu..owner kereta hri tu ckp ad Liking mnyk..tp xtw mnyk pa..sama ada mnyk itam atu mnyk ptrol..aduy..tp klu sy blast2,sy paking kereta,,cek2 bw engine,,xda juga ap2 liking or jtuh setitik ..hri tu sy tnya g owner kereta ni ,,sy ckp la,,sy bilang knp hri tu sy isi mnyak,, meter mnyak naik,,trus kdg2 klu sy tekan mnyk or bhnti n jalan g mnyk turun smpi (E)..trus blg tu owner,,mmang bgitu,,xda apa2 tu...adehhh..sy tkut...pa pnyakit too bro?? byk ud sy tnya pd mmber sy,,dorang cakap ,antra plampung mnyak or meter mnyk tu y xbgus(Dashboard)??? btol ke ?? please help me..tkut nnti klu p jln2 jauh or p k.k jalan2/bersiar-siar macam mna sy mw taw tu mnyak meter sama ada b'isi mnyak got or not, nti mnyak smpi (E) btul2 nti,,kering lar sy ..huhuuhuh ..TOLONG KPD OTAI2 PRO SEKALIAN ..NEED HELP ..mklum xtw psal engine/kereta ,newbez..
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 22/4/2012, 9:22 am by sabah ba

    hehe.betul jugak cakap kawan2 bro tu.kalau bukan meter d dashboard,pelampung dalam tangki yang ada masalah tu.cuba p jumpa mana2 wireman,musti durg tau tu. selamat mencuba
    avatar

    Post on 22/4/2012, 10:57 am by kent1189

    Rasanya mmg pelampung yg problem tu bro, sebab nmpak gayanya ianya terjadi bila ada pergerakan drastik. Brmaksud bila kaw pecut/masuk gear 1, pelampung dlm tangki tu bergerak juga, tapi bacaan resistor pelampung dlm tu dh x stabil lagi, akhirnya menghantar isyarat yg salah kpd meter dan kita tertipu oleh meter yg tertipu..

    Post on 22/4/2012, 7:21 pm by deakacak

    kent1189 wrote:Rasanya mmg pelampung yg problem tu bro, sebab nmpak gayanya ianya terjadi bila ada pergerakan drastik. Brmaksud bila kaw pecut/masuk gear 1, pelampung dlm tangki tu bergerak juga, tapi bacaan resistor pelampung dlm tu dh x stabil lagi, akhirnya menghantar isyarat yg salah kpd meter dan kita tertipu oleh meter yg tertipu..

    ya bro kent1189 sabah ba,,sy ad tnya bang spupu sy..mekanik serba boleh..dy blg plampung mnyk tngki kot ..huhuh,,aq nk try ganti plampung tu dlu ..mna taw pnyakit dy tu kn ?? hrp2 lr relax relax

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 29/6/2017, 5:11 am