SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Enjin L9

    Share
    avatar
    scrypto
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 33
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 03719
    Points : 6795
    Reputation : 0
    Number of posts : 385
    19062012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Enjin L9

    Post by scrypto

    saya mau tanya sikit pasal enjin L9 sebab kira2 mau sumbat di kelisa... sy pun nda berapa tau pasal enjin ni..

    1) senang cari ka part enjin ni?
    2) ketahanan enjin?
    3) kos maintenance? (macam servis)..
    3) gearbox mau tukar ka atau buli pakai ORI kelisa punya gearbox?
    4) wiring mcmna??
    5) pnp saja ka semua?
    6) engine mounting ngam ka atau berubah?
    7) dari segi performance short and long distance?
    8) penggunaan minyak?
    9) manatau lain kali ada masalah, buli masuk head ori kelisa ka tu?

    kalau ada keburukan dan kebaikan, sila kongsi.. terima kasih.. jawab kamurang.. hahahahaha
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 20/6/2012, 6:32 am by fuumin

    aku hanya mau bantu buat perbandingan harga bro hehe..
    sini LD ,hafkat L9 rm4500
    avatar

    Post on 20/6/2012, 10:32 am by scrypto

    wow! buli tahan geng hahahhaa.. sy dpt 1 set enjin dalam 1500 tmasuk pasang.. ok ka ni enjin? saya bminat mo main tebo ba ni.. nanti cari enjin lain lg hahahhaha
    avatar

    Post on 20/6/2012, 10:34 am by AIRpulse

    untuk kelisa ka L9? ingat saya utk Kenari L9 ni..nda taulah kalau pnp di kelisa enjin ni..
    avatar

    Post on 20/6/2012, 10:50 am by scrypto

    opps.. silap.. L8 ba... hahahha.... bukan L8 dan L9 lebih kurg ka?
    avatar

    Post on 20/6/2012, 10:51 am by scrypto

    L9 memang utk kenari tp itu member pakai d kelisa.. dia bilg L8 sama L9 sama ja enjin dia,,, hehe
    avatar

    Post on 20/6/2012, 11:41 am by fuumin

    kedai hafkat tmpt aku ambil enjin offer L9 pasang d kancil..klu kancil pun blh d kelisa pun blh la tu kali haha
    avatar

    Post on 20/6/2012, 11:54 am by scrypto

    jadi la kalau ini macam kekekekek
    avatar

    Post on 20/6/2012, 12:45 pm by AIRpulse

    oh masuk la pulak..kiranya mounting L2 L7 L9 ni hampir sama ja..
    avatar

    Post on 20/6/2012, 1:15 pm by fuumin

    yah bro airpulse hampir sma tp mungkin x pnp la,kena ada modify sna sni jg kali
    avatar

    Post on 20/6/2012, 5:52 pm by scrypto

    tahan lasak ka ni enjin? performance mcmna?
    avatar

    Post on 21/6/2012, 4:25 am by AIRpulse

    ntahlah..kalau dibiar stendet jak sepatutnya tahan lasak enjin ni.

    kalau nak main2 enjin ni, yg sudah saya tengok selama ni memang akan pakai enjin L2 juga..kebanyakkan cakap tahan tukul enjin L2..
    avatar

    Post on 21/6/2012, 5:42 am by fuumin

    aku setuju dgn bro airpulse..asalkan enjin dibiarkan standard pasti tahan lasak punya..
    avatar

    Post on 21/6/2012, 3:28 pm by scrypto

    hehehe... kalau begitu sy ambik la tu enjin...
    avatar

    Post on 21/6/2012, 4:11 pm by AIRpulse

    go for it bro..asalkan guna stendet ok tu. cuma tak tau pasal mounting..takut tak lepas kalau nak register nanti
    avatar

    Post on 22/6/2012, 3:29 am by scrypto

    Nah.. Ni la yg bikin takut jg ni hehehee
    avatar

    Post on 22/6/2012, 4:48 pm by AIRpulse

    kereta kawan kau tu macam mana? dia register juga ka? kalau dia lepas adalah peluang lepas juga nanti
    avatar

    Post on 22/6/2012, 6:58 pm by scrypto

    blum register lg dia tu hahahahha... pasal reg atau nda ni, nda kisah sangat.. tp yg sy kesah ni, pasal part ba.. kalau leaking, cth dia punya gasket, mcmna mo cari? huhuhuhuh
    avatar

    Post on 23/6/2012, 2:13 am by fuumin

    aku ada tau tmpt bro mau order ori punya gasket set..klu bro mau bikin general overhaul sekali pun xda masalah..bro order sja dr http://kp-gasket.blogspot.com/
    harga mungkin ada mahal ,biasa la ori punya kan haha
    avatar

    Post on 23/6/2012, 5:19 am by scrypto

    bro, area mana tu??? macam jauh pula tu huhuhu.. ada contact number ko bro fuumin?
    avatar

    Post on 23/6/2012, 7:47 am by fuumin

    d blog nya tu ada kasi contact number..dlu aku pun pnh order gasket dari dia..berhubung n order brg guna email ,transfer duit n dia pun pos la guna poslaju..
    avatar

    Post on 23/6/2012, 1:55 pm by AIRpulse

    ari tu berapalah harga gasket l2 bro fuumin?
    avatar

    Post on 23/6/2012, 3:16 pm by fuumin

    rm375 ,gasket set utk general overhaul
    avatar

    Post on 23/6/2012, 3:42 pm by scrypto

    gasket saja ka dia jual tu? part enjin yg lain?
    avatar

    Post on 23/6/2012, 4:14 pm by fuumin

    macam gasket sja tu

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:01 pm