SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Enjin L9

    Share
    avatar
    scrypto
    REGULAR
    REGULAR

    Male
    Countries/State : Malaysia
    Age : 33
    location : Kota Kinabalu
    Tag ID: : SFC 03719
    Points : 6795
    Reputation : 0
    Number of posts : 385
    19062012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Enjin L9

    Post by scrypto

    saya mau tanya sikit pasal enjin L9 sebab kira2 mau sumbat di kelisa... sy pun nda berapa tau pasal enjin ni..

    1) senang cari ka part enjin ni?
    2) ketahanan enjin?
    3) kos maintenance? (macam servis)..
    3) gearbox mau tukar ka atau buli pakai ORI kelisa punya gearbox?
    4) wiring mcmna??
    5) pnp saja ka semua?
    6) engine mounting ngam ka atau berubah?
    7) dari segi performance short and long distance?
    8) penggunaan minyak?
    9) manatau lain kali ada masalah, buli masuk head ori kelisa ka tu?

    kalau ada keburukan dan kebaikan, sila kongsi.. terima kasih.. jawab kamurang.. hahahahaha
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 24/6/2012, 4:36 pm by keba

    1)senang cari, blambak kat hafkat.
    2)bgantung kpd pgunaan. kalau jnis kaki rembat, x tahan jgk
    3)servis sama jak macam servis kelisa
    4)gb bleh pakai L9. sarung smua 1 hafkat
    5)wiring pn salin smua. sarung 1 hafkat
    6)pnp smua
    7)pnp shj. xdak mod mounting
    8)long distance agak kurang. besa la enjin turbo
    9)pgunaan mnyak lbh kurang ngan enjin kelisa 1.0. tp kalau mrembat enjin turbo, mcekik mnyak jgk
    10)bleh masuk. pnp shj. tp head shj yg masuk. jgn tukar skali dgn manifold. nnt kacau sensor
    avatar

    Post on 24/6/2012, 6:14 pm by scrypto

    keba wrote:1)senang cari, blambak kat hafkat.
    2)bgantung kpd pgunaan. kalau jnis kaki rembat, x tahan jgk
    3)servis sama jak macam servis kelisa
    4)gb bleh pakai L9. sarung smua 1 hafkat
    5)wiring pn salin smua. sarung 1 hafkat
    6)pnp smua
    7)pnp shj. xdak mod mounting
    8)long distance agak kurang. besa la enjin turbo
    9)pgunaan mnyak lbh kurang ngan enjin kelisa 1.0. tp kalau mrembat enjin turbo, mcekik mnyak jgk
    10)bleh masuk. pnp shj. tp head shj yg masuk. jgn tukar skali dgn manifold. nnt kacau sensor

    wahhhh.. ini yg bikin semangat mo pasang ni hehehhe... thanks KEBA hehhehehehe... tp kan L9 ada 3 dan 4 piston.. dua2 ni boleh masuk head kelisa?
    avatar

    Post on 25/6/2012, 3:21 pm by AIRpulse

    best info bro keba..otai kelisa ni
    avatar

    Post on 25/6/2012, 6:45 pm by keba

    scrypto wrote:
    keba wrote:1)senang cari, blambak kat hafkat.
    2)bgantung kpd pgunaan. kalau jnis kaki rembat, x tahan jgk
    3)servis sama jak macam servis kelisa
    4)gb bleh pakai L9. sarung smua 1 hafkat
    5)wiring pn salin smua. sarung 1 hafkat
    6)pnp smua
    7)pnp shj. xdak mod mounting
    8)long distance agak kurang. besa la enjin turbo
    9)pgunaan mnyak lbh kurang ngan enjin kelisa 1.0. tp kalau mrembat enjin turbo, mcekik mnyak jgk
    10)bleh masuk. pnp shj. tp head shj yg masuk. jgn tukar skali dgn manifold. nnt kacau sensor

    wahhhh.. ini yg bikin semangat mo pasang ni hehehhe... thanks KEBA hehhehehehe... tp kan L9 ada 3 dan 4 piston.. dua2 ni boleh masuk head kelisa?
    L9 3 piston shj bleh masuk head kelisa. L9 4 piston xbleh
    avatar

    Post on 26/6/2012, 6:06 am by scrypto

    ok.. tq hehe
    avatar

    Post on 2/7/2012, 10:15 am by bobie

    nak tanye!!.. cam ne nak buang cut off pada L902 dengan cara terbaik??
    avatar

    Post on 4/7/2012, 2:58 pm by keba

    bobie wrote:nak tanye!!.. cam ne nak buang cut off pada L902 dengan cara terbaik??
    speed cut? rev cut?
    avatar

    Post on 5/7/2012, 9:15 am by bobie

    Keba: sy pun x berape paham.. klo boleh dua-dua nak buang.. tp REV CUT untuk ape ek..??


    thanks Keba..
    avatar

    Post on 6/7/2012, 6:48 pm by keba

    kalau L9 jb rev cut kat 8500rpm. rev cut xperlu buang tp kalau dah pakai bearing racing, buang je trus rev cut. baru best nk mrembat.
    kalau nk buang speed cut, pkai turbo timer bleh. speed meter pn bleh. apexi rsm pn bleh.
    avatar

    Post on 9/7/2012, 3:48 am by bobie

    keba wrote:kalau L9 jb rev cut kat 8500rpm. rev cut xperlu buang tp kalau dah pakai bearing racing, buang je trus rev cut. baru best nk mrembat.
    kalau nk buang speed cut, pkai turbo timer bleh. speed meter pn bleh. apexi rsm pn bleh.
    tq for your good imfomation Keba!!... boleh la lepas ni pikir2 kan pasal cut of tu.. ni lagi 1 problem.. bile merembat je LAMPU TEKOR menyala.. mule2 ingat pasal panas, sebab rediator.. tp bile da up gred dabel layer pun same juga..check minyak enjin ok,di paras sepatutnye.. poning2.. tp scop belum pakai lagi..

    plzz mr Keba.. i neet your help..
    avatar

    Post on 10/7/2012, 1:09 pm by keba

    bobie wrote:
    keba wrote:kalau L9 jb rev cut kat 8500rpm. rev cut xperlu buang tp kalau dah pakai bearing racing, buang je trus rev cut. baru best nk mrembat.
    kalau nk buang speed cut, pkai turbo timer bleh. speed meter pn bleh. apexi rsm pn bleh.
    tq for your good imfomation Keba!!... boleh la lepas ni pikir2 kan pasal cut of tu.. ni lagi 1 problem.. bile merembat je LAMPU TEKOR menyala.. mule2 ingat pasal panas, sebab rediator.. tp bile da up gred dabel layer pun same juga..check minyak enjin ok,di paras sepatutnye.. poning2.. tp scop belum pakai lagi..

    plzz mr Keba.. i neet your help..
    biase la tu. kadang2 lampu tekor nyala sb suhu mnyak enjin panas sgt.

    Post on 21/8/2013, 8:24 am by redzuan_malek

    keba wrote:1)senang cari, blambak kat hafkat.
    2)bgantung kpd pgunaan. kalau jnis kaki rembat, x tahan jgk
    3)servis sama jak macam servis kelisa
    4)gb bleh pakai L9. sarung smua 1 hafkat
    5)wiring pn salin smua. sarung 1 hafkat
    6)pnp smua
    7)pnp shj. xdak mod mounting
    8)long distance agak kurang. besa la enjin turbo
    9)pgunaan mnyak lbh kurang ngan enjin kelisa 1.0. tp kalau mrembat enjin turbo, mcekik mnyak jgk
    10)bleh masuk. pnp shj. tp head shj yg masuk. jgn tukar skali dgn manifold. nnt kacau sensor
    L9 pnp kancil..drive shaft macam mne tu bro...
    blh pnp jgk ke..
    avatar

    Post on 26/8/2013, 7:59 am by kent1189

    pkai enjin L9 best..aku pkai kt kncil..mmg marvellous!! x tau la pkai kt kelisa, sbb kelisa berat lg dri kancil. L9 turbo gear 1 mmg gila2 power, aku smpai skrg pn x brapa brani main boost gear 1.. sparepart so far x da problem cari.. long distance mau overtake maintain ja gear 5 x pyh tkar gear..maintenance macam biasa la, jgn guna minyak mineral harga rm30-60..enjin panas. sebaiknya guna semi sintetik bajet dlm rm100-150. ada juga semi sintetik rm85++ petronas punya 3 liter pn ok jugak. pemasangan x da kacau mounting, P&P ja. standard boost 0.9 dh senang2 naik 150km/j.. apa lgi kalau upgrade turbo rhf4 v33..hehe. mmg mmg layan.. Minyak kalau kaki kanan x senonoh, mmg tahap dewa minyak. kalau guna macam biasa ja ala "ladies driver", minyak RM10 utk 80km.. Ingat kawan2, Jupun cipta enjin daihatsu turbo bukan utk lumba, utk overtake dan naik bukit k, sbb cc 660ja.. Ingat itu..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:08 pm