SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    enjin 660 6v tukar head 12v

    Share

    syafiq.fti
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Sabah
    Age : 26
    location : Tuaran Village
    Points : 3706
    Reputation : 1
    Number of posts : 2
    27062012

    http://i38.servimg.com/u/f3 enjin 660 6v tukar head 12v

    Post by syafiq.fti

    saya sekarang mau tukar head 12v utk kancil saya...... ok kh tu??? pickup ada naik kh....tlong bantu otai2 suma
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on 27/6/2012, 5:11 am by mdzee

    Pengalan saya yang pernah baut... tak ade beze ketara.. kos buat pula cecah RM1000 @ lebih. kalu nak pikup kanc660 tu..
    1. Tukar asrecter yg standart ke besar sikit atau direct (tengok exzos selepas enjin) Hal ini biasa dengar kan.
    2. Tukar Carb..++ besar lagi (Cth Carb. pisten.. bisa dipakai proton 1.5)Kena buat tapak lain utk carb la.
    ** Nak buat tu compare dulu lebih atau kurang dr rm1000
    Slamat mencuba

    Post on 27/6/2012, 5:19 am by syafiq.fti

    tq....bro. tapi mau cari carb tu sng kh??? sbb mau bwt tapak lg tu...
    avatar

    Post on 27/6/2012, 4:21 pm by kent1189

    carb 1.5...hehe. mmg best la kalu cun tune. tapi nnti mata selalu jeling jarum meter minyak yg nk cepat2 jumpa "E" meninggalkan "F"..haha. convert g 12valve EFI la bro, cnfm terasa perbezaannya..
    avatar

    Post on 28/6/2012, 9:16 pm by keba

    nk lg save pakai weber. jimat pn jimat. dah pkai head 12V, bnyak kena jg. promo sikit>>http://www.sioloon.com/t21044-karburetor-weber#676071
    avatar

    Post on 14/7/2012, 7:58 pm by mresan

    mdzee wrote:Pengalan saya yang pernah baut... tak ade beze ketara.. kos buat pula cecah RM1000 @ lebih. kalu nak pikup kanc660 tu..
    1. Tukar asrecter yg standart ke besar sikit atau direct (tengok exzos selepas enjin) Hal ini biasa dengar kan.
    2. Tukar Carb..++ besar lagi (Cth Carb. pisten.. bisa dipakai proton 1.5)Kena buat tapak lain utk carb la.
    ** Nak buat tu compare dulu lebih atau kurang dr rm1000
    Slamat mencuba

    betul,tak banyak beza ketara.cuma lebih lancar bila tekan minyak berbanding carb.kos saja pun memang boleh cecah rm1000 atau lebih.nak wiring lagi,memang tinggi kosnya.tapi kalau just nak pickup lebih tukar ja carb macam bro mdzee cakap tu..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 22/7/2017, 3:37 am