SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    Kereta susah nak hidup

    Share

    Taufik1989
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Kelantan
    Age : 28
    location : Kota Bharu
    Points : 3828
    Reputation : 1
    Number of posts : 2
    30072012

    http://i38.servimg.com/u/f3 Kereta susah nak hidup

    Post by Taufik1989

    Assalamualaikum & salam sejahtera..sya punye kereta susah nk start..bila start ade keluar bunyi " krak! krak!"..sya ingtkan bateri dh lemah..pergi la cas..pah2 kereta leh start..pah2 xleh start lak dlm 1 2 hari kemudian..apa masalahnya sebnrnya? ada tanya member dia ckp sama ada starter dh rosak xpOm alternator.. dont know
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    avatar

    Post on 30/7/2012, 3:14 pm by HondaCRV

    saya pernah macam ni juga. kalau bukan bateri. mmg alternator atau pun starter. bila2 lagi. bila nak start dia bunyi semacam. macam kena paksa idup enjin bgtu la 2. lebih baik cuba hantar ke mech la dulu..

    Post on 30/7/2012, 4:02 pm by Taufik1989

    HondaCRV wrote:saya pernah macam ni juga. kalau bukan bateri. mmg alternator atau pun starter. bila2 lagi. bila nak start dia bunyi semacam. macam kena paksa idup enjin bgtu la 2. lebih baik cuba hantar ke mech la dulu..

    Haaaa..lebih kurang camtu..kalau dia nk hidup pOm 2 nasib baik la..

    Post on 7/8/2012, 5:51 am by jeffayn

    kalau battery dah cas, patut start.. kalau tak start, mesti starter sudah ngantuk....

    jaga jaga, i pernah tengok orang keep on starting, sampai starter terbakar, kereta pun bakar... nasib ada air kat, kalau tak mesti hangus...
    avatar

    Post on 7/8/2012, 8:28 am by kent1189

    kalau dh cas, pastu dpt start, pastu 2/3ari x dpt start balik memang problem alternator tu. sbb alternator x dpt cas balik batery tu.. Kalau dh hantar cas d kedai, memang boleh start dan enjin hidup seperti biasa, tapi tu hanya sementara sebab ianya hidup dengan kuasa bateri yang ada, nanti bateri dh x da power lagi, x dpt start lagi. berbeza dgn alternator yang elok, ia akan cas batery tu tiap masa enjin hidup, jadi x la batery tu kekeringan tenaga. Elok pasang Volt meter supaya senang tengok alternator charging ke tidak. saya ada jual volt meter defi BF, RM85.. boleh tengok di SINI jika berminat. Harga ditawarkan RM80 utk SFC member.. (inilah yang dikatakan menyelam sambil minum air..hahaha)

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 21/10/2017, 5:12 pm