SIOLOON FUN CLUB

Please log in or register before viewing the unlimited contents of this forum.
Thank you for visiting our website.

by aLFFiaN.

SIOLOON FC on Facebook
LIKE or UNLIKE

    wayering kancil vs mira L6

    Share

    kancil l6
    FRESHIE
    FRESHIE

    Male
    Countries/State : Selangor
    Age : 32
    location : kjg
    Points : 4048
    Reputation : 1
    Number of posts : 30
    02082012

    http://i38.servimg.com/u/f3 wayering kancil vs mira L6

    Post by kancil l6

    assalammuaikum
    nak tanye pada yg pakar , aku ade seekor kancil 850 auto tengah masuk enjin move L6 auto jugak , dah 2 minggu xsiap2 (adoiyaiiii ..)
    enjin xcuci pon cuma pindahkan je enjin tu masuk kancil.
    yg muskilllll dan buat aku tak paham

    adakah :-

    1) wayering L6 kena modify bila masuk kancil
    2) proses wayering akan ambil masa lama
    3) weyering akan jadi rojak ..

    fening dibuatnye... kete dah boleh start tapi wayering masah ada yg serabot ...
    leh bagi tahu tak kondisi ini ..
    t.kasih .... adehhhhhhhhhh
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on 2/8/2012, 4:45 pm by kent1189

    Aku try ya bro..

    1) wayering L6 kena modify bila masuk kancil - memang akan modify bro bila tuka enjin ni bro. x boleh nk ambik bulat2 semua wiring. boleh ambik bulat2, tapi mungkin akan merumitkan lagi keadaan, sebab terlalu banyak wiring yang telah dikacau, cukup ambik wiring ignition dan yg penting saja. yg lain mcam lampu dan aksesori tu biar pkai yg asal punya..

    2) proses wayering akan ambil masa lama - tengok dengan pomen yang buat la, kalau yg hebat dan keja sungguh2 x lama.

    3) weyering akan jadi rojak .. - semestinya wiring akan merojak, tapi x semua akan dirojak.

    nk lebih hebat lagi , tgu otai2 k bro..

    Post on 3/8/2012, 3:50 am by kancil l6

    Oooo cam tu rupanye .. adehhhhhh.... Head bang harap2 pomen tu buat dgn jujur Dan ikut wayer yg betul Kipas ape2 pon thank bro Thank you
    avatar

    Post on 3/8/2012, 4:06 am by firdaus NaN

    tumpang tanya bro...mira l6 tu turbo ka?sebab aku pun plug in jepun 1.0 kelisa punya ke kancil mata bulat aku..asal manual..sekg guna gearbox 1.0 auto..masalah xda stakat ni..cuma rpm ngan speedometer belum sambung..dengan ada masalah bergesel crank case gearbok dengan frame enjin kancil..pasti ada bunyi..hehhehe....

    Post on 3/8/2012, 10:55 am by kancil l6

    Sang kancil wa turbo derr ...risau juga sebab pas ni kalau nak pasang side mireee ke ape ke, kene tarik wayer baru , setakat semalam wa test rem Dan boar kan hidup delay 10 minit , masih xde bunyik yg pelik2 lagi arrr peace
    avatar

    Post on 24/1/2013, 5:39 pm by keba

    firdaus NaN wrote:tumpang tanya bro...mira l6 tu turbo ka?sebab aku pun plug in jepun 1.0 kelisa punya ke kancil mata bulat aku..asal manual..sekg guna gearbox 1.0 auto..masalah xda stakat ni..cuma rpm ngan speedometer belum sambung..dengan ada masalah bergesel crank case gearbok dengan frame enjin kancil..pasti ada bunyi..hehhehe....
    mira L6 tu turbo. ad yg jenis 3 piston n 4 piston. kalau kancil masuk enjin kelisa, mmg jd masalah rpm & speedometer. tp bg kancil bulat, speedometer spatutny ok sb asal kancil bulat mmg pakai speed sensor d gearbox. cek balik speed sensor tu ad ke x. kalau dah ad, cek balik wire speed sensor ke meter. ad 3 wire semuanya. utk rpm, kos lbih kurang rm150 utk mod ecu. ecu kelisa di set utk hantar current kecil ke meter tp meter asal kancil perlukn current besar utk bfungsi. kalau x silap, ekon pn mati bila rpm enjin rendah sgt.
    avatar

    Post on 25/1/2013, 2:09 am by bebiri

    ehem kalau pakai dashboard L6 trus? ada masalah dgn enchek JPJ? cantik baitu dashboard L6.
    avatar

    Post on 25/1/2013, 2:39 am by kent1189

    desbod L6 sama ja dgn L5. So far aku x pernah ada masalah dgn desbod L5 bila jumpa JPJ, x salah rasanya..

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is 23/1/2018, 2:54 am